4 minuten leestijd (714 woorden)
Aanbevolen 

‘Drive om te voetballen werd steeds minder ’

REDACTIE| Aanvoerder Roel Pullens (31) maakt komend seizoen geen deel meer uit van de hoofdmacht van Helvoirt. De controlerende en onvermoeibare middenvelder, die bijna 14 jaar voor het eerste elftal van de de club uit woonplaats speelde , stopt er namelijk mee.'' De laatste jaren is bij mij de drive om te voetballen een stuk minder geworden", verklaart hij. ,, Omdat ik als eigenaar van een bedrijf steeds minder tijd heb om te trainen en wedstrijden te spelen. Daarnaast word ik in oktober voor het eerst vader en dan wil ik zoveel mogelijk van die kleine genieten."

door Kees van der Zandt

Pullens debuteerde in 2006, als A-junior met succes in het eerste elftal van Helvoirt. Hij groeide uit tot een onmisbare pion en technisch vaardige kilometervreter met veel inzicht op het middenveld van de hechte dorpsclub Medespelers, trainers en supporters van Helvoirt praten met veel respect en waardering over de voetballende inbreng van Pullens. ,,Daarnaast is Roel ook gewoon een heel aardige gast die door iedereen bij de club ontzettend wordt gewaardeerd", liet een onlangs een supporter weten.

Successen

Behoudens het eerste jaar in de hoofdmacht, toen Pullens met Helvoirt degradeerde naar de vierde klasse,maakte de middenvelder veel successen mee bij de club uit zijn woonplaats. ,,Na die degradatie keerden we binnen een jaar weer terug in de derde klasse en inmiddels spelen we al weer acht jaar in de tweede klasse, wat toch een aardig niveau is voor een club met bijna allemaal jongens uit het dorp", stelt hij tevreden vast. ,,Al is het jammer dat we de afgelopen jaren twee keer, tegen MOC'17 en Oirschot Vooruit, promotie naar de eerste klasse net misliepen in de beslissende wedstrijden."Hoewel Pullens nooit op dat niveau had gevoetbald blijkt hij al acht jaar makkelijk mee te kunnen in de tweede klasse. Ook in het voortijdig afgebroken afgelopenseizoen stond hij wekelijks topfit in de basis van Helvoirt en werd ook zelden gewisseld door trainer Henk van Hattum. Geen enkele reden om te stoppen derhalve zo lijkt het. Desondanks maakt Pullens komend seizoen geen deel meer uit van de selectie van het eerste elftal van Helvoirt.,,De drive om te voetballen is bij mij de laatste jaren een stuk minder geworden. Omdat ik als eigenaar van een bedrijf steeds minder tijd heb om wedstrijden te spelen en twee keer per week te trainen", verklaart hij. ,,Daarnaast word ik in oktober vader en dan wil ik zoveel mogelijk van die kleine genieten." Pullens weet dat hij topfit is en nog enkele jaren mee had gekund in het eerste elftal. ,,Maar het is mooi geweest zo. Bovendien bepaal ik nu zelf mijn afscheid als basisspeleren dat voelt voor mij beter dan dat een trainer mij over een paar jaar op de bank zet. Omdat ik het niveau niet meer aan zou kunnen."

Vijfde elftal

Zijn medespelers uit het eerste elftal betreuren het dat hun aanvoerder is gestopt, maar begrijpen zijn beslissing. ,,Roel wilde vorig seizoen al stoppen en toen hebben we als spelers hem gelukkig over kunnen halen om dit jaar nog door te gaan", laat topscorer Rico de Laat weten. ,,Dat hadden we nu ook geprobeerd, maar dat zat er niet meer in. Jammer dat dit seizoen, door de corona crisis, niet is afgemaakt.Een leuk afscheid heeft Roel daardoor, nog, niet gehad. We zullen hem als voetballer en als ploegmaat gaan missen komend seizoen. Het is helaas niet anders. Hopelijk komt er nog versterking bij."Pullens zegt komend seizoen vooral de steun en de aandacht van de trouwe supporters van Helvoirt bij wedstrijden te gaan missen. ,,Niet alleen bij Real Lunet in Vught of bij Emplina stonden ze in grote getale langs de lijn, maar ook bij Volharding in Vierlingsbeek. Dat gaf me altijd een enorme kick en maakte me trots op mijn cluppie. Komend seizoen speel ik in het vijfde elftal op zondagmorgen zonder publiek en zal ik die steun van de supporters heel erg gaan missen volgens mij." Na zijn wedstrijd op zondagmorgen met het vijfde zal Pullens komend seizoen zoveel mogelijk duels van de hoofdmacht van Helvoirt blijven bezoeken. ,,Natuurlijk. Ik heb daar 14 fantastische jaren meegemaakt en het zijn allemaal vrienden van mij".verzekert hij. ,,Ik hoop echt dat ze goed blijven presteren na mijn vertrek en dat de selectie verder in tact blijft en misschien nog wordt versterkt."

Ted Heijckmann kijkt uit naar UDI’19: “Wil weer er...
Johan van Lierop: “Veel goals maken bij Gemert? Da...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)