zondag 19 september 2021
2 minuten leestijd (499 woorden)
Aanbevolen 

Bob van den Berg is dit jaar de verrassende 'rechter centrale' van RKVV Erp: "Aanpassing viel goed mee."

bobberg1 Bob van den Berg wordt tijdens zijn afscheid bij SCMH toegesproken door clubicoon Patrick van der Burgt

ERP| Bob van den Berg is alweer 29 jaar maar maakte toch dit seizoen nog een opmerkelijke overstap als voetballer. De lange middenvelder leek nooit meer bij SCMH weg te gaan maar wat appjes van Yoeri Vissers zorgden toch voor wat prikkels. "Hij vroeg of RKVV Erp iets voor mij was, toen ben ik daar over na gaan denken. Mede omdat ik ook in Erp woon besloot ik voor mijn kans te gaan."

Door: Willy Rooyakkers

Bij SCMH was hij altijd al een opvallende speler. De middenvelder viel op door zijn goede trap en scorend vermogen. Eenmaal bij Erp kwam hij er snel genoeg achter dat trainer Jurgen van Wanrooy andere plannen met hem had. "Hij zei dat hij nog een plek moest bezetten centraal in de verdediging. Eventueel zou ik ook later in aanmerking komen voor het middenveld maar voorlopig moest ik me richten op de positie van rechter centrale verdediger." Vanaf het begin af aan kende Van den Berg weinig aanpassingsproblemen. "Ik kende al best wat jongens natuurlijk en ik had voor mezelf getraind in de zomer. Hierdoor stond ik er fysiek goed op. Natuurlijk hebben de spelers van Erp gemiddeld een wat betere balbehandeling dan in Mariaheide en ligt het tempo iets hoger maar alles bij elkaar viel de aanpassing goed mee."

Alles gespeeld

Bob van de Berg ging dus van een vierde- naar een eerste klasser en moest ook nog wennen aan een compleet nieuwe positie. Toch speelde hij vanaf het begin alles, knap. "Meestal speel ik met Rens van der Steen samen maar de laatste weken lag hij eruit. Roy Verhagen verving hem. Ja, het gaat niet verkeerd hoewel er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn. Zo vind ik mezelf soms slordig in de opbouw. Afgelopen zondag speelde ik nog een paar ballen zomaar over de zijlijn, dat mag eigenlijk niet." Het is niet zo dat Van den Berg de vaste opbouwer is. "Nee, dat ligt ook een beetje aan waar de tegenstander de ruimtes laat." Erp doet het tot nu toe redelijk goed als promovendus maar toch gaat niet alles van het bekende leien dakje. "We hebben vaak blessures waardoor we constant met wisselende samenstellingen moeten acteren. Ook hebben we soms onnodig punten laten liggen door het missen van opgelegde kansen of juist omdat we te makkelijk goals tegen kregen. Ik denk zeker dat we nog beter kunnen."

Kunstgras

Bob van den Berg vindt dat RKVV Erp weinig anders is dan SCMH. "Het is vergelijkbaar alleen is het wel fijn dat hier een heerlijk kunstgrasveldje ligt om op te trainen. In Mariaheide was het na een paar maanden al steevast een zandvlakte." Ondanks dat hij in de nabije toekomst dertig wordt denkt hij nog wel even door te kunnen gaan op dit niveau. "Zolang het goed gaat: waarom niet?". Gelukkig voor de Erpenaren heeft Van den Berg één slechte gewoonte vanuit Mariaheide niet meegenomen: het pakken van onnodige rode kaarten. "Haha, nee. Dat had soms ook te maken met frustratie, daar heb ik nu geen last van."

Bas Gösgens zit weer prima in zijn vel
'Keeperstraining is niet zomaar op de goal rammen'

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)