zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (588 woorden)
Aanbevolen 

Erwin van Breugel zit lekker in zijn vel als eerste assistent van Fred Grim: 'Ik mag veel doen van de trainer.'

IMG_7088 Erwin van Breugel voor de camera (Screenshot)

WAALWIJK| Erwin van Breugel is nog maar 37 jaar oud maar heeft toch al een heel verleden achter zich als trainer. Zo was hij drie jaar lang hoofdcoach van Blauw Geel'38, toch niet de kleinste amateurclub. Tegenwoordig richt de geboren Schijndelaar zijn pijlen voor honderd procent op het assisteren van Fred Grim bij RKC Waalwijk. En met plezier. "Fred is echt de beste trainer die ik meegemaakt heb. Zo ontzettend sterk in het observeren, altijd duidelijk en een mensen-mens."

Door: Willy Rooyakkers

Toen Erwin van Breugel een aantal seizoenen terug bij RKC ging werken 'mocht' hij van de toenmalige Jupiler League-club gewoon ook een amateurvereniging erbij doen. "Ja, daar waren toen afspraken over. Later ging ik bij RKC ook het 2e doen (Jong RKC - wr). De laatste anderhalf jaar is de situatie echter veranderd. De club heeft flinke stappen gezet qua professionaliteit. Zo werden de randvoorwaarden voor mij verbeterd en zijn de faciliteiten hier enorm erop vooruit gegaan. Hierdoor werd mij duidelijk gemaakt dat mijn focus fulltime op mijn job moet liggen als assistent van Fred Grim."

Veel te doen

Gelukkig voor voetbaldier Van Breugel 'mag' hij van Grim veel doen. "Ja, anders zou ik het ook niet zo leuk hebben gevonden. Ik bereid de trainingen voor, al geeft Fred natuurlijk van tevoren aan wat hij erin wil hebben. Ook leid ik de trainingen veelal, zet de oefeningen uit en begeleid deze ook. Daardoor kan Fred observeren, waarin hij echt een kei is, en spelers apart pakken bijvoorbeeld. Ik leer echt heel veel van hem. En natuurlijk is het heerlijk om veel te mogen doen. Als je er alleen maar bijloopt is de lol er snel vanaf maar dat is zeker niet het geval." Als je Van Breugel zo hoort praten dan lijkt er echt sprake van een klik met de ex-keeper van Ajax. "Ja, dat is zeker zo."

Geluk bij ongeluk

Een paar jaar geleden was Erwin van Breugel bijna de nieuwe trainer van UDI'19 maar op het laatste moment kozen de Parkzichters voor een ander. "Uiteindelijk een geluk bij een ongeluk gezien de ontwikkeling van RKC." De club promoveerde namelijk via de nacompetitie vorig seizoen naar de Eredivisie. "Ja, terwijl we in de reguliere competitie achtste waren geworden. De nacompetitie ontwikkelde zich voor ons tot een ware rollercoaster met de wedstrijd in Deventer als een climax die we met 4-5 wonnen. We konden ons daarna een beetje versterken maar grotendeels doen we het in de Eredivisie met hetzelfde team."

Complimenten

Ondanks dat de Wollukers onderaan staan in de Eredivisie krijgt men veel complimenten betreffende het vertoonde spel. "Dat is natuurlijk leuk om te horen en lezen. Uiteindelijk willen we echter ook zoveel mogelijk punten halen." De assistent-trainer ziet steeds meer verbetering. "Eerder kregen we het lastig als de tegenstander tijdens de wedstrijd ineens wat anders ging doen. De jongens hadden moeite dat te herkennen. Ja, natuurlijk roep je vanaf de kant van alles maar de stadions zitten vol in de Eredivisie en het is hectisch vergeleken met de Keuken Kampioen Divisie. Als je daar wat riep dan hoorde men het aan de andere kant van het veld ook meestal wel. Maar we worden daarin wél beter."

Toekomst

Aan het einde van het lopende seizoen loopt het contract van Erwin van Breugel in Waalwijk af. Wat gaat er gebeuren? "Ik zou dat niet precies weten. Met Fred Grim samenwerken vind ik in ieder geval erg fijn." Zondag komt Heerenveen naar het Mandemakers Stadion. "Ze doen het goed dit seizoen maar je weet nooit of wij ze kunnen verrassen. We gaan het zien." 


Kees Brugmans: 'Toen ik bij Gemert debuteerde viel...
Een garantie voor veel goals op het veld en in de ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)