2 minuten leestijd (439 woorden)

De Toreador scoort volop in de voetbalkantines

DEN BOSCH| Het nummer 'De Toreador' van de Bossche zanger Wilbert Pigmans is momenteel gigantisch populair tijdens 'de derde helft' in de kantines van voetbalclubs in het hele land . Sommige supporters van FC Den Bosch willen nu zelfs dat het nummer, dat een spetterende bewerking is van een 50-jarige oude hit van Jacques Herb, voortaan wordt gedraaid in De Vliert na een doelpunt van hun favorieten.

door Kees van der Zandt

Nederlandstalige meezingers doen het over algemeen prima in voetbalkantines. Nummers als 'Bloed, zweet en tranen' van Andre Hazes. 'Vrienden voor het leven' van Jan Smit en vooral 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' worden tijdens 'de derde helft' door de voetballers massaal meegezongen door de voetballers bij het bier en de bitterballen. ,,Die Lach is volgens mij zo populair bij voetballers, omdat het je zowel kunt zingen bij een overtuigende overwinning als na een teleurstellende nederlaag", probeerde De Bever onlangs het succes van zijn hit verklaren.

Momenteel is het nummer 'De Toreador' van de Bossche zanger Wilbert Pigmans gigantisch populair in de voetbalkantines. Het nummer is een spetterende en swingende bewerking van een 50-jarig oude hit van Jacques Herb, de zanger wiens naam voor eeuwig verbonden lijkt met de evergreen 'Manuela''. Pigmans heeft het momenteel dan ook razend druk met optredens in voetbalkantines in het hele land om zijn Toreador te vertolken. In de regio Den Bosch zette hij onlangs de kantine van Nemelaer in Haaren met zijn hit op zijn kop na afloop van de met 7-2 gewonnen wedstrijd tegen Unitas'30. Komende zondag doet de Bossche zanger dat in Ons Kafee in Esch, waar veel spelers en supporters van Essche Boys komen.

Afgelopen vrijdagavond zong Pigmans 'De Toreador' met veel succes in stadion de Vliert op de middenstip voorafgaand aan de wedstrijd FC Den Bosch – De Graafschap. ,,Optreden in het stadion van FC Den Bosch stond hoog op mijn bucketlijst . Geweldig dat het nu ook daadwerkelijk is gebeurd", liet de zanger op zijn Facebookpagina opgetogen weten. 'De Toreador' sloeg vrijdag zo aan dat sommige fans van FC Den Bosch nu willen dat het voortaan steeds wordt gedraaid na elk gescoord doelpunt van hun favorieten in plaats van het traditionele 'Leve de lol' . Voor-en tegenstanders voeren daarover op social media inmiddels volop discussie. Een aantal fans vindt dat 'Leve de lol' tot het erfgoed van de club behoort en moet gedraaid blijven worden na een gescoord doelpunt van FC den Bosch in De Vliert. Maar andere supporters vinden "De Toreador' een stuk eigentijdser. Pigmans mengt zich echter niet in die discussie. Hij geniet volop van zijn succes en merkt dat zijn Toreador inmiddels heel Nederland verovert. Ex-prof Jochem van der Hoeven voetbalt in lager te...
(+filmpje goal) Anass Aamri geeft UDI'19 weer schw...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)