3 minuten leestijd (611 woorden)
Aanbevolen 

Younes Hadouir: "Geen sprake van 'Concordia Hadouir Combinatie' bij CHC"

DEN BOSCH| Younes Hadouir, eerder actief bij BVV, Schijndel, Gestel en RKJVV, speelt bij de Bossche derdeklasser CHC samen met zijn broers Mounir en Anouar in het eerste elftal, en wordt er getraind door zijn broer Fatah. ,,Maar van een voorkeursbehandeling is geen sprake hoor. Fatah is juist veel strenger voor ons dan voor de andere spelers ", laat de spelmaker weten. ,,Met mijn broers vormen we ook geen apart onderdeel binnen de selectie van CHC. Je doet de rest van het eerste elftal van CHC dan ook flink te kort om het 'Concordia Hertogstad Combinatie' te noemen wat ik weleens in de krant lees.

door Kees van der Zandt

Normaal gesproken was CHC uit Den Bosch nu al kampioen van de derde klasse of stond het op het punt om de titel binnen te halen. De fusieclub, die is ontstaan uit het samengaan van Concordia SVD en Hertogstad, stond in de competitie een straatlengte voor op de concurrentie. Maar vanwege het coronavirus werd de competitie bij de amateurs vorige maand stopgezet en degradeert en promoveert er dit seizoen geen enkele ploeg. ,,Sportief gezien heel jammer dat we nu niet promoveren , want het was niet de vraag of maar wanneer we kampioen zouden gaan worden", laat spelmaker Younes Hadouir weten ,,We waren ook, zonder arrogant te zijn, de beste ploeg in onze afdeling. Ik had me ook al erop verheugd om volgend seizoen in de tweede klasse, waar het niveau toch wel wat hoger ligt, derby's te spelen tegen goede en mooie clubs als Real Lunet, Emplina ,Helvoirt ten EVVC. Misschien komt er door fusies of clubs die voor het zaterdagvoetbal kiezen, zoals DESK, echter toch nog een plaatsje vrij in de tweede klasse. Maar ik besef natuurlijk best dat de sportieve teleurstelling over het mislopen van promotie door ons helemaal niks voorstelt met het leed dat het corona virus veroorzaakt."

Concordia Hadouir Combinatie

Hadouir speelt bij CHC samen met zijn broers Mounir en Anouar, oud-prof van Willem II, NAC , Roda JC in het eerste elftal. Bovendien is zijn broer Fatah Hadouir, oud-speler van ondermeer OJC Rosmalen en UDI'19, zijn trainer. ,,Dat is natuurlijk geel leuk en apart. Maar wij krijgen als broers absoluut geen voorkeursbehandeling van Fatah hoor. Integendeel, hij is op trainingen juist veel strenger voor ons dan de andere spelers van het team. Met mijn broers vormen we beslist geen apart onderdeel van de ploeg, wat weleens wordt gesuggereerd door de buitenwacht.Je doet de rest van de CHC dan ook flink te kort om ons 'Concordia Hadouir Combinatie' te noemen, wat ik weleens in de krant lees."

CHC is weliswaar een relatief kleine club, maar steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. De club wil graag hogerop. Zo werd afgelopen week bekend dat spits Wesley Meeuwsen, met een verleden op hoog amateurniveau bij ondermeer Blauw Geel, De Treffers, JVC Cuijk en OJC Rosmalen, volgend seizoen de ploeg uit Den Bosch-West komt versterken. ,,We kunnen helaas niet putten uit een grote en sterke jeugdopleiding zoals bijvoorbeeld Emplina. Hoewel er afgelopen seizoen bij ons wel een speler uit eigen jeugd doorbrak. Maar met een topper als Wesley Meeuwsen, die zo makkelijk scoort, moet je als team natuurlijk heel blij zijn." Younes Hadouir wil zelf nog wel enkele jaren doorgaan bij CHC. ,,Een paar jaar geleden zat ik bij BVV als voetballer nog op dood spoor en had het plezier in het spelletje verloren. Uit frustratie ging ik destijds veel teveel tegen scheidsrechters ageren , wat me onnodige en domme rode kaarten opleverde. Maar bij CHC heb ik twee jaar geleden het plezier in het voetbal weer helemaal teruggevonden. Het is een goede maar ook fijne spelersgroep, waar ik me vanaf de eerste dag thuisvoelde."

Column: Winnend shirt is voor fans meestal mooiste...
Coronacrisis maakt voetbalclubs creatief

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)