3 minuten leestijd (548 woorden)

Frank Brands ziet volop perspectief bij Rhode

Frank Brands (53) uit Rosmalen had er even genoeg van om trainer te zijn. Maar hij gaat deze zomer weer met veel plezier en ambitie aan de slag bij eersteklasser Rhode in Sint-Oedenrode. ,,Een mooie en grote club met een kop en staart, waar ik de kans krijg om iets moois op te bouwen."

door Kees van der Zandt

Toen de wegen van trainer Frank Brands en het bestuur van zaterdagclub VV Tricht in mei vorig jaar scheidden 'wegens verschil van inzicht' leek de voormalige keeper even klaar te zijn met voetbal. ,,Want wat ik bij Tricht heb meegemaakt sloeg werkelijk helemaal nergens op. Ik heb vanaf mijn zevende gevoetbald en daarna getraind bij vele clubs, maar wat daar gebeurde had ik nog nergens meegemaakt", laat hij weten zonder verder in details te treden. "Ik nam me voor na het vertrek bij Tricht daarom maar eens een jaartje rust te nemen als trainer. Bovendien had ik na zo'n lange tijd bezig te zijn geweest met voetbal om nu eindelijk eens een weekendje weg te gaan met mijn vrouw, die ik al 30 jaar ken. Die vrije weekenden met mij verdiende ze ook wel na al die jaren met alleen maar voetbal "

Weekendjes weg met de vrouw

De gezellige weekendjes weg met zijn eega ten spijt kroop bij Brands het voetbalbloed dit seizoen toch waar het niet gaan kan. ,,Want toen Rhode contact met me zocht, begon het toch weer te gaan kriebelen bij mij om als trainer aan de slag te gaan. Want Rhode is toch een mooie en grote club met een kop en een staart en meer dan duizend leden. Na het tweede gesprek met het bestuur was ik nog enthousiaster en uiteindelijk kwamen we snel een contract overeen voor volgend seizoen. "Brands, in het dagelijks leven werkzaam bij het Provinciehuis in Den Bosch, denkt en verwacht dat hij bij Rhode op dezelfde manier kan werken als trainer, zoals hij dat in het verleden deed bij onder andere ODC en Haarsteeg. ,,Iets opbouwen met zelfopgeleide spelers geeft me altijd veel voldoening en plezier. Ik denk dat Rhode, Haarsteeg en ODC vergelijkbare clubs zijn. " De kans is overigens groot dat Rhode komend seizoen sportief gezien een stapje terug moet doen. Want de club uit 'Rooi' staat stijf onderaan in de eerste klasse met slechts één schamel puntje. ,,Natuurlijk hoop ik dat ze er inblijven. Maar zo niet dan gaan we er komend seizoen alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren met deze ploeg in de tweede klasse"

'Marcel is niet alleen mijn broer, ook mijn beste vriend'

Frank Brands kijkt niet alleen uit naar het trainen van Rhode komend seizoen. Maar ook naar de terugkeer van zijn broer Marcel naar Nederland. Marcel Brands volgt namelijk Toon Gerbrands op als algemeen directeur bij PSV, zo werd deze week bekend. "Ik wist het uiteraard al wat langer van die overgang van Everton naar PSV want ik heb nog wekelijks telefonisch contact met hem. Directeur worden bij een een andere club als PSV in Nederland was geen optie voor hem. Ik denk dat het in deze fase van zijn leven goed is dat hij nu dichtbij zijn kinderen en kleinkinderen woont en ik vind het ook fijn natuurlijk. Want Marcel is niet alleen mijn broer, maar ook mijn beste vriend", verzekert Frank Brands.  

'Wel campagne voeren, maar geen aspiraties als raa...
TMV op zoek naar de ziel, deel 21, kostelijk genie...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)