2 minuten leestijd (389 woorden)

Column: Pinnen in de voetbalkantine

nieuwjaar

De vooruitgang slaat ook in het amateurvoetbal flink toe. Want in de kantine van voetbalvereniging Zwaluw VFC in Vught is het alleen nog mogelijk om in de rust of na wedstrijden je drankjes of hapjes met een pinpas te betalen. Dus geen contant geld meer of spontane fooitjes voor die leuke vrijwilliger achter de bar

door Kees van der Zandt

Zwaluw VFC uit Vught is met bijna 1200 leden één van de grotere voetbalclubs in de regio Den Bosch. Een nette en goed georganiseerde vereniging, waar weinig calamiteiten plaats vinden en met een kop en een staart. Dat wil zeggen veel jeugd- en senorenteams die wekelijks op pres- en recreatief gebied met veel plezier en beleving hun wedstrijden spelen . Die voetballers en hun aanhang vinden het ook bij Zwaluw over het algemeen leuk om'in de kantine tijdens de 'derde helft' gezellig bij en na te kletsen over de wedstrijd of de training, dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Leden van teams 'lappen' in voetbalkantines in veel gevallen een bepaald bedrag per persoon voor de consumpties in de derde helft. Maar bij Zwaluw kan dat lappen en afrekenen voortaan niet meer met contact geld. Het bestuur van de voetbalclub heeft namelijk besloten dat het voortaan in de kantine niet meer is toegestaan dat de drankjes en de hapjes met contact geld te betalen, maar alleen nog maar via de pinpas. Degenen die niet over een pinpas beschikken en toch iets willen bestellen in de kantine van de Vughtse club dienen voor die gelegenheid een clubpas van Zwaluw aan te schaffen.

Zwaluw is natuurlijk niet de eerste sportclub die het contact betalen in de kantine heeft afgeschaft en zal ook niet de laatste zijn. De vooruitgang staat niet stil. Natuurlijk is het digitaal betalen voor de vrijwilligers achter de bar een stuk makkelijker dan steeds wisselgeld terug te moeten geven. Maar spontaan een hardwerkende vrijwilliger achter de bar een fooitje geven is er niet meer bij.. Of een pupil na een gewonnen wedstrijd wat geld geven voor een zakje chips of glaasje limonade is ook niet meer mogelijk. Digitaal betalen in de voetbalkantine is gewoon een kwestie van wennen besef ik en over een tijdje weet je niet beter meer. Desalniettemin zal ik dan nog met weleens aan de tijden in de voetbalkantines dat er glazen met 'lapgeld' op de tafel stonden. 

Gerrie van der Heijden geeft gratis lezingen over ...
Gemert wint op degelijke wijze (2-0) en schuift do...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)