woensdag 04 augustus 2021
4 minuten leestijd (712 woorden)
Aanbevolen 

Eredivisie gloort voor Sven Blummel

SCHIJNDEL| Sven Blummel (23) maakte in de winterstop de overstap van Fremad Amager, uitkomend op het tweede niveau in Denemarken, naar De Graafschap. Met de Superboeren won de Schijndelaar, en voormalig speler van FC Den Bosch, afgelopen vrijdag de derde periodetitel. ,,Die periode is weliswaar leuk meegenomen, maar de club wil promoveren naar de eredivisie. Terwijl ik zelf al jarenlang droom van voetballen op dat niveau."

door Kees van der Zandt

Spelen in de eredivisie in de grootse en mooiste stadions van Nederland is al van kinds af aan de ultieme voetbaldroom van Sven Blummel. De kans daarop is komend seizoen voor de snelle vleugelaanvaller uit Schijndel aanzienlijk groot. Want met De Graafschap staat hij op de tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie, een positie die op het eind van het seizoen recht geeft op promotie naar de eredivisie. Afgelopen vrijdag won hij met de Superboeren de derde periodetitel dankzij een overwinning op Jong AZ. ,,Die periode is weliswaar leuk meegenomen, en we hebben na de wedstrijd ook best een gezellig feestje gevierd. Maar De Graafschap is voor eerste divisie begrippen een absolute topclub, met bij elke thuiswedstrijd bijna 10.000 man op de tribune, die de ambitie, pretentieen mogelijkheden heeft om te promoveren naar de eredivisie."

Fremad Amager

Blummel werd tijdens de afgelopen winterpauze door De Graafschap overgenomen van Fremad Amager, uitkomend op het tweede niveau in Denemarken.Daarvoor speelde hij twee jaar met behoorlijk succes bij FC Den Bosch. De Bossche FC haalde Blummel weg bij Jong PSV, waar hij niet veel aan spelen toekwam. ,,Trainer Wil Boessen gaf me bij Den Bosch de kans en het vertrouwen en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Ik denk wel dat ik me heb waar gemaakt bij Den Bosch want in twee jaar tijd maakte ik 25 goals en gaf 14 assists. Hoogtepunten waren natuurlijk de wedstrijden in de nacompetitie om promotie naar de eredivisie voor volle stadions tegen Go Ahead Eagles, die we helaas nipt verloren." Hoewel Blummel het prima naar zijn zin had bij FC Den Bosch vertrok hij er toch in de aanloop naar dit seizoen. ,,Er vertrokken behoorlijk wat jongens en de overname van Khaki Jordania ging niet door. Daardoor was de situatie plots wat onzeker voor de spelers. Mijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn kwam toen met Fremad Amager uit Denemarken op de proppen. Ik had nog nooit in het buitenland gespeeld en dit leek me wel een mooie uitdaging."

Blummel zegt het prima naar zijn zin te hebben gehad in Denemarken. ,,Het voetbal is wel meer fysiek en tactisch dan in Nederland, maar ik speelde er bijna elke wedstrijd. Bovendien beviel me het leven in Denemarken ook goed." Maar toen De Graafschap eind van het jaar belangstelling voor hem toonde ging de geboren Schijndelaar snel overstag. ,,Want spelen op een volle Vijverberg voor een grote ambitieuze club is toch schitterend om mee te maken?" Inmiddels is Blummel nu ruim twee maanden actief voor de Superboeren. ,,Ik woon inmiddels sinds een week in een appartement in Arnhem, ongeveer een half uurtje rijden naar Doetinchem. Want dagelijks een uur en drie kwartier rijden in de ochtendspits vanuit Schijndel naar De Graafschap is toch wel erg lang."

Thuis voelen

Blummel zegt zich vanaf de eerste dag thuis te voelen bij De Graafschap. "Ik ben door iedereen goed opgevangen bij de club." Maar veel speeltijd heeft de vleugelspits er tot dusverre nog niet gekregen van trainer van Mike Snoei. Ook afgelopen vrijdag zat hij op de bank tegen Jong AZ. Blummel raakt er nog niet van in paniek. ,,Natuurlijk speel je als voetballer liever dan dat je op de bank zit", geeft hij ruiterlijk toe. ,,Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn kansen als basisspeler nog volop ga krijgen hoor. Ik heb bij Den Bosch toch bewezen dat ik dat niveau aan kan?. Ik ben dan ook absoluut niet wanhopig hoor en blijf keihard werken op de trainingen om een basisplaats te veroveren."

Blummel mag dan verkast zijn naar De Graafschap. Maar hij vergeet zijn roots niet. ,,In het weekend ben ik in Schijndel om mijn broers te zien voetballen en mijn ouders te spreken. Ook met verschillende spelers van FC Den Bosch, zoals Mats Deijl en Nick Leijten, heb ik nog steeds regelmatig contact. Die binding verdwijnt nooit hoor."

Dennis Koenders: jongensboekscenario bij Feyenoord...
Mario Boselie: De Capo di tutti Capi van het grote...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)