donderdag 04 juni 2020
3 minuten leestijd (659 woorden)

‘Derby’s tegen TOP Oss zijn voor mij de mooiste wedstrijden’

hansvandenheuvelfcdb Hans van den Heuvel (Foto: Bert van Berkum)

BERGHEM| Hans van den Heuvel (56) uit Berghem is al bijna 25 jaar stadionspeaker bij FC Den Bosch. De geboren Vughtenaar kijkt reikhalzend uit naar de derby tegen TOP Oss van vrijdagavond in Stadion De Vliert van zijn cluppie. ,,De derby's tegen TOP zijn voor mij de mooiste wedstrijden van het seizoen. Ze leven hier ontzettend, en ik word er momenteel natuurlijk veel over aangesproken.

door Kees van der Zandt

Al bijna een kwart eeuw is Hans van den Heuvel 'met nog steeds heel veel plezier' stadionspeaker bij de thuiswedstrijden van FC Den Bosch.Met aangename dictie roept hij voorafgaand aan de duels op het veld deopstellingen van beide teams om.Tijdens de wedstrijden houdt van den Heuvel, in het dagelijks levendocent op de Bossche Vakschool, vanuit de geluidscabine in het stadion het publiek op de hoogte van de wissels en de doelpuntenmakers bij beide teams. Hij doet dat uitermate vakkundig en duidelijk , maar zonder geschreeuw of overdreven veel show.,,Ik heb niet veel met hysterisch schreeuwende stadionspeakers, zoals je die met name veel bij clubs in de grensstreek ziet. Volgens mij zit het publiek bij FC Den Bosch ook absoluut niet te wachten op een schreeuwlelijk achter de microfoon. Laat het mij daarom maar op mijn eigen manier doen.Peter Houtman doet dat bij Feyenoord als speaker ook zonder poespas, maar wel heel goed. Die stijl bevalt mij heel goed."

Van den Heuvel groeide op in Vught en volgt FC Den Bosch als supporter al van kinds af aan bij thuiswedstrijden en soms ook bij uitduels.Sinds 1989 is hij betrokken als vrijwilliger bij de Bossche FC. In eerste instantie als lid van de redactie van het programmablad en het clubmagazine en sinds bijna 25 jaar als stadionspeaker bij de thuiswedstrijden. Met zijn maatje Dirk Baselmans, die voor de muziek zorgt, volgt hij de wedstrijden vanuit de geluidscabine. ,,Ik vind het na al die jaren nog steeds heel leuk om te doen. Mijn meest memorabele wedstrijd als speaker was die tegen Veendam in 2004. We konden die avond kampioen worden als we zouden winnen en Excelsior punten zou verspelen bij Helmond Sport", herinnert hij zich nog.,,Wij wonnen, weliswaar met veel moeite. Ik hield toen vanuit de geluidscabine als enige contact met Helmond, omdat er nog geen Twitter of andere social media was.Toen me werd verteld dat Excelsior niet had gewonnen kon ik het publiek bekend maken dat we kampioen waren. Die ontlading en vreugde in De Vliert daarna zal ik nooit meer vergeten.". Grootste teleurstelling als speaker was voor Van den Heuvel het verloren bekerduel met de amateurs van VVSB in 2016. ,,Zo onwezenlijk om mee te maken om na een2 -0 voorsprong met 2-3 te verliezen, en daardoor de halve finale van het bekertoernooi mis te lopen. Daar ben ik echt helemaal ziek van geweest destijds en heb er zelfs een traantje om gelaten."

Vrijdag speelt FC Den Bosch tegen TOP Oss. Van den Heuvel, al meer dan 25 jaar woonachtig in Berghem dat valt onder gemeente Oss.kijkt reikhalzend naar de derby uit . ,,Die derby's tegen TOP zijn voor mij de mooiste wedstrijden van het seizoen. Het is de enige uitwedstrijd van Den Bosch die ik op de fiets bezoek.. Die wedstrijden tegen Den Bosch leven hier behoorlijk en ik word er ook regelmatig over aangesproken door fans van TOP. Soms worden er wat stekelige opmerkingen gemaakt, maar last heb ik er hier in Berghem nooit van gehad dat ik speaker en supporter van Den Bosch ben.". Van den Heuvel zegt veel respect te hebben voor de prestaties van TOP. ,,Want het is toch een prestatie om elk jaar weer met een klein budget een heel aardig elftal te formeren. Daarnaast zijn manager Peter Bijvelds en assistent-trainer Pieter Tuns, die ik nog ken uit hun FC Den Bosch tijd, gewoon heel aardige gasten. Nee, ik heb echt helemaal niks tegen TOP", verzekert de inwoner van Berghem. ,,Maar natuurlijk reken ik vrijdag wel op een overwinning van FC. Ik houd het op 3-2 winst." 

Lodewijk de Kruif bouwt bij UDI'19 aan hernieuwde ...
John de Bever : ‘EK 2022 geweldige impuls voor Ned...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 04 juni 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)