woensdag 04 augustus 2021
3 minuten leestijd (674 woorden)
Aanbevolen 

Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr....deel 8: Jaap wil weer positief zijn maar: "Feesjesmeute moet wel eindelijk oprotten"

goal

REDACTIE| Onze columnist Jaap jr is helemaal klaar met figuren als Femke Halsema, racisten, heetgebakerde anti-racisten, Thierry Baudet etc. Hij wil het hier echter niet meer over hebben. "Ik ben té positief tegenwoordig." Dus er volgt nu een charmeoffensief van de zoon van de legendarische radioanalyticus, de onechte vader van Angela de Jong. Er is echter wel één voorwaarde: "Ik wil geen feesjesmeute losers meer zien bij wedstrijden van Oranje. Dat ze maar lekker gaan BBQ-en met de buurt, chardonnay drinken bij De Toppers of vier uur lang de buik inhouden tijdens een dancefestival voor ouderen. Ik wil voetbal terug, en ik ben positief want er komen opwindende talenten aan."

Oost Brabant, 45 Mei 2020

Ik keek jarenlang niet naar het Nederlands elftal. Mesjogge als ik werd van al die dagjesmensen op de tribune. De hockeyende vrouw van de CEO van een bank, de wangen beschilderd met een veeg oranje en/of rood-wit-blauw vlaggetje, vooropgaand tijdens het inzetten van die waardeloze wave…..nee dat trok ik niet meer. Het had met voetbalsfeer totaal niets meer te maken, eerder met de buurtbarbeque van een villawijk. Bezet aub die stoel niet meer ja.

Op het veld werd het ook maar minder en minder. Waar we eind vorige eeuw nog trots konden zijn op het frivole gedartel van onze jongens ging het zo'n tien jaar geleden helemaal mis. In 2008 was er nog een kortstondige opleving maar daarna presteerden wij het om zelfs met een lichting diamantjes als Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder als een soort van Bulgarije 1974 voor de dag te komen. Dat wij de finale haalden in Zuid Afrika boeide mij dan ook niets, in mijn ogen werd ons erfgoed keihard ten gronde gericht en dat allemaal onder het mom van 'volwassen', 'realistisch' en 'logisch' spel. Het zal wel, Jaap prefereerde destijds een ouderwets VHS- bandje van Jenna Jameson of Kelly Trump boven dat anti-orgastische gedoe.

Daarna werd het nog erger maar dat had er ook mee te maken dat we geen kwaliteit meer hadden. Ik had er geen zin meer in, ik keek niet meer. Eerst die gezelligheidsmeute weg van de tribune en weer wat meer opwindende spelers binnen de groene lijnen aub. Ik keek nog liever met 3.000 echte voetballiefhebbers in de Oude Goffert naar Nederland tegen IJsland dan met deze dwazen nu de polonaise te moeten lopen.

Maar er is weer hoop! Na enkele hele donkere jaren meldde zich ene Frenkie de Jong waarna het spel meteen weer ritme en vorm kreeg. Gevolg was dat bijvoorbeeld Memphis Depay en Georgino Wijnaldum ook ineens weer lieten zien heus wel tot de internationale top te behoren. Dat was niet de verdienste van Koetje dus maar gewoon omdat Frenkie erbij kwam. En er dienden zich nog meer goede spelers aan ineens: Virgil van Dijk werd een ster en Matthijs de Ligt kon naar iedere club in Europa. In dat licht bezien was zijn keuze voor Juve best verrassend. Daarnaast ontwikkelde ook Stefan de Vrij zich maar door en door. Owen Wijndal lijkt ondertussen snel door te stoten naar de linksbackpositie.

Alleen in aanvallend opzicht bleef het mager maar ook daar lijkt nu verandering in te komen. Jaap heeft even voor onze lezers een onderzoek gedaan. Voor de 10-positie komen Kenzo Goudmijn (AZ), Mo Ihattaren (PSV) en Jayden Braaf (Man City) in aanmerking, allemaal toptalenten met fluwelen voetjes. Ook Naci Unuvar (Ajax) klopt op de deur inmiddels.

In Beieren manisfesteert zich Joshua Zirkzee als een groot centrumspitstalent, de Hagenees genoot zijn opleiding bij ondermeer ADO, Sparta en Feyenoord. Ook Naooufal Bannis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV), Xavi Simons (PSG), Sontje Hansen (Ajax), Justin Kluivert (Roma), Daishawn Redan (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV), Milan van de Riet (PSV), Bryan Brobbey (Ajax), Myron Boadu (AZ), Calvin Stengs (AZ) en Mohamed Taabouni (AZ) komen eraan. Daarnaast hebben we ook nog Steven Bergwijn. Javario Dilrosun en Quincy Promes achter de hand.

Als die vervelende feesjesmeute nu eens alleen naar de Arena gaat als De Toppers optreden dan kan het zomaar zijn dat zelfs ik nog eens enthousiast word. 

Zwaluw hengelt met Luke Mohrmann voormalig jeugdin...
Anwar Tuithof kijkt na zware periode weer naar de ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)