zondag 12 juli 2020
4 minuten leestijd (746 woorden)
Aanbevolen 

Erpenaar Robin Voets (18) debuteerde maandag in basis FC Den Bosch: "Snelle vaste plaats is lastig maar ik werk daaraan"

robin_voets-663x700-ob5bd9tikyqp4vnu9l9h4njo9806hj1c9deyujnxok

DEN BOSCH/ERP| Als klein menneke werd de pakweg 9-jarige Robin Voets al door de scouts van FC Den Bosch bij Erp weggeplukt. "Ja, ze hadden een talentenschool op zondagochtend", weet hij nog, "Dus dan ging ik meetrainen." Al gauw maakte hij vast deel uit van de opleiding van de Bossche club waarna zelfs het eerste elftal in beeld kwam. Na invalbeurten tegen NEC en FC Eindhoven volgde afgelopen maandag zijn debuut als basisklant. Robin Voets: "Dat was mooi maar ik zag het aankomen omdat Väisanen rood had gepakt. Helaas verloren we wel met 5-1 bij Jong FC Utrecht."

Door: Willy Rooyakkers

Wie de goals terugkeek op Fox Sports zag telkens een enorm balende nummer 24 als die bal tegen het netje verdween. Dat was dus Robin Voets. Niet dat hij direct schuld had maar toch had hij zwaar de pé in. "Ja, natuurlijk. Je had het jezelf anders voorgesteld. In deze wedstrijd begonnen we ook goed, hadden voor moeten komen maar toen Utrecht eenmaal scoorde stortte het bij ons wat in. Waar dat aan ligt? Dat weet ik ook niet." Het is altijd leuk om te zien als een jonge speler zijn wittebroodsweken in een eerste elftal aan het doormaken is. Je moet dan als nieuweling een beetje het geluk hebben dat het elftal supergoed draait, die mazzel had Voets dus even niet maar desalniettemin is zijn loopbaan bij FC Den Bosch tot nu toe alleen maar met flinke voorspoed verlopen. "Vanaf de 013 en 014 werd ik telkens een jaar vervroegd doorgeschoven dus het ging wel lekker inderdaad. Nee, ik ben niet altijd centrale verdediger geweest. Heb zelfs in de spits gespeeld maar ook als middenvelder. Vanaf de 017 zien ze in mij echt een verdediger, een centrale dus." 

Trainers

Voets heeft in al die jaren heel wat leuke trainers gehad. "Fred van der Hoorn, Wim Klaassen, Erik van de Ven (nu ook trainer van het 1e - red) en Hank Leatemia schieten me zo te binnen. Nee, Hank was niet alleen techniektrainer, hij deed het hele team." En dan lachend: "Hankie, mooie mens is dat."  Dus al tien jaar lang gaat hij zowat iedere dag op en neer naar Den Bosch. "Eerst met de bus naar Veghel en dan lijn 158 naar Den Bosch. Dat is eigenlijk het standaardritme van maandag tot en met donderdag. Op de wedstrijddagen is het iets anders." Tegenwoordig zit hij ook in Den Bosch op school, op het Koning Willem I college volgt hij een studie Account Manager. Dat is allemaal leuk voor later natuurlijk maar op dit moment is het toch vooral nog voetbal wat er bij Robin Voets in zijn hoofd zit. Wat is zijn doel dit jaar? Een basisplaats afdwingen? "Ja, natuurlijk zou dat leuk zijn en dat is ook het plan maar of dat heel snel zal lukken is nog maar de vraag. Ik probeer dit seizoen zoveel mogelijk mezelf klaar te maken voor het seizoen erna. Dan moet ik er echt staan en die basisplek afdwingen maar eerder mag altijd natuurlijk." En een contract verdienen uiteraard. "Ja, nu ben ik nog op amateurbasis actief. Dan krijg je wel een kleine vergoeding maar het is geen echt contract."

Niet minder kwaliteit

Er is natuurlijk wel weer wat veranderd bij FC Den Bosch. De flamboyante investeerder Kahki Jordania is sinds de zomer vertrokken waardoor in De Vliert de geldbomen ineens niet meer tot de hemel groeien. Dat FC Den Bosch nu zwak gestart is aan de competitie heeft daar volgens Voets echter weinig mee te maken. "Ik denk niet dat we persé qua kwaliteit minder zijn dan vorig seizoen. Toen had je echter heel vaak wedstrijden waarin alles net goed viel terwijl het nu met regelmaat tegen zit. Zo hadden we tegen NEC minimaal met 2-0 voor moeten komen omdat we veel beter waren. Uiteindelijk krijgen we die goal zelf tegen in de slotfase, tja. Het gaat zeker goed komen met FC Den Bosch dit jaar, daar ben ik zeker van. We hebben een goed voetballende ploeg." De rustig aan de bal zijnde Robin Voets heeft geen echte voorbeelden op zijn positie. "Nee, dat vind ik echt lastig. Ik probeer gewoon mezelf te blijven." Ondertussen volgt hij ook het eerste team van RKVV Erp, de trots van zijn woonplaats. "Ja, thuis ben ik er bijna altijd en ook uitduels probeer ik mee te pakken." Voor nu laten we Robin gaan want de bus komt eraan. Hij laat zich zeker niet dagelijks wegbrengen door zijn ouders namelijk. "Nee, dat valt mee. Ik kom meestal met het openbaar vervoer."

Keeper Dennis Kapteijns heeft zijn draai gevonden ...
‘Bij SV Meerssen hoef je niemand te motiveren’

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)