maandag 13 juli 2020
3 minuten leestijd (683 woorden)
Aanbevolen 

Bosschenaar Kees Scheepens al 13 jaar thuis bij HVCH in Heesch: "Het blijft 'kei'-leuk"

keessscheepens Kees Scheepens in de clubpolo van HVCH

DEN BOSCH| Kees Scheepens (63) is al 13 jaar verzorger bij HVCH. De Bosschenaar voelt zich als een vis in het water bij de eersteklasser uit Heesch.,,HVCH is een prachtige en sfeervolle dorpsclub, waar ik me ontzettend thuis voel en volop wordt gewaardeerd en gerespecteerd door iedereen. "

door Kees van der Zandt

Trainers worden over het algemeen bij voetbalclubs beschouwd als passanten.. Meestal maken ze na twee of drie jaar plaats voor een ander, en in sommige gevallen wordt er zelfs al eerder afscheid genomen. De houdbaarheidsdatum van verzorgers blijkt veel langer dan van trainers. Want veel verzorgers blijven over het algemeen veel langer bij en club en zijn derhalve veel meer dan passanten. Zo begint Kees Scheepens al weer aan zijn veertiende seizoen 'met heel veel plezier' als verzorger bij HVCH. De geboren en getogen Bosschenaar is al 35 jaar verzorger. Hij begon bij Hertogstad en OVH, clubs uit zijn woonplaats die anno 2019 niet meer bestaan. Vervolgens verzorgde hij tot 2005 de spelers van het roemruchte Bossche BVV. ,,Sportief gezien een hele mooie periode met trainers als John Huisman en Jos Wap  waarin we uitkwamen in de eerste klasse en in de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau bij de amateurs, ", blikt Scheepens met hoorbaar plezier terug. Toch stopte hij 13 jaar geleden plotseling als verzorger bij BVV.,,Er waren een aantal dingen gebeurd , waar ik het niet mee eens was. Zoals ondermeer de benoeming van een hoofdtrainer, die ik niet zag zitten."

Overstap naar HVCH

Na zijn opstappen bij BVV werd Scheepens, via een kennis,verzorger bij HVCH uit Heesch, dat net was gepromoveerd naar de tweede klasse. Bosschenaren worden in de omgeving van Oss nog weleens met argusogen en de nodige reserve bekeken en behandeld. ,,Maar dat bleek bij mij niet geval. Er was meteen veel respect en veel waardering voor me van spelers en bestuur, omdat ik bij BVV op een hoog niveau verzorger was." Scheepens, in het dagelijks leven werkzaam bij een woningbouwvereniging in Den Bosch,voelde zich vanaf de eerste dag als een vis in het water bij de club uit Heesch. ,,HVCH is een prachtige en sfeervolle club met na afloop volop gezelligheid in een volle kantine. Ik voel me er vanaf de eerste dag dan ook helemaal thuis. Bovendien is HVCH in de afgelopen 13 jaar uitgegroeid tot een volwaardige eersteklasser, die al een paar keer dichtbij promotie naar de eerste klasse was. Helaas is het mijn oude club BVV in die tijd precies andersom gegaan."

'Omgaan met jonge gasten' 

Scheepens gaat met veel plezier drie keer per week vanuit Den Bosch fluitend naar Heesch om de spelers van HVCH te tapen en te masseren voorafgaand en tijdens trainingen en wedstrijden. ,,Dat is zo mooi en leuk om te doen joh", verzekert de makkelijk pratende Bosschenaar, , Omgaan met jonge gasten houdt je jeugdig en is zo mooi om mee te maken joh. Je blijft precies op de hoogte wat er onder de jeugd leeft. Want ik sta midden in de groep. Op de massagetafel zeggen spelers sommige dingen tegen me.die ze nooit tegen zullen vertellen tegen een trainer of een bestuurslid. Maar die blijven altijd binnenskamers en zal ik nooit doorvertellen." Scheepens maakte tot enkele jaren geleden ook nog deel uit van het Bossche zangtrio No Nonsens, waarmee hij twee keer het Oeteldonkse Kwèkfestijn won en ondermeer te zien was op televisie bij het veel bekeken TROS programma Muziek op het Plein. ,,De spelers van HVCH vonden het prachtig dat ik zong en kwamen ook met veel plezier kijken als wij een cd-presenatie hadden." Zingen doet Scheepens bijna niet meer,maar hij componeert nog wel nummers voor het Kwèkfestijn. ,,Vorig jaar met 11-11 hebben we met No Nonsens nogeen reuniecocert gegeven. Maar daar houden we maar bij. Laatmaar voortaan jonge gastenop het podium gaan staan"Hij mag dan met zingen zijn gestopt, maar als verzorger bij HVCH wil Scheepens nog wel een tijdje doorgaan.,,Het verzorgen en omgaan met spelers en de wedstrijdspanning op zondag kan ik nog niet missen en blijft 'kei' -leuk", bekent hij.,Zolang mijn gezondheid het toelaat en ik er plezier in houdt wil ik ermee doorgaan." 

Onfortuinlijke (gebroken enkel) Ruud Fleskens bouw...
Beter doortimmerd UDI'19 snakt nog naar extra scor...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)