zaterdag 04 juli 2020
5 minuten leestijd (1038 woorden)

(MET COMPILATIE FILMPJE) Gemert doet het in Staphorst!! Promotie is een feit.....

gemertwint Gemert viert de 1-2 van Ralf Kemper

STAPHORST| Het was Ralf Kemper die Gemert zaterdagmiddag naar de derde divisie kopte en schoot. De aanvaller scoorde twee keer en bracht daarmee heel Gemert in extase want de zwart-witten wonnen daardoor met 1-2 bij Staphorst. Nadat het woensdag al eveneens 2-1 in het voordeel van de Gemertenaren was geworden betekende dat de promotie naar de derde divisie een feit is. Een verslag van een heerlijke voetbalmiddag in Overijssel.

Door: Willy Rooyakkers 

Er hing een fantastische sfeer rondom het knusse hoofdveld van de vv Staphorst, een échte ouderwetse voetbalentourage met alles erop en eraan. Ook vanuit Gemert waren honderden fans meegekomen, iedereen was klaar voor een schitterende happening. Gemert-trainer Reinald Boeren wist op voorhand dat het geen gemakkelijk partijtje zou worden want daarvoor had tegenstander Staphorst zich in Gemert ook al te gevaarlijk getoond. Vooral qua duelkracht en power in de lucht leken de mannen uit Overijssel behoorlijk superieur aan het voetballend zeker betere Gemert. 

Snelle goal

Alles kwam wat dat betreft uit want Staphorst opende precies zoals men kon verwachten: vol gas met lange ballen pompen om Gemert op druistige wijze onder de voet proberen te lopen. Alle waarschuwingen ten spijt gingen de zwart-witten ook nu weer snel ten onder. Binnen vijf minuten hing de bal in de touwen achter de kansloze doelman Bono Barten toen een tweede bal werd opgepikt en er een snelle combinatie volgde welke door Ferdi ter Avest op fabelachtige wijze werd afgerond met een gruwelijk schot in de kruising: 1-0. De gasten dachten, net als woensdag, meteen weer te antwoorden toen ook nu rechtsachter Jens Leijten er weer vandoor ging maar deze keer werd zijn voorzet niet doeltreffend afgerond. Er brak even een periode aan waarin Gemert, spelend in dezelfde opstelling als drie dagen eerder, moest zien te overleven. Zo kwam na een balletje over linksback Erwin van den Broek heen Mike Reuvers eerder bij de bal dan de uitgelopen Barten maar gelukkig voor Gemert werd het geen 2-0. 

Steeds beter in de wedstrijd

Gemert had moeite om voet aan de grond te krijgen tegen een Staphorst dat in balbezit een soort van 4-2-4 speelde. De bal ging snel naar voren en van spel op het middenveld had men nog nooit gehoord. Daar lag dan ook de ruimte voor de gasten maar men had even tijd nodig om aan het voetballen toe te komen. Langzaam maar zeker ging dat echter lukken terwijl achterin de organisatie ook terugkwam al hadden de zwart-witten wel geluk toen Martijn Brakke van dichtbij de paal raakte. Sander Vereijken liet zich echter vaker zien en als dat gebeurde was dat weer meteen smullen geblazen. De techniek en creativiteit van deze speler is voor de ware liefhebber echt een soort van kadootje. De twee spitsen Ralf Kemper en Thijs van Pol begonnen een beetje van het eiland af te komen, ook de dynamische Willem Den Dekker kreeg meer tijd om erbij te komen. Het was ook Vereijken die een prachtig bananenschot net over zag vliegen, Gemert werd dreigender. Jens Leijten was toen overigens al mokkend met een blessure naar de kant gemoeten, zijn vervanger luisterde naar de naam Justin Houwers. De invaller deed het vervolgens uitstekend. 

Wereldgoal

Gemert drong langzaam aan terwijl bij Staphorst de grootste branie wat aan het wegebben was. Sander Vereijken nam vervolgens een vrije trap op schitterende wijze maar de binnenkant van de kruising redde toen nog keeper René Oosterhof. Even later was hij echter toch kansloos toen Willem Den Dekker vanaf rechts een voorzet heerlijk aansneed en de kleine Ralf Kemper bij de tweede paal onder druk schitterend tegendraads wist binnen te koppen: 1-1. Een fabelachtig mooie goal. 

Kemper

De gastheren moesten na de pauze dus komen maar leken daar lange tijd niet echt toe in staat. Gemert, met een sterke Bram Jacobs achterin, controleerde de wedstrijd op vrij makkelijke wijze. Natuurlijk pompte Staphorst de ene na de andere hoge bal in de zestien maar eigenlijk bleven de bezoekers met tien vingers in de neus overeind. Aan de andere kant deden de gasten wel iets te weinig met de geboden ruimtes. Dat kwam ook mede omdat de controle 'key' was. De middenvelders weigerden om echt uit de posities vanachter de bal te komen wat prima was voor de restverdediging maar tegelijk de benodigde ondersteuning aan de voorwaartsen niet ten goede kwam. 

Lalisang

Toen kwamen er toch een paar dikke kansen voor Staphorst. Deze ontstonden uiteraard weer vanuit scrimmages en hoge ballen maar desalniettemin kwam Gemert goed weg dat er alleen voor de keeper werd overgeschoten en dat, de met de minuut groeiende, Bono Barten een paar keer op de juiste plek stond. Zo werd er een kopbal recht op hem geknikt waar iets meer naar links of rechts een doelpunt had betekend. Aan de andere kant van het veld kon ondertussen een goal bijna niet meer uitblijven. Zo verdiende een schot van Vereijken een beter lot en Thijs van Pol zag Oosterhof redden op zijn gedrukte schot. De daarna voor diezelfde Van Pol ingevallen Jasper Lalisang kreeg meteen een uitgelezen mogelijkheid toen Kemper hem helemaal vrij doorstak. 'Lali' had hier moeten scoren maar telegrafeerde zijn inzet teveel met de binnenkant naar de verre hoek en daar verschalk je een klassekeeper als Oosterhof (woensdag nog van achter zijn goal gadeslagen door goede vriend Jeroen Zoet) niet mee. 

Uitstel

Het bleek uitstel van executie voor de steeds armetieriger voetballende gastheren. Gemert was heer en meester ondertussen maar moest alleen nog de trekker overhalen. Dat deed dan uiteindelijk de geweldig spelende Ralf Kemper. Na een enorme misser in de defensie van de thuisploeg kon hij alleen door op Oosterhof waarna hij vanuit een lastige hoek het overzicht en de kalmte bewaarde zoals alleen een echte goalgetter dat kan door op het juiste moment binnen te schuiven: 1-2. Het Gemertse feest brak daarop meteen los, de spelers gingen massaal naar een deel van de meegereisde fans die achter het doel stonden. De buit was binnen voor de zwart-witten die dit tweeluik met Staphorst meer dan verdiend in het voordeel wisten te beslechten en daarmee ook terecht naar de derde divisie gaan. De mannen van trainer Reinald Boeren hadden het namelijk bij vlagen lastig gehad met het opportunisme van de tegenstander maar voetballend gezien was men veruit de bovenliggende partij geweest.


GEMERT| Barten, Leijten (20. Houwers), Brugmans, Jacobs, Van den Broek, Brouwers, Habraken, Den Dekker, Vereijken, Van Pol (70. Lalisang), Kemper (84. Westerlaken)
Exclusieve column: de kijk van Jaap Knasterhuis jr...
(+gesprek met Reinald Boeren) Gemert gaat zaterdag...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)