3 minuten leestijd (536 woorden)
Aanbevolen 

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Zondag is het Gemert – Blauw Geel'38 Deel 1: Blessures zorgen in Veghel voor wisselvallige start

IMG_7526 Hier zitten vijf geblesseerden van Blauw Geel'38, afgelopen zondag waren het er zelfs zeven

Aanstaande zondag staat de derby tussen Gemert en Blauw Geel weer eens op de rol. We beschouwen op deze plaats voor met beide trainers. Niels van Casteren, al meer dan vijf jaar de technische scepter zwaaiend in Veghel, kijkt er alvast naar uit. "Alleen al voor de ambiance, entourage en sfeer is het altijd leuk om in Gemert te komen. Een geweldige club."

Blauw Geel is dit jaar wat wisselvallig gestart aan het seizoen, dat geeft ook trainer Niels van Casteren ruiterlijk toe. "Je zegt het goed, daar zijn echter ook wel gronden voor. Het elftal is behoorlijk gewijzigd door vooral blessures."

Liefst zeven koppen telde afgelopen zondag de virtuele Veghelse geblesseerdenbank. Het zit Van Casteren wat dat betreft niet mee, het wordt zo wel érg lastig om weer te bouwen aan een vaste formatie. Heeft één en ander ook te maken met de naweeën van het Covid-gedoe? "Ja, natuurlijk. Sommige spelers hebben niet veel gedaan en worden dan minder, of eenzijdiger, belastbaar."

Het gevolg is wel dat de trainer wat eigen kweek de kans kan geven. "We hebben de selectie qua kwantiteit wat breder gehouden nu, dat is een bewuste keuze van de club. We proberen daardoor eigen jongens door te laten stromen. " Al met al lijken de Veghelaren momenteel vooral in de tweede fase van de opbouw wat voetballend vermogen tekort te komen. Overigens zal aanstaande zondag na een lange afwezigheid wél weer Lars Loermans bij de selectie zitten. "Dat is mooi voor ons, en voor Lars ook, hij was zeven weken weg", zegt Van Casteren, "Daar tegenover staat dat we Sjaak Egmond missen vanwege zijn rode kaart tegen ADO'20. We gaan dus kijken hoe we de linksbackpositie nu gaan invullen."

De Veghelaren verloren met 0-2 van de mannen uit Heemskerk. Van Casteren wil er niet meer over kwijt dan het volgende: "Een wanprestatie."

De defensie van zijn ploeg was nu net die linie waar hij geen eerdere kopzorgen over had. "Nee, dat stond eigenlijk best goed." Alleen onder de lat is het even wennen. De Veghelaren hadden lang de beschikking over topkeepers als Brahim Zaari en Jordy Zielschot maar die zijn er niet meer. Emilio Crusat vult de ontstane leegte, beter gezegd een klein kratertje, zo goed in als hij kan maar het blijft nog wat onzeker. "We werken gewoon aan dezelfde spelprincipes als altijd. We weten dat we beter kunnen maar met zoveel afwezigen wordt het zelfs voor Ajax lastig." Die 'spelprincipes' houden onder meer in dat de vier voorste spelers veel van positie wisselen. "Ja, we willen daarin een bepaalde dynamiek brengen. Dat loopt soms best goed.' Van Casteren heeft dan ook de beschikking over diverse beweeglijke aanvallers terwijl er ook met een aanspeelpunt gespeeld kan worden als Niels Wouters wordt opgesteld. 

Afgelopen woensdag was hij al even bij Gemert wezen kijken. In een spectaculair 'grote beker' duel trokken de Molenbroekers aan het langste eind tegen tweede divisionist TEC. "Gemert heeft een paar spelers die ieder team in onze klasse sterker zou maken", analyseert Van Casteren, "Natuurlijk kreeg TEC ook enkele dotten van kansen, dus het zat ook niet tegen wat dat betreft maar desalniettemin een geweldige prestatie van ze. We zullen zien of we ze desondanks zondag pijn kunnen doen."

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Zondag is het Gemert – Blau...
Nemelaer fietst met bekerzege naar huis

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)