zondag 05 juli 2020
4 minuten leestijd (833 woorden)
Aanbevolen 

Bram Jacobs: "We moeten als Gemert in de derde divisie van ons laten horen”

bram0 Bram Jacobs alweer vier jaar bij Gemert

GEMERT| Hij is inmiddels een vertrouwde verschijning in de defensie van Gemert. De boomlange Bram Jacobs uit Sambeek is net begonnen aan zijn vierde seizoen op Sportpark Molenbroek en kijkt uit naar het nieuwe avontuur dat derde divisie heet. "Het is een hele mooie uitdaging. Ik ben benieuwd of we ons kunnen meten met de rest maar heb daar goede hoop op. We moeten als Gemert van ons laten horen, op een positieve wijze. Dat niemand ons als een makkie gaat zien of om ons heen kan. Maar belangrijkste streven is natuurlijk gewoon handhaving."

Door: Willy Rooyakkers

Het is hem niet aan te zien maar Bram Jacobs wordt dit jaar alweer dertig jaar oud. Pas drie jaar geleden plukten de 'gimmurtsen' hem bij Volharding weg. "Vincent Buijssen tipte ze", weet hij zich nog te herinneren, "Vincent zat bij Gemert en kwam ook van Volharding, was een oud-ploeggenoot van mij. Hij vroeg of ik het leuk vond als Gemert eens naar me kwam kijken. Ik reageerde daar positief op." De in Sambeek geboren linkspoot ging al op jonge leeftijd in het naburige Vierlingsbeek aan de slag waar Volharding al sinds jaar en dag resideert. VVV spotte hem daar ook alweer vrij snel daarna maar het avontuur in Venlo hield vervolgens bij de overstap naar de senioren op. "Ik speelde in de C, B en A maar daarna was het afgelopen." Terug bij Volharding kreeg Jacobs te kampen met blessures, zijn knie speelde meerdere keren op. Na een jaartje spelend revalideren in het 2e elftal (kampioenschap reserve 1e klasse) was hij klaar voor het vaandelteam. Toen duurde het dus nog een flink aantal jaren voor er interesse kwam van hoger geplaatste clubs. "Ik verhuisde van het middenveld naar de achterhoede en dat liep vrij goed. Alleen miste ik ieder seizoen wel een wedstrijd of vier à vijf wegens kwetsuren. Dan was het weer een kuitspier en de andere keer speelde de meniscus in de knie op." Twee keer onderging Jacobs een kijkoperatie waarbij er iets van de meniscus werd afgeknipt. "De mensen in Vierlingsbeek hadden nooit verwacht dat ik nog ooit zou vertrekken maar toen Gemert zich meldde bedacht ik mezelf dat ik wellicht spijt zou krijgen als ik het niet zou proberen."

Weerbaarheid

Eenmaal bij Gemert trof Bram Jacobs Dennis Dekkers als trainer. "We kwamen tegelijk binnen en al snel stond ik erin. Het ging best redelijk maar als team waren we een beetje wisselvallig. Zo verloren we na de winterstop ineens een aantal wedstrijden achter elkaar en gingen we ook in de bekerfinale onnodig onderuit. Ik denk ook dat dit ons nu niet meer zou overkomen. We zijn als team wat dat betreft gegroeid. Er zit meer weerbaarheid in de ploeg." Op een gegeven moment zorgde notabene een breukje in het bot van de pols ervoor dat Jacobs toch even moest passen. "Ik lag er een tijdje uit en toen deed Dennis van Rooij het zo goed dat de trainer het zo liet staan toen ik weer fit was. Zodoende zat ik vier of vijf duels op de bank terwijl ik kon spelen, dat was even slikken maar je moet door. Mijn kans kwam weer toen we een aantal keren achter elkaar verloren. De trainer zei dat ik mocht beginnen tegen Vlissingen en sindsdien speel ik alles weer. " En Dennis van Rooij voetbalt inmiddels bij Boerdonk. "Zo zie je maar hoe het kan lopen."

Derde divisie

Gevraagd naar zijn persoonlijke ontwikkeling over de laatste jaren moet de beleidsmedewerker sport en accommodatie van de Gemeente Reusel ("Als ik moet trainen ga ik rechtstreeks naar Gemert, gelukkig ben ik op vrijdag vrij.") even nadenken. "Ik denk dat ik gewoon in alles iets beter ben geworden. Ik ben altijd nog bezig met mijn fitheid trouwens. Voor iedere training en wedstrijd ga ik extra loslopen en ook na afloop ga ik nog even een paar minuten op en neer. Dat heb ik nodig." Als team zit Gemert nu in de derde divisie. Denkt hij dat ze er klaar voor zijn? "Inherent aan het niveau van Gemert is dat er ieder jaar mutaties zijn binnen de selectie maar ik denk dat de basiself redelijk intact is gebleven. We moeten zien hoe we in de breedte zullen presteren. Al met al ben ik best positief. Zoals gezegd zit er een goede spirit en veerkracht in het team, dat zag je ook aan de manier hoe we met tegenslagen omgingen. Een jaar eerder gaven we een 2-0 weg tegen Quick terwijl we nu achterkwamen bij Staphorst, daar kon je makkelijk van verliezen, en toch terugsloegen. Dat is de winst die we als team geboekt hebben." 

O.S.S.'20 

Zaterdag gaat het los als Gemert de oude bekenden van O.S.S.'20 treft. "Een hele lastige tegenstander natuurlijk, dan weten we meteen meer. Coen Brouwers en Willem den Dekker zijn ook nog eens geschorst terwijl Ralf Kemper nog geblesseerd is. We zullen echter zeker met elf man beginnen en er volle bak staan."

Volg ons ook op Twitter: @tismarvoetbal


Bram Jacobs komt hoog bij een corner
Bram Jacobs (links) viert een doelpunt
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 11: U.S. Lecce en V...
Erik Meulendijk: ‘Prinses Irene staat gelukkig ope...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)