2 minuten leestijd (413 woorden)
Aanbevolen 

Bosschenaar Buitenkamp hoopt op winst TOP Oss in derby

Ronnie Buitenkamp (39) is sinds dit seizoen keeperstrainer bij TOP Oss. DeBosschenaar gaat vrijdag met TOP op bezoek in stadion De Vliert in zijn stad voor de derby tegen de plaatselijke FC.,,Ik gun FC Den Bosch echt het allerbeste, maar ik ben nu in dienst van TOP en bekijk het nu zakelijk. Daarom hoop ik vrijdagavond toch echt op een overwinning voor ons."

door Kees van der Zandt

Ronnie Buitenkamp was keeper bij Wilhelmina, OJC Rosmalen en Rhode. Na zijn voetbalcarriere was hij keeperstrainer bij OJC, BVV en UDI'19. Sinds dit seizoen traint hij de keepers van eerste divisionist TOP Oss. ,,Het was een droom van me om keeperstrainer te worden in het betaald voetbal. Maar ik weet ook dat er heel weinig vacatures zijn in dat wereldje", laat Buitenkamp weten. ,,Ik ben daarom hartstikke blij dat ik bij TOP kan werken. Keuken Kampioen Divisie is een mooi niveau om actief te zijn." De Bosschenaar voelt zich als een vis in het water in het Osse Kuipje. ,,De samenwerking met de keepers en de trainers Klaas Wels en Marcel van der Sloot is hartstikke goed en heb het er dan ook prima naar mijn zin en voel me helemaal op mijn plaats hier" Die tevredenheid is er blijkbaar ook bij de directie van TOP Oss. Want het aflopende contract met de bevlogen keeperstrainer is inmiddels met één jaar verlengd.

Vrijdag gaat Buitenkamp met TOP Oss op bezoek in stadion De Vliert voor de streekderby tegen FC Den Bosch, de club uit de stad waar hij geboren en getogen is. ,,Sommige supporters van Den Bosch denken en verwachten daarom blijkbaar dat ikvrijdagavond ook voor FC zal zijn en laten dat ook met een knipoog weten. Ik gun Den Bosch echt het allerbeste, maar ben nu in dienst van TOP Oss en bekijk het nu zakelijk.Daarom hoop ik vrijdagavond toch echt op een overwinning voor ons."

Volgens Buitenkamp leeft de derby tegen FC Den Bosch bij de meeste spelers van TOP niet meer dan andere duels in de competitie. ,,Ik merk in ieder geval niets van meer spanning.Dat komt ook omdat de meeste spelers niet uit Oss of omgeving komen. Het derbygevoel leeft vooral bij de supporters, maar die mogen er vrijdagavond helaas niet bij zijn in De Vliert."De makkelijk pratende keeperstrainer verwacht tegen FC Den Bosch 'een open en aantrekkelijke wedstrijd met aanvallend voetbal'. ,,Jammer voor de fans van beide clubs dat de wedstrijd niet live op tv komt bij ESPN ", besluit hij. 

'Helmond Sport en hoofd jeugdopleiding BVV een pri...
Gemert mikt op kleinere selectie en wil graag weer...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)