4 minuten leestijd (799 woorden)
Aanbevolen 

Dylan van Diepen (18) is de nieuwe vlinder van Gemert 'Als we donderdag van Dongen winnen zie ik ons nog kampioen worden'

dylan2 Dylan van Diepen gaat weer eens op avontuur (Foto: Frans Brzoskwoski)

De liefhebbers van échte voetballers komen sinds dit seizoen op Sportpark Molenbroek weer wat meer aan bod. Aan het begin van deze jaargang mocht het 18-jarige linkspootje Dylan van Diepen al regelmatig invallen van trainer Reinald Boeren, het brutaal ogende blonde ventje gaf dan telkens blijk van technisch vermogen in de voetjes en een leuke portie flair tussen de oren.

Door: Willy Rooyakkers

Een beetje liefhebber trok, geconfronteerd met de speler uit de eigen kweek, gelijk de wenkbrauwen op: "Hey, we hebben misschien weer eens een pareltje in huis." En dan nog wel een aanvaller, geen noeste verdediger die weliswaar zijn mannetje weet te staan maar eenmaal over de middenlijn alleen met behulp van een navigatiesysteem de weg uit de drukte vindt.

Nee, dit was anders. Dylan van Diepen liet mooie acties zien, fladderde als een vlinder langs vertwijfelend graaiende benen en was niet te beroerd om onconventioneel ineens op goal te poeieren…om dan even later juist te dreigen met een dergelijk schot en dan toch te kiezen voor een strelende steekbal.

Pleeggezin

Het persoonlijke verhaal van de in Helmond geboren Dylan van Diepen is anders dan van de doorsnee jongen. Best wel hartverscheurend: "Mijn vader overleed toen ik tien was, ik belandde in een pleeggezin in De Mortel." Hij ging dan ook, na zijn eerste schreden voor Rood Wit'62 te hebben gezet, bij MVC voetballen maar al snel scoutte Helmond Sport het kleine ventje. "Ja, maar ze vonden me niet goed genoeg uiteindelijk en gaven als advies mee om bij Gemert te gaan voetballen. Dat zou het beste voor me zijn, ze hebben gelijk gekregen."

Op Molenbroek ontwikkelde Dylan zich prima, zowel fysiek als mentaal. Het was in feite niet meer dan normaal dat hij dit seizoen bij de A-selectie mocht aansluiten. Had hij verwacht dat zijn ontwikkeling vervolgens zo snel zou gaan? "Je moet natuurlijk concurreren maar als je invalt en scoort, of een assist geeft…..dan kan het hard gaan", klinkt het zelfbewust, "Van het trainen leer je natuurlijk heel veel, je wordt steeds sterker."

Heeft trainer Reinald Boeren wat dat betreft nog specifieke zaken meegegeven? "We doen veel kleine partijtjes en hij nam me dan weleens apart. Hij zei dan dat ik kleinere stapjes moest maken omdat ik dan minder makkelijk zou worden uitgespeeld en mijn lichaam ervoor kon zetten. En ook dat ik meer rust moest houden in bepaalde situaties, beter het overzicht bewaren. Dat zijn zaken waar ik best wat aan had."

Sund

Ondertussen heeft Dylan van Diepen, mede door vijf goals en een handvol assists, een basisplek verworven in Gemert 1. Afgelopen zondag kon de lijstaanvoerder, sinds 14 april zonder zege, opnieuw een voorsprong niet vasthouden. Na een 2-0 bij rust moest men toezien dat laagvlieger Hoogland er alsnog met 2-3 overheen ging. "Sund..", verzucht Van Diepen in onvervalst Brabants, "Ik weet ook niet waar het aan lag, zelf had ik de 3-0 nog op mijn schoen. Later begreep ik dat ik misschien op Joop had moeten leggen. Maar ja, dat is achteraf. Zij hadden mazzel met die 2-2, die ging er via Kees in. Je wist na de 2-1 al dat het spannend ging worden en ja: dan maken ze ook nog de derde. Diverse spelers van ons wilden het schot blokken maar op één of andere manier bleef die jongen in balbezit en schoot hij in de korte hoek binnen."

Donderdag winnen

Gemert is door de zoveelste uitglijder van de laatste weken nu dan toch echt de koppositie kwijtgeraakt. Omdat de huidige nummer één OFC echter zondag nog naar Gemert komt hebben Van Diepen en zijn teamgenoten nog alles in eigen hand. "Ik heb persoonlijk nog alle vertrouwen dat het goed komt. Ik wil echt die titel pakken. Als we donderdag in Dongen winnen dan denk ik dat we zondag ook OFC pakken. Ik heb gehoord dat er dan tussen 4.- en 7.000 man komen."

Nu is 3.500 toeschouwers zo ongeveer het maximum wat er 'binnen kan' dus misschien heeft de aanstekelijk vertellende tiener iemand getroffen die enigszins overdreef. "Nou ja, 3.000 is ook zat toch!"

En zo is het.

Ondertussen is het nog onduidelijk of Dylan van Diepen überhaupt ook volgend jaar in het fraaie zwart-wit van Gemert actief is. Zijn kwikzilverachtige spel heeft logischerwijs de nodige interesse opgewekt. Zo zou Helmond Sport inmiddels nadrukkelijk in de markt zijn, de BVO op drie minuten fietsen van zijn woning. "Ik kan en mag hier niets over zeggen. Ik wil kampioen worden met Gemert, daar heb ik mijn focus op."

Ja, Dylan woont ondertussen bij zijn zus in Helmond en moeders steunt hem ook. "Ze komt regelmatig naar mijn voetballen kijken."

Mooi. 

De volle tribune op Molenbroek, en Hoogland-trainer Rik Hoogendorp, kijken toe als Dylan van Diepen weer eens wat gaat verzinnen (Foto: Frans Brzoskowski)
Gemert doet wat het kan in topper maar de batterij...
Ervaren Frans Vissers (78) fluit laatste Bossche s...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)