zondag 05 juli 2020
2 minuten leestijd (466 woorden)
Aanbevolen 

‘Echte voetbalfans lopen niet in konijnenpakken’

oranje3 Van links naar rechts: Bart Raymakers, Robbert Dekkers, Rob Melis, Rob Wijnen en onder Sjoerd Bergmans.

VUGHT| Oranje schreef vrijdag in Hamburg met een 2-4 overwinning op en In Duitsland voetbalhistorie . Een vriendengroep uit Den Bosch en Vught, die het Nederlands Elftal al jaren volgt , was erbij en is nog steeds onder de indruk van de zege en de sfeer in het 'Volksparkstadion'.,,De sfeer in het uitvak met drieduizend Nederlandse fans na zo'n historische zege was natuurlijk geweldig om mee te maken.Maar ook de Duitse supporters waren uitermate sportief door ons te feliciteren en te complimenteren met de overwinning."

Door: Kees van der Zandt

Bart Raymakers, Robbert Dekkers, Rob Melis, Rob Wijnen en Sjoerd Bergmans vormen een vriendengroep van rond de dertig jaar uit Vught en Den Bosch . Al vanaf de middelbare school bezoeken ze, als echte voetbalfans, trouw de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal. Sinds enkele jaren bezoekt het vijftal ook 'minimaal een uitwedstrijd per seizoen' van Oranje. ,,Ieder van ons heeft in de competitie weliswaar zijn eigen cluppie waar hij supporter van is. Maar we zijn wel alle vijf fan van Oranje, Dus dat komt mooi uit. ", verklaart Bart Raymakers, vanuit zijn woonplaats Vught, hun gezamenlijke passie.Raymakers benadrukt dat zijn vrienden en hij echte voetbalfans zijn.,,Er lopen bij het Oranje-legioen helaas ook mensen rond in de meeste vreemde outfits. Van konijnenpakken tot mannen in vrouwen-klederdracht. Dat is echter een minderheid die altijd in beeld komt, waar wij helemaal niks mee hebben. Wij dragen tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal, zoals de meeste fans, alleen maar een Oranje shirtje. Want echte voetbalfans lopen niet in konijnenpakken vinden wij."

De vriendengroep is twee dagen later nog niet uitgepraat over de historische overwinning van Oranje op Duitsland.,,Dat ik live bij deze overwinning was vergeet ik mijn hele nooit meer", verzekert Raymakers. ,De sfeer in het uitvak met drieduizend Nederlandse fans was na afloop natuurlijk geweldig. Maar ook de Duitse supporters waren uitermate sportief door ons te feliciteren en te complimenteren met de overwinning. Bovendien hadden we vrijdag overdag al de nodige sfeer geproefd in Hamburg door met een Oranje supportersbus uit Steenwijk de stad te bezoeken."

Naast voetbal is ook carnaval vieren in Oeteldonk en Dommelbaorzedurp (Vught) een grote passie van het vijftal Oranjefans.Raymakers is zelfs Adjudant van Prins Alfredo in Dommelbaorzedurp. ,,Maar Oranje speelt met carnaval nooit wedstrijden hoor ", zegt Raymakers zeker te weten. ,,Op 15 november, gelijktijdig met het Oeteldonkse Kwèkfestijn, speelt Oranje wel de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland. Dan kiezen we echter wel voor de Kwèk, omdat we denken dat Oranje dan al gekwalificeerd voor het EK." De vriendengroep hoopt, als Oranje zich kwalificeert,dolgraag als supporter erbij te zijn om de wedstrijden live te bezoeken. ,,Omdat we al zo lang lid zijn van de supportersclub van Oranje wordt de kans elk jaar groter dat we aan kaartjes kunnen komen. We duimen er nu al voor kan ik je verzekeren", besluit Raymakers. 

TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 12: De avonturen va...
Lars Teuben meldt zich na lange blessure terug in ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)