dinsdag 22 september 2020
3 minuten leestijd (534 woorden)

Ex-prof Jochem van der Hoeven voetbalt in lager team bij Boxtel: ‘Voetballen blijft leuk, ongeacht niveau of entourage’

BOXTEL| Hij speelde ooit met Sparta Rotterdam, Vitesse en Fortuna Sittard voor volle stadions in de eredivisie. Tegenwoordig voetbalt Jochem van der Hoeven (44) in een vriendenteam van RKSV Boxtel,' met net zoveel plezier' ,zondagmorgens op bijvelden zonder publiek tegen OJC Rosmalen 9en WSC 6.''Want voetballen blijft altijd leuk, ongeacht het niveau of de entourage'', laat de oud-prof, die tegenwoordig als fysiotherapeut zijn brood verdient, weten.

door Kees van der Zandt

Onlangs was Jochem van der Hoeven nog te zien in het programma Teamgenoten op FOXSports waarin hij met zijn ploegmaten van destijds.Edward Sturing en Sander Westerveld, terugblikte op het seizoen '97-'98 van Vitesse. ,,Dat was sportief gezien het beste seizoen wat ik als betaald voetballer heb meegemaakt. We hadden een fantastisch goede ploeg, met ondermeer Nicos Machlas als spits, speelden geweldig voetbal, en werden derde in de eindrangschikking. Trainer Henk ten Cate, die me meenam van Sparta, haalde het maximale uit die groep ", blikt Van der Hoeven met hoorbaar plezier terug. ,,We maakten dat seizoen met Vitesse de overgang van Nieuw Monnikenhuizen naar het Gelredome, en dat nieuwe stadion zat bij elke thuiswedstrijd van ons destijds bomvol."

Ruim twintig jaar na dat glorieuze jaar van Vitesse zijn veel ploeggenoten van Van der Hoeven nog steeds actief in het betaald voetbal als trainer of in een andere functie. De verdediger stopte op 30-jarige leeftijd met betaald voetbal. ,,Ik heb als voetballer van Spart , de profclub waar ik als geboren Rotterdammer toch wel de meeste binding mee heb, Vitesse, Fortuna Sittard en een jaartje AEP Paphos op Cyprus meer dan tweehonderd wedstrijden betaald voetbal gespeeld in alle grote stadions van Nederland, en heb ook de nodige Europese duels gespeeld met Vitesse. Ik heb een prachtige carrière meegemaakt als betaald voetballer, waarop ik met heel veel plezier op terugkijk"

Na zijn periode op Cyprus stopte hij echter met betaald voetbal en ging in Boxtel wonen, waar zijn vrouw geboren en getogen is. ,,FC Den Bosch, via Wiljan Vloet, en TOP Oss, via de toenmalige trainer Hans de Koning, toonden toen nog wel belangstelling voor me, maar ik vond het mooi geweest met het spelen van betaald voetbal. Ik vond het tijd voor andere dingen ", blikt hij terug. ,,Maar het spelletje voetbal kon ik echter niet missen. Daarom werd ik lid van RKSV Boxtel, waar veel kennissen van mijn vrouw lid waren. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Want Boxtel is een mooie en warme club. Tot vijf jaar geleden heb ik er in het eerste elftal gevoetbald."

Voetballen doet Van der Hoeven tegenwoordig in 'met heel veel pleizer' een vriendenteam bij Boxtel. ,,Officieel heten we Boxtel 2, maar we zijn geen selectieteam hoor. De oud-prof die ooit voor volle stadions speelde, voetbalt tegenwoordig zondagmorgens zijn wedstrijden op bijvelden zonder publiek tegen ondermeer OJC Rosmalen 9 en WSC 6.,,Maar het blijft gewoon hartstikke leuk om nog te voetballen, ongeacht het niveau of de entourage. Bovendien hebben we een heel gezellig team, met bijna allemaal jongens die ooit in het eerste van Boxtel hebben gespeeld."

Jochem van der Hoeven

Geboren : 5-10-1975

Rotterdam 95-96 Sparta Rotterdam

96-98 Vitesse

98-99 Sparta

98-2000 Vitesse

2000 -2003 Fortuna Sittard

2003 -2004 Helmond Sport 2004-2005 AEP Paphos (Cyprus)

2005 -RKVV Boxtel

Jordy van Boxtel blijft ook voor een zesde jaar bi...
De Toreador scoort volop in de voetbalkantines
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)