zaterdag 16 oktober 2021
2 minuten leestijd (351 woorden)
Aanbevolen 

FC Uden hengelt met Jordy van Horrik mooie aanwinst binnen: "Wilde graag in Uden blijven"

 UDEN| Ook in de vijfde klasse is het een komen en gaan van spelers. Zo heeft FC Uden ook te maken met spelers die vertrekken waardoor er natuurlijk ook behoefte is aan versterking. De club heeft vandaag wat dat betreft een mooie zet gedaan want de bewoners van De Vlasakker maken bekend dat Jordy van Horrik aan de selectie wordt toegevoegd. Aangezien Van Horrik zowel bij UDI'19 als HVCH in de A-selectie vertoefde mogen we wel stellen dat dit een prima aanwinst is voor de geel-blauwen.

Als we de aanvaller aan de telefoon krijgen legt hij de beweegredenen achter zijn keuze uit. Van Horrik: "Udi start met een 023 en ik ben net 24 waardoor ik in het 2e zou komen. Ik heb gezien hoe de selectie er ongeveer gaat uitzien en dat is niet echt meer het niveau wat het voorheen was. Ik overwoog daarom om te stoppen en me te richten op mijn studie in Nijmegen." Een telefoontje van Peter van den Heuvel, de nieuwe trainer van FC Uden, veranderde echter alles. "Ja, hij wilde me er graag bij hebben en sprak vertrouwen in mij uit. Dat trok me over de streep."

Terug naar Uden

Er was echter nog een reden. "Ik studeer in Nijmegen en als ik daar ook zou gaan voetballen dan zou ik helemaal nooit meer terug naar Uden komen. En dan ook mijn ouders minder zien. Daarom is het ideaal om hier te blijven voetballen ook. Ik weet dat het niveau wat lager is dan wat ik gewend ben maar ik heb er veel zin in." Jordy van Horrik was bij UDI'19 altijd een aardig talent maar had pech. "Ik scheurde mijn kruisband in mijn laatste wedstrijd bij de jeugd. Ik ging naar HVCH (Harry Blokhuis was er trainer toen - wr) maar ik begon dus met revalideren." Hij ging weer naar Uden, deed ook af en toe mee met het eerste team. "Ja, onder Lodewijk de Kruif zat ik er dichtbij, mocht zelfs in de basis af en toe meedoen. Op dit moment voelt het echter goed om naar FC Uden te gaan."


Hans Lathouwers gaat na 20 jaar eindelijk eerstekl...
De tweede podcast van Tismarvoetbal, omdat we het ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)