3 minuten leestijd (579 woorden)
Aanbevolen 

Eredivisie spelen blijft het doel van Sven Blummel

Sven Blummel maakte eind januari de overstap van De Graafschap naar MVV. De geboren en getogen Schijndelaar heeft er af en toe nog wat moeite om het 'Mestreechts' te verstaan, maar qua voetbal heeft hijinmiddels helemaal zijn draai gevonden in de Limburgse hoofdstad. Vrijdag was de rappe aanvaller de nog luidbejubeldde matchwinnaar voor MVV in het uitduel met FC Dordrecht.

door Kees van der Zandt

,,Scoren is altijd al mooi, maar als je het enige en dus winnende doelpunt maakt in de diying seconds van een wedstrijd is dat natuurlijk helemaal geweldig. Het zorgde in ieder geval voor een geweldige ontlading bij mij en mijn medespelers".Sven Blummel (24) blikt in zijn appartement in Den Bosch met hoorbaar plezier terug op zijn bekeken schuiver in de slotminuut tegen Dordrecht van afgelopen vrijdag waarmee MVV de drie punten mee kon nemen naar huis. Blummel maakte in januari enigzins verrassend de overstap van De Graafschap naar MVV. ,,Sportief gezien is een middenmoter als MVV ten opzichte van het op promotie azende De Graafschap wel een stapje terug.", geeft hij toe. ,,Maar ik kwam bij De Graafschap nauwelijks aan spelen toe. Omdat trainer Mike Snoei het blijkbaar niet in me zag zitten. Soms moet je dan een stapje terug doen om er straks weer een paar vooruit te kunnen maken. Het werd dus MVV. FC Den Bosch, waar ik twee jaar met veel succes en plezier heb gevoetbald, toonde ook belangstelling om me terug te halen. Ik wilde best terug, maar MVV pakte in de onderhandelingen iets meer door.Hopelijk kan ik me in Maastricht goed ontwikkelen als voetballer. Zodat ik op termijn de stap naar het hoogste niveau knam maken. Want spelen in de eredivisie tegen de topclubs in volle stadions is van jongsaf aan mijn doel. Ik ben nog jong genoeg om dat doel te bereiken en heb er alle vertrouwen dat ook gaat lukken. Misschien wel met MVV, de club heeft in ieder geval ambities om weer ooit op dat niveau terug te keren."

Blummel heeft inmiddels zijn draai gevonden bij de Sterrendragers, zoals MVV in Limburg meestal wordt genoemd. ,,Het is een mooie en gezellige volksclub met leuke en fanatieke supporters. Net zoals bij FC Den Bosch. Al heb ik nog wat moeite om het Mestreechts van mijn medespelers en fans te verstaan. Vooral als ze snel praten word het soms moeilijk ", laat hij lachend weten. ,,Maar voor de rest heb ik prima naar mijn zin in het Limburgse. Ook qua voetbal. Ik sta elke wedstrijd in de basis, pak mijn goaltjes mee en speel 'op tien' in een lekker vrije rol. " Blummel mag het dan naar zijn zin hebben bij MVV. De binding met Schijndel, waar hij geboren en getogen is, en Den Bosch gaat niet verloren bij de rappe linkspoot. Hij woont sinds een half jaar in een appartement in de Brabantse hoofdstad en gaat nog regelmatig op bezoek bij zijn familie en vrienden in 'Skendel'. Verdediger Mats Deijl van FC Den Bosch is nog steeds een goede vriend van me, die ik nog regelmatig spreek of app.",,En over 2,5 week spelen we met MVV tegen FC Den Bosch. Dat is voor mij de eerste keer dat ik tegen ze speel. Heel apart maar ook heel leuk. Ook voor mijn vader die bij Schijndel nog samen met de huidige Den Bosch trainer Jack de Gier voetbalde wordt dat een leuke en speciale wedstrijd. We kijken er in ieder geval al naar met veel plezier naar uit."

ESPN stilt voetbalhonger fans in bange Coronatijde...
Voormalig trainer Kusters mist alleen de derde hel...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)