3 minuten leestijd (516 woorden)
Aanbevolen 

'El Buitre' na 30 jaar terug in De Vliert

Jack de Gier (52) is als trainer terug bij FC Den Bosch, de club waar hij in 1988 als spits debuteerde in het betaald voetbal. ''Den Bosch heeft een piepjong elftal met veel potentie ", liet de kersverse trainer bij zijn presentatie in De Vliert weten.

door Kees van der Zandt

DEN BOSCH Jack de Gier maakte in de zomer van 1988 als 20-jarige spits de overstap van de amateurs van Schijndel naar FC Den Bosch, dat destijds nog in de eredivisie speelde. De Gier veroverde al snel een vaste plek in de basis van de Vliert bewoners, scoorde regelmatig en toonde elke wedstrijd als frontsoldaat een tomeloze inzet. Hij vierde zijn goals altijd uitbundig met de Bossche fans tijdens de wedstrijden en soms daarna nog elders in de stad. De Schijndelaar groeide daardoor al snel uit tot een publiekslieveling in De Vliert. Hij kreeg van de Bossche supporters destijds zelfs de eervolle bijnaam van 'El Buitre', Spaans voor De Gier en vernoemd naar de toenmalige Real Madrid-spits, en momenteel vice-president van de Spaanse topclub, Emilio Butragueno. Na 96 wedstrijden en 35 goals verliet De Gier in 1991, na de met 1-0 verloren bekerfinale tegen Feyenoord, FC Den Bosch om naar Cambuur te verkassen. Daarna voetbalde hij bij Go Ahead Eagles, Willem II, Lierse SK, NEC . het Schotse Dumferline en FC Twente.

Het Nederlands Elftal haalde hij weliswaar niet  maar De Gier was toch overal een uitermate gewaardeerd spits. Na zijn actieve voetbalcarriere werd hij trainer bij Almere City, NEC en Go Ahead Eagles, waar vorig seizoen zijn aflopende contract niet werd verlengd. "Het afgelopen half jaar had ik geen club, maar ben het voetbal met name in de eerste divisie blijven volgen. Omdat ik wist dat daar mogelijkheden voor een nieuwe club lagen." De inwoner van Diemen was prettig verrast dat FC Den Bosch contact met hem opnam om de ontslagen Erik van de Ven op te volgen. ,,Bij FC Den Bosch ben ik in het betaald voetbal begonnen. Ik heb daardoor een speciaal gevoel bij die club en had altijd gehoopt om daar nog eens trainer te mogen worden."

Dertig jaar na zijn vertrek als speler is Jack back met zichtbaar veel plezier terug in De Vliert als trainer van FC Den Bosch. ,,Hij ziet er nu afgetrainder uit dan destijds als speler bij en is ook zijn wilde haren kwijt", merkte een Bossche supporter van middelbare leeftijd op social media op toen hij een foto zag van de presentatie van de nieuwe Bossche trainer. De voorlaatste plaats op de ranglijst van Den Bosch was voor De Gier geen reden om van een dienstverband als trainer bij de Vliertbewoners af te zien. ,,Ik heb ze dit seizoen diverse keren zien spelen .Den Bosch heeft een piepjong elftal, maar ook een team met veel talent en potentie. We gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren de komende tijd. Ik heb er veel zin in"

Jack de Gier (Staande, tweede van links) in het team dat de bekerfinale'91 nipt met 1-0 van Feyenoord verloor
Timmermans stopt voorlopig jaartje als trainer
Iedereen gunt Van Overbeek deze kans

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)