zaterdag 04 juli 2020
6 minuten leestijd (1198 woorden)

Een heerlijk middagje op de bank: de Keuken Kampioen Divisie / FC Den Bosch pakt de periode!

kkdfcdenbosch

REDACTIE| Pas volgende week begint de Eredivisie weer dus was het zondagmiddag dé kans voor de Keuken Kampioen Divisie om eindelijk eens alle publiciteit te pakken. En er stond ook nog iets op het spel want de beslissing in de tweede periode moest vallen. Het was FC Den Bosch dat toesloeg door met 2-6 bij FC Dordrecht te winnen. Wij als Tismarvoetbal.nl hebben vooral genoten van het heerlijke schakelprogramma van Fox Sports. (zie hier linksboven een compilatie / hieronder een verslag)

TV-kijker: Willy Rooyakkers

"Goedemiddag allemaal", zei Toine. "Ook hier in Amsterdam kan Jong PSV nog dat schild winnen. Spektakel gegarandeerd", zei Christiaan. "In Oss wordt natuurlijk ook met belangstelling naar Dordrecht gekeken", zei Leo. "Denk je aan goals dan denk je aan Dogan. Er is ook hier in Oss een replica van het schild." 

Sneeuw

"Hans is weer terug van vakantie", zei Toine. "Sofie en ik waren zo ingesneeuwd dat we veel verplichte nummertjes hebben gemaakt", zei Hans. "Haha", zei Gertjan. "Wanneer komt Heerenveen?", vroeg Hans. "Dat zou je wel willen he, daar hoop jij op, want dan kom ik hier niet meer", zei Gertjan. "Den Bosch heeft geen krokettenploeg", zei Hans. "Overigens is Sven Braken door ze benaderd." "Ja, Theo de Jong zei dat ik die omhaal van Van Basten had moeten hebben", zei Jan van Grinsven. "Gekheid natuurlijk." "Jan van Grinsven was een goeie doelman hoor. Niet zo'n velpon-keeper zoals we er nu veel van hebben", zei Hans. "Jan zou met Oranje meedoen maar ze hadden geen trainingspak meer voor hem", zei Toine. "Ik speelde in mijn nadagen met hem bij Den Bosch. Nu zat ik al snel tijdens mijn loopbaan in mijn nadagen", zei Hans. "Ruud van Nistelrooy en Anthony Lurling debuteerden. Onze trainer vroeg ons of wij dat goed vonden. Die gasten waren toen al veel beter dan ons haha." "Denken aan prijzen zorgt slechts voor afleiding. Van de basis van nu debuteerden er anderhalf jaar geleden een stuk of zes op jonge leeftijd", zei Wil Boessen. "Dit zijn standaardantwoorden maar dat snap ik ook wel", zei Gertjan. "Ben benieuwd of Den Bosch dit gaat volhouden. Clubs als Sparta en Twente hebben veel meer mogelijkheden en een bredere selectie." 

Brokstukken en Dervisoglu

"Ik ben hier al twee jaar alleen brokstukken aan het rapen", zei Robert Molenaar. "Ik schrik een beetje van deze uitspraken", zei Toine. "Hij moet niet alles zo negatief benoemen", zei Hans. "Je kunt ook zeggen dat hij realist is", zei Gertjan. "Reiziger en Haar hebben de makkelijkste baan van de wereld", zei Hans. "Wij zijn alleen bezig met het winnen van deze wedstrijd. De rest hebben we geen invloed op", zei Klaas Wels. "Maar het is natuurlijk niet toevallig dat we hier staan." "TOP Oss heeft met Dean van der Sluys en Dennis Jansen backs die niet minder zijn dan die van Feyenoord. Al hebben ze dat niet graag dat ik dat zeg misschien", zei Hans. "Henk Fräser blijft wel ten allen tijde rustig he", zei Toine. "Hij moet eerst maar eens zorgen dat zijn beste spelers bij elkaar opgesteld kunnen worden. Het is toch belachelijk dat een Dervisoglu, wat een speler, niet samen zou kunnen spelen met Veldwijk en Rayhi", zei Hans.

Zendtijd

"En we zijn weer terug. Zou Robert Molenaar ook nog hopen op de tweede periode", zei Toine. "We hebben al druk zat als we deze wedstrijd thuis willen winnen van Go Ahead", zei Robert Molenaar. "Trainingskamp was goed maar sowieso verlies je in tien dagen weinig conditie", zei John Stegeman. "Wie krijgt Stegeman eens in juichstemming", zei Toine. "In de winterstop is het overal hosanna. Straks is dat weer heel anders want dan hebben er weer een paar verloren", zei Hans. "Zijn er nog duels zonder belangen Pascal?". "Jazeker Toine", zei Pascal. "Iedereen is aan elkaar gewaagd", zei Henk Fräser. "Ze spelen soms 4-5-1, raar dat Dervisoglu niet speelt. Zo'n ongelooflijk talent", zei Hans. "Ik ben met een groepsproces bezig", zei Jack de Gier. "Ik bedoelde net Ferdy Druijf, geen Jordy", zei Toine. "NEC kan wel een goede spits gebruiken en dat is Ferdy", zei Gertjan. "Je kan niet met vier spelers aantreden die verdedigend niets doen", zei Hans. "Sven Braken is overigens weg. Die jongen kan overal heen." "Ted van Leeuwen zei onlangs dat FC Twente met deze groep echt kampioen moet worden", zei Toine. "Ik geef mijn mening op dit soort uitspraken liever intern. Dat ik hier boos over ben zijn jouw woorden", zei Mario Pusic. "Mannen zeg het maar: wie pakt de tweede periode?", vroeg Toine. "Den Bosch", zei Hans. "Den Bosch", zei Gertjan. 

Het is rust

"Wout Brama zit nu al aan zijn persoonlijke record qua goals maken per seizoen: 2. Roda JC is overigens nu virtueel winnaar van de tweede periode", zei Pascal. "Niemand claimt zoveel zendtijd als jij Pascal", zei Toine. "Gino Bosz. Wat doet hij? Mario Engels is snel maar geen Ben Johnson of zo. Wat doet Bosz? Hij geeft het na een paar meter al op, dat is toch niet te geloven. Je moet het snot uit je oren lopen in dit soort situaties", zei Hans. "Wat is er met Roy Kortsmit aan de hand", zei Koert. "Dit betekent heel veel voor FC Den Bosch", zei Jan van Grinsven. "Mario Engels wordt langzaam een legende in Kerkrade", zei de commentator. "Weet niet wat er in Dordt in de rust bij de thuisploeg is besproken. Het is overigens snot voor zijn ogen of stoom uit de oren", zei Gertjan. "We did something amazing for this club and the fans", zei Stefano Beltrame. "Ik ken de mensen in Den Bosch. Ik ben heel blij voor die pakweg 2000 hondstrouwe fans die ook kwamen toen het slecht ging", zei Hans. "Jan van Grinsven zei vorig jaar tegen me dat het niks meer met Danny Verbeek zou worden. Ik zei: wacht maar. Vandaar dat ik hem net even apart nam", zei Danny Verbeek. "Wat lopen er in deze klasse toch veel krokettenplukkers als keeper rond. Velpon-keepers noem ik ze. Ze komen niet en als ze komen is het met een zeikhandje", zei Hans. "I stay surely till the summer at Roda", zei Mario Engels. "Wat een droom om te scoren tijdens mijn debuut", zei Mitchel Keulen. "Penalty voor RKC was een 'goedmakertje' van de scheidsrechter", zei Gertjan. "Dylan Seys is veel afgevallen, was overigens ook nodig. Hansson raakte geen pepernoot als nummer tien maar vanaf links doet hij het goed", zei Hans. "Bij 1-0 voor moet je het duel uitspelen", zei Rick Stuy van den Herik. "Je speelt toch tegen TOP Oss", zei Fred Grim. "Gezien de wedstrijd baal je dat je verliest", zei Bryan Smeets. "Ik baal er het meeste van dat wij vandaag ons niveau niet haalden. Zeventig minuten lang waren wij veruit de betere", zei Klaas Wels. "Ben blij met mijn kopbal", zei Dylan Seys. "Jij maakt alleen wereldgoals als ik kom", zei verslaggever. "Kom dan vaker jij", zei Wout Brama. Hoe zou deze divisie in Italië heten", vroeg de verslaggever. "La divisione dell Cuccini", zei Stefano Beltrame. "Ik vierde die goal van Wout graag even op het veld mee", zei Mario Pusic. "Je kunt niet recht praten wat krom is", zei Jack de Gier.

Lekker. Nu even een bakkie. Heb mezelf beloofd regelmatig die schakelshow op Fox te kijken. Vrij complete lijst van trainerswisselingen in het...
Exclusieve column: de kijk van Jaap Knasterhuis jr...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)