zaterdag 27 november 2021
3 minuten leestijd (547 woorden)

Gemert baalt van aanslepende blessures Jens Leijten en Ralf Kemper

jenswestlandia Jens Leijten hier nog met manchet in actie tegen Westlandia (Foto: vv Gemert)

GEMERT| Gemert kwam goed uit de winterstop, zo leek het tenminste. Er werd meteen gewonnen bij Westlandia waarna een toppositie op de ranglijst van de derde divisie kon worden ingenomen. Een week later nam men zelfs een sensationele 1-2 leiding bij de ongenaakbare koploper O.S.S.'20, de zwart-witte harten gingen op dat moment ouderwets hard kloppen. Maar zoals het in het voetbal vaak gaat, het momentum switcht nog weleens. Niet alleen verloor Gemert alsnog in Oss, wat op zich geen ramp betekende, maar ook ging het volgende duel bij Groene Ster verloren (2-0). Het meest vervelende echter is nog wel dat belangrijke spelers als Jens Leijten en Ralf Kemper nog steeds last blijken te hebben van oude, ogenschijnlijk geheelde, blessures.

Door: Willy Rooyakkers

Rechterverdediger Jens Leijten, de tot Gemertse genaturaliseerde Elsendurper, viel op 11 november jongstleden nogal ongelukkig op zijn arm. Leijten: "We zijn naar het ziekenhuis gegaan waarna ze me voor de zekerheid een week in de gips hebben gezet. Ze hadden op de foto geen breuk gezien maar bij een 'schippersbotje' is dat blijkbaar altijd lastig om te constateren. Na een week moest ik terug en toen kreeg ik te horen dat het niet was gebroken." So far, so good. Zo leek het tenminste. Jens Leijten ging voetballen maar bleef een beetje 'kloten' met die verrekte arm. "Ja, bleef last houden, dus toch maar terug naar de huisarts die me verwees naar een specialist. Vervolgens hebben ze een MRI-scan gemaakt en wat denk je? Twee breuken en een stukje bot afgebroken." Alles bij elkaar lijkt het erop alsof alleen een operatie nog soelaas kan bieden. "Krijg vandaag  (dinsdag) te horen wat ze gaan doen, ik verwacht een operatie. Dan zal ik daarna acht tot twaalf weken in het gips moeten, ik kan er nu niets mee. Geen druk zetten." Als dit scenario bewaarheid wordt dan zit het seizoen voor de ervaren Leijten er wel zo'n beetje op. Een behoorlijke domper voor Gemert en trainer Reinald Boeren.

Enkel

In het geval van aanvaller Ralf Kemper is het nog niet zover maar ook dat ziet er allemaal redelijk zorgwekkend uit. De vorig seizoen extreem belangrijke Kemper, twee keer scorend in de promotiewedstrijd bij Staphorst, liep in de voorbereiding een pittige enkelblessure op. Kemper scheurde namelijk een bandje af. Normaal staat voor zo'n blessure een week of zes tot acht, Kemper kwam dan ook terug in de herfst. De pijn bleef echter wat hangen. Kemper: "Na de wedstrijd tegen Westlandia kreeg ik weer teveel last, zelfs met pijnstillers en tape ging het niet meer. Ik kon wel wat doen maar de pijn ging nooit helemaal weg. Het blijkt dat er een peesontsteking zit bij een los stukje kraakbeen." De aanvaller heeft de hoop op een snelle terugkeer nog niet opgegeven. "Volgende week heb ik een afspraak bij een therapeut waar ik iets van verwacht." 

OFC

Hoe dan ook is het voor Gemert vervelend dat deze twee spelers (gedeeltelijk) wegvallen. Aanstaande zondag mogen de Molenbroekers proberen om de lange ongeslagen thuisreeks voort te zetten als de amateurclub van de onlangs overleden Rob Rensenbrink op bezoek komt vanuit Oostzaan. Gemert - OFC begint zondag om 14.00 uur.

Ralf Kemper scoort hier bijna tegen Westlandia. De pijn in zijn enkel werd toen al moeilijk te verdragen
Age is just a number
'Verzorger is bij voetbalclub veel meer dan passan...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)