3 minuten leestijd (641 woorden)
Aanbevolen 

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Zondag is het Gemert – Blauw Geel’38 Deel 2: Gemert heeft geen tijd om na te genieten

Aanstaande zondag staat de derby tussen Gemert en Blauw Geel weer eens op de rol. We beschouwen op deze plaats voor met beide trainers. In Gemert waakt trainer Reinald Boeren dezer dagen vooral voor al teveel euforie. De Molenbroekers versloegen woensdag immers nog TEC in het kader van de KNVB Beker. Omdat TEC momenteel lijstaanvoerder is van de tweede divisie mogen we spreken van een stunt. Gemert, de verrassende nummer twee van de derde divisie, moet echter alweer klaar zijn voor zondag als Blauw Geel langskomt. "Ik hoor dat ze wat problemen hebben, zijn daardoor wisselvallig", weet Boeren gedocumenteerd als altijd te vertellen, "Tegelijkertijd weet ik dat ze een prima selectie hebben en de top vijf willen aanvallen."Nog even nagenieten, woensdag was het een té mooie avond. Boeren: "Ik voelde me gek genoeg een beetje hetzelfde als voor mijn debuut als trainer van Gemert. We speelden toen in de beker tegen Hoek. Die gezonde spanning was er opnieuw, veel jeugdig publiek rondom het veld. De koppies stonden strak, je kent het wel."


De 3-1 zege betekende een stunt maar toch was Reinald Boeren ook niet hélemaal flabbergasted. "We hadden ze goed kunnen bekijken, en daarnaast overal informatie gevraagd. Ik was een beetje bang dat ze zeer fanatiek zouden starten om zo snel iets te forceren en zodoende weer de blik naar zaterdag te kunnen leggen. Ze kunnen een ongelooflijk tempo aan de dag leggen als ze willen. Ik was benieuwd of we daar tegen bestand waren maar ze begonnen gelukkig redelijk rustig. Hierdoor konden wij het aanlopen en in de wedstrijd groeien. Ze spelen heel aanvallend met hoog opstaande backs en offensieve middenvelders die bij komen sluiten. Gelukkig konden wij ze pijn doen bij balverlies."
Belangrijke rollen waren deze keer weggelegd voor Joop Daniëls, Willem den Dekker en Ralf Kemper. "Joop had voorheen te weinig rendement maar dat vond hij zelf ook. Dat laatste vond ik echt klasse van hem. Hij is eraan gaan werken en is nu ontzettend goed bezig. We wisten dat Den Dekker erover heen zou kunnen denderen bij TEC, dat bleek ook want zijn directe tegenstander werd vroegtijdig gewisseld. Die jongen werd echt h é l e m a a l kapot gelopen. Mooi om te zien."

Realisme
In meer noordelijke media werd Gemert laatst nog een luizenploeg genoemd. Men zou heel defensief spelen en dan sneaky toeslaan. "Ze schrijven maar", zegt Boeren, "Ik spreek liever van realisme. Wij hebben geen team om teveel ruimte achter de defensie te laten. Onze doelstelling is nog steeds om ons te handhaven, dat lukt het best door vanuit onze kracht te spelen. En ja, dan ontstaat er ook vertrouwen en is er misschien nog méér mogelijk."


Zijn eigen team is ondertussen duidelijk groeiende. "In de voorbereiding speelden we goede fases in wedstrijden maar wisselden dat af met mindere periodes. De eerste wedstrijd van de competitie moesten we naar Hoogland dat met vijf verdedigers vrij verdedigend staat. Toch kwamen we op voorsprong maar gaven het vervolgens alsnog onnodig weer weg. Het is mooi om te zien dat het hele onschuldige er ondertussen echter een beetje vanaf is bij ons. Zomaar ballen door het midden uitverdedigen zul je niet gauw meer zien. We krijgen nu zeven hele pittige wedstrijden voor de boeg, gelukkig staan we er goed voor. De ranglijst is altijd zoals die is."
Boeren is daarom ook benieuwd waar zijn team staat als Blauw Geel op bezoek komt. "De vorige keer speelden we thuis 1-1 tegen ze. De eerste helft deden we het goed maar daarna domineerden zij en misten ze een paar grote kansen. Ik denk dat we zowel fysiek als voetballend sindsdien stappen hebben gezet. We hebben meer inhoud en weten het zakelijker te houden. Het wordt sowieso een mooie pot." (WR)

Hier wordt zondag om 14.00 uur afgetrapt
Column Kees van der Zandt over start amateurcompet...
[DERDE DIVISIE ZONDAG] Zondag is het Gemert – Blau...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)