zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (643 woorden)
Aanbevolen 

Erik Meulendijk: ‘Prinses Irene staat gelukkig open voor innovatie ‘

deschel2 Sportpark De Schel in Nistelrode

NISTELRODE/ROSMALEN|  Erik Meulendijk (48) is de nieuwe trainer van Prinses Irene. Na werkzaam te zijn geweest bij DSC uit Kerdriel, Emplina uit Empel en bij BVV in Den Bosch is de oud-prof van FC Den Bosch nu voor het eerst werkzaam in de regio Oss, bij tweedeklasser Prinses Irene uit Nistelrode. ,,Het bevalt me er tot dusverre prima", laat Meulendijk, vanuit zijn woonplaats Rosmalen weten. ,,Prinses Irene is een mooie en nette vereniging met een jonge talentvolle selectie en die open staat voor innovatie"

door Kees van der Zandt

Het was tijdens zijn voetbalcarrière bij FC Den Bosch al vroeg duidelijk dat Erik Meulendijk ooit trainer zou worden. Hij was amper 18 jaar, en onder trainer Rinus Israël net gedebuteerd in de hoofdmacht van de Bossche FC , toen hij in zijn vrije tijd al de jeugd van Zwaluw VFC uit zijn geboorteplaats Vught trainde. Na zijn betaald voetballoopbaan trainde Meulendijk de jeugd van FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Na DSC uit Kerkdriel, Emplina en BVV uit Den Bosch begint Meulendijk nu aan zijn elfde seizoen als hoofdtrain erin het amateurvoetbal.

Chris Dekker

,,Ik moest het als voetballer van mijn inzicht hebben en vind het mooi om dat over te brengen op liefst jonge gemotiveerde spelers, die daar voor open staan", verklaart hij zijn passie voor het trainersvak. ,,Van de trainers die ik heb meegemaakt in het betaald voetbal bij FC Den Bosch heb ik toch wel het meeste geleerd van Chris Dekker, die met zijn speelwijze het maximale uit een spelersgroep wist te halen. Natuurlijk leer je van iedere trainer wel wat, maar ik denk dat ik na tien jaar hoofdtrainer inmiddels wel mijn eigen stijl heb ontwikkeld."

Bij Prinses Irene is Meulendijk dit seizoen voor het eerst werkzaam als trainer in de regio Oss. ,,Ik pas me overal heel snel en makkelijk aan hoor . Of het nou in Kerkdriel, Den Bosch of Nistelrode is", laat hij lachend weten. ,,De eerste indrukken van de club zijn heel positief. Prinses Irene is een mooie en nette vereniging met veel talentvolle jeugd en kwalitatief goede vrijwilligers.Alles rondom het eerste elftal is prima geregeld . Bovendien is het een club die open staatvoor innovatie. Als je een voorstel doet over bijvoorbeeld andere trainingsmateriaal wordt daar ook echt naar geluisterd en met je meegedacht."

Geen druk opgelegd

Meulendijk was vijf jaar trainer van DSC, vier jaar bij Emplina en slechts een seizoen bij BVV. ,,Mijn intentie is altijd om meerdere jaren bij een club te blijven.Die intentie heb ik ook nu bij Prinses Irene. Op die manier kun je echt een team opbouwen.Dat is me ook gelukt bij Emplina en DSC.Als ik bij die clubs kom is er ook nog steeds veel wederzijds respect. Met BVV haalde ik vorig seizoen nogwel de nacompetitie om promotie, maar met die club had ik niet dezelfde matchals met DSC en Emplina en nu met Prinses Irene. Dat kan gebeuren en dan moet je andere keuzes maken."

Prinses Irene degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste klasse. Maar het bestuur van de club uit Nistelrode eist van Meulendijk geen onmiddellijke terugkeer naar dat niveau. ,,Er is me geen enkele druk opgelegd om meteen weer te promoveren Dat is ook bijna onmogelijk met het stoppen van drie bepalende spelers. Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren dit seizoen."Meulendijk was twee jaar geleden trainer van Emplina in de tweede klasse. ,,De meeste clubs uit die afdeling ken ik weliswaar nog wel. Maar of dat komend seizoen een voordeel is weet ik niet. Want veel clubs hebben een andere trainer en hebben daardoor inmiddels een andere speelwijze. We gaan het zien . Ik heb er in ieder geval heel veel zin in." 

Erik Meulendijk, staande tweede van rechts, als speler van FC Den Bosch voorafgaande aan de bekerfinale tegen Feyenoord in 1991 (privé collectie Erik Meulendijk)
Bram Jacobs: "We moeten als Gemert in de derde div...
John Laponder: ‘Nooit wennen aan vakantietripjes t...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)