1 minuten leestijd (234 woorden)

'Geen mensen weghalen om te fluiten , maar clubs ondersteunen met arbitrage'

DEN BOSCH| De Centrale Organisatie Van Voetbal Scheidsrechters (COVS) Den Bosch wil een cursus starten voor het opleiden van verenigingsscheidsrechters om zo het tekort aan arbiters bij de clubs op te lossen.

door Kees van der Zandt

Na een lange tijd zonder voetbal ging afgelopen weekeinde de meest populaire sport ook bij de amateurs met bekerwedstrijden weer van start. Meteen bleek al het tekort aan arbitrage bij wedstrijden die door de KNVB niet zijn ingedeeld met scheidsrechters van de voetbalbond . Een oplossing lijkt om binnen de clubs mensen te vinden op te leiden tot verenigingsscheidsrechter

De COVS Den Bosch wil daarbij een bemiddelende rol spelen. De scheidsrechters-organisatie gaat inventariseren bij voetbalclubs in de regio of er belangstelling bestaat om leden aan deze cursus te laten deelnemen. Bij voldoende belangstelling start de COVS een cursus verenigingsscheidsrechter bij één van de deelnemende clubs. De cursus zal worden gegeven door KNVB docenten en bestaan uit 4 avonden van 3 uur, ongeveer 8 uur thuisstudie en 4 stage wedstrijden. ,,Het is echt niet de bedoeling van deze cursus dat we mensen weghalen bij clubs om voor de KNVB te gaan fluiten. Deze cursus is echt ter ondersteuning van de clubs betreffende arbitrage bij hun wedstrijden", benadrukt André de Vaan van de COVS Den Bosch. ,,Als blijkt dat mensen zo goed zijn of graag voor de KNVB willen fluiten gaan ze toch. En zoiets is voor de club alleen maar mooi."

Inlichtingen: of 0616086889

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Gemert bewijst dat men dit ...
Onvergetelijke herinneringen aan prachtige wedstri...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)