zondag 16 mei 2021
3 minuten leestijd (615 woorden)
Aanbevolen 

De Joekel van Boekel spreidt zijn vleugels succesvol uit bij UDI'19

4bcac8fa-cfba-4fff-972d-d5b57cc51d8c Foto's: UDI'19

BOEKEL/UDEN| Michiel Merks is twee meter lang, een geweldige lengte voor een doelman. De 23-jarige keeper van UDI'19 staat niet voor niets bekend als de Joekel van Boekel, een bijnaam die hij al in zijn 'hometown' Boekel meekreeg. Merks zit er niet mee. "Nee, joh dat is toch hartstikke mooi? Met mijn postuur krijg je dat al snel en ik koester dat." Het grote talent van Boekel Sport kende een paar moeizame seizoenen bij Blauw Geel'38 en Gemert maar lijkt nu in Uden zijn plek onder de lat te hebben gevonden. "Natuurlijk is het makkelijk praten omdat ik nu iedere keer mag spelen maar ook zonder basisplaats had ik het hier denk ik toch geweldig gevonden. Het is zo'n warme club en de groep waarin ik zit is gewoonweg fantastisch."

Door: Willy Rooyakkers

Natuurlijk is het interessant om met Michiel Merks over UDI'19 te praten maar we moeten toch ook nog even terugkijken op de wat minder leuke tijden in Veghel en Gemert. Merks nuanceert wat betreft Blauw Geel één en ander. "Ik had met Brahim Zaari een geweldige keeper voor me dus ik vond het eigenlijk toch wel een mooie periode. Ik leerde daar zo ontzettend veel en dat dacht ik mee te nemen naar Gemert toen die zich bij mij meldden. Dat bleek in de praktijk echter zwaar tegen te vallen. Ik zou met Bono Barten gaan concurreren maar al snel bleek dat ze niet voor mij kozen. Bono had een jaar eerder het geluk gehad dat Sven van Ommeren weg viel en deed het goed dus ik begon met een achterstand. Achteraf gezien werd het een heel vervelend jaar, ik kan niets anders zeggen." Vooral het feit dat hij in de beker, het toernooi waarin hij aanvankelijk dan wel zou mogen keepen,alsnog niet onder de lat stond toen het grote Feyenoord als tegenstander uit de koker kwam hakte er flink in bij de bakkerszoon uit Boekel. "Ja, dat kun je wel stellen."

Nog tig jaar

Maar liever praat Michiel Merks over het heden en de toekomst. "Ik vind het zo'n fijn gevoel dat ik nu iedere zondagmiddag met de spelers in een rijtje mee het veld mag oplopen. Man, wat had ik dat gemist zeg." Het is de beloning voor een paar jaartjes keihard doorzetten, Merks koos niet voor de makkelijkste weg om terug naar Boekel te gaan. "Ik kreeg wel appjes hoor, zo van 'joekel kom toch terug' maar ik wilde niet al die moeite zomaar weggooien. Ik had steeds de overtuiging dat ik ook op een hoger niveau zou meekunnen. Nu is daar dus de beloning bij UDI'19," Richard van den Boogaard meldde zich namens de Udenaren bij Merks en na een gesprek met keeperstrainer Ronnie Buitenkamp was hij helemaal 'om'. "Iedereen wordt enthousiast als Ronnie over keepen begint te praten. Zijn verhaal sprak me zo ontzettend aan, toen wist ik gelijk wat ik wilde. Ik denk dat iedereen die onder Ronnie traint een betere keeper wordt, die vent heeft zo'n geweldige oefenstof en is zo gedreven. Ik hou daarvan." Michiel Merks lijkt écht op zijn plaats op Parkzicht. "Ik sta er nu in en hoop dat echt nog tig jaar vol te houden." 

Ranglijst

De doelcijfers van de tricolores geven ongewild aan waar het probleem een beetje ligt dit seizoen. "We krijgen weinig goals tegen in ieder geval. Ik denk dat we het achterin aardig voor elkaar hebben al kan het altijd nog beter. We creëren ook telkens veel kansen voorin maar soms zit het wat dat betreft in de afronding wat tegen. De wedstrijd tegen Meerssen was daarvan een sterk voorbeeld." Zondag volgt een belangrijke uitwedstrijd bij IFC in Hendrik Ido Ambacht. "Een lekker eindje rijden weer. We moeten daar winnen, dat is nodig."
Joost de Man voetbalde, keepte en voetbalt nu weer
Theo van Geffen is veel meer dan alleen een traine...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)