zaterdag 04 juli 2020
2 minuten leestijd (482 woorden)

FC Den Bosch droomt van uitverkocht huis bij heropening M-Side, TOP Oss naar Jong AZ

Stadion-de-Vliert-Dec.2015

DEN BOSCH/OSS| FC Den Bosch won maandagavond moeizaam met 0-1 bij Jong PSV en doet daardoor keihard mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de wat ouderen onder onze lezers: de eerste divisie. De euforie zwelt inmiddels behoorlijk aan in de provinciale hoofdstad. Qua timing is het daarom perfect dat aanstaande vrijdag publiekstrekker FC Twente op bezoek komt en dat ook de oude Vliert-tribune (M-Side) eindelijk weer open wordt gesteld voor publiek. De Bosschenaren dromen zelfs van een fenomeen dat alleen in een grijs verleden sporadisch voorkwam: het aantreden in een uitverkocht huis.

De gasten uit Enschede leverden ondertussen al 'hun' deel van the job: ze verkochten binnen een mum van tijd alle 600 beschikbare kaarten voor de uitvakken. Nu is het aan de fans van FC Den Bosch om de resterende 7.900 tickets af te nemen. Het zou een mooie tussenbeloning zijn voor trainer Wil Boessen en zijn bonte gezelschap spelers. Zoals bekend is de club sinds dit jaar in handen gekomen van investeerders rondom Kakhi Jordania, de 24-jarige zoon van Merab Jordania die in het verleden Vitesse in zijn bezit had. Ondertussen is dat ook al te merken in de organisatie want oude 'arnhemse' bekenden als Paul van der Kraan (algemeen directeur) en Ester Bal (communicatie) zijn inmiddels in dienst getreden. Overigens was Van der Kraan er officieel al voordat Jordania voor het eerst de telefoon oppakte om een 073-nummer in te toetsen. FC Den Bosch vervulde de laatste jaren een marginale rol binnen het betaalde voetbal. De eens zo trotse club werkte de wedstrijdjes af voor een handvol fans en moest zich tevreden stellen met incidentele succesjes. De boekhouding moest gevoerd worden met ijzeren discipline want geld was er zo goed als niet voorhanden. Op dit moment is men in afwachting van de officiële goedkeuring vanuit de licentiecommissie van de KNVB betreffende de aandelenoverdracht richting Khaki Jordania. Vrijdag wacht er echter dus alvast een heerlijk potje voetbal, hoogstwaarschijnlijk afgewerkt in een entourage die men in Den Bosch allang niet meer gewend was. Bij een zege van de gastheren meldt het team zich sowieso in de top 3 van de ranglijst. 

TOP Oss

Ondertussen blijft TOP Oss het eveneens fantastisch doen. En dat met een veel lager budget dan wat men in Den Bosch heeft te besteden. De Ossenaren moeten elke cent omdraaien maar doen dat ondertussen behoorlijk behendig. Onlangs boekte het team van coach Klaas Wels zelfs een sensationele 1-5 zege bij NEC, een extreem unieke winstpartij die zich laat vergelijken met pakweg een 0-3 winst van Excelsior in het Philips Stadion. Dat het echter geen toeval is bewijst de 6e plek op de ranglijst die wordt ingenomen door de bewoners van het Osse Kuipje. Vrijdagavond mag TOP Oss afreizen naar het altijd winderige veld van Jong AZ in Wormerveer. Winnen de Ossenaren opnieuw dan mag definitief gesproken worden van een fantastische start van dit huidige seizoen. Waarvan acte.

Eus Marijnissen zit heerlijk in zijn vel bij FC De...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 2: In Sektor 1905 v...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)