woensdag 05 augustus 2020
2 minuten leestijd (411 woorden)
Aanbevolen 

‘Fotograferen keeper blijft leuk en speciaal’

Verhoeven-1

DEN BOSCH| Jan Verhoeven maakt 'met heel veel plezier' wekelijks sportfoto's voor ondermeer het Brabants Dagblad.,,Vooral het fotograferen van een keeper blijft leuk en speciaal", zegt de Bosschenaar, die ooit zelf een verdienstelijk doelman was van Concordia SVD.

door Kees van der Zandt

Jan Verhoeven (66) is een bekende naam in het Bossche sportwereldje. Hij geeft met zijn zoon al jarenlang fysiotherapie, waar hij ondermeer (top-) sporters behandelt. Daarnaast was hij een verdienstelijk keeper van Concordia SVD, de club uit zijn woonplaats die met Hertogstad is gefuseerd tot CHC. Bovendien was Verhoeven tot 2005 verzorger van de Bossche basketbalclub Nashua, waarmee hij de gouden Europese successen meemaakte.Na zijn gedwongen afscheid als verzorger bij de Bossche basketbaltrots in 2005 was er plots meer tijd voor zijn grote hobby: het fotograferen.

Liefde

,,De liefde voor het fotograferen kreeg ik van thuis mee, want iedereen bij ons in de familie maakte vroeger volop foto's", weet Verhoeven nog. ,,Omdat ik van kinds af aan in het sportwereldje zit was het ook logisch dat mijn voorkeur uitging naar het maken van sportfoto's en niet naar bijvoorbeeldvan bomen of planten."De makkelijk pratende Bosschenaar maakte na het stoppen als verzorger van de basketballers dan ook vooral foto's bij clubs in zijnwoonplaats en directe omgeving.De veelal sprekende foto's , waarin dikwijls de beleving van de sporter dikwijls prachtig te zien waren, vielen ook fotograaf Marc Bolsius van het Brabants Dagblad op.,,Marc benaderde me tien jaar geledenof ik voortaan op freelance basis sportfoto'svoor de krant wilde maken. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Bovendien geeft hij me nog steeds regelmatig feedback over foto's die ik heb gemaakt "Sinds die tijd fotografeert Verhoeven vooral op zondag het amateurvoetbal in de buurt van zijn woonplaats. Maar ook bij hockeyclub Den Bosch, de basketballers van Heroes of atletiekwedstrijden bij Prins Hendrik zit Verhoeven regelmatig langs de lijn om foto's te maken voor de sportpagina's van het Brabants Dagblad. ,,Met heel veel plezier. Want het is zo mooi joh om steeds te proberen weer een zo mooi mogelijke foto te maken. " verzekert hij.Voorkeur voor een bepaalde club heeft hij niet. ,,Nee hoor of het nou hoofdklasser OJC, tweedeklasser Helvoirt of de Kruisstraat in de vijfde klasse is.Alle clubs zijn me even lief. Omdat ik zelf vroeger heb gekeept blijft het fotograferen van een keeper voor mij wel altijd leuk en speciaal. Ik doe dat dan ook veel meer vanuit het perspectief van de keepers dan fotografen die nooit in de goal hebben gestaan."
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 13: RKSV Schijndel,...
Lodewijk de Kruif bouwt bij UDI'19 aan hernieuwde ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)