donderdag 02 april 2020
4 minuten leestijd (848 woorden)

(+gesprek met Reinald Boeren) Gemert gaat zaterdag met kleine voorsprong naar Staphorst: 2-1

IMG_4758 De regenboog keek woensdagavond mee in Gemert

GEMERT| Een energievretende eerste helft werd gevolgd door een wat mat tweede bedrijf. Het goede nieuws was voor Gemert dat men wel met 2-1 wist te winnen door goals van Thijs van Pol en Ralf Kemper. Hiermee maakten de zwart-witten in de heenwedstrijd van het tweeluik om promotie met Staphorst een snelle 0-1 achterstand nog voor de pauze goed. Het wordt zaterdag nog een heet middagje als het hele circus naar Overijssel verhuist voor de allesbeslissende return.

Door: Willy Rooyakkers

Het was goed toeven op het weer eens sfeervolle Sportpark Molenbroek in Gemert. Naar schatting waren zo'n 2.000 toeschouwers op het duel afgekomen met Staphorst. Een ploeg die in de zaterdaghoofdklasse op de tweede plek eindigde en daarmee wel is te vergelijken met Gemert. Dat bleek ook eigenlijk wel tijdens de wedstrijd die volgde want heel veel deden beide teams niet voor elkaar onder. Bij Gemert was Thijs van Pol weer fit genoeg om te starten waardoor Jasper Lalisang in het trainingspak moest blijven Staphorst was voor de fans van de gastheren de grote onbekende maar dat veranderde al snel. De bezoekers begonnen meteen in de openingsfase met het hanteren van de lange bal en gingen enthousiast en opportunistisch de luchtduels aan. Gemert had het daar duidelijk moeilijk mee hoewel trainer Reinald Boeren na afloop verklaarde dat dit scenario wel degelijk was verwacht. Al na een minuut of zes werden de gastheren toch verrast toen een paar spelers collectief stonden te schutteren en aanvaller Mike Reuvers vrije doorgang kreeg richting keeper Bono Barten. De manier waarop Reuvers het vervolgens met buitenkantje rechts afrondde verraadde echter de nodige kwaliteit en deed de liefhebbers opveren: 0-1. 

Snelle gelijkmaker

Boeren: "Gelukkig maakten we meteen gelijk zodat we niet daarna het spel moesten maken. Dat had Staphorst in de kaart gespeeld." Het was namelijk rechtsachter Jens Leijten die snel na de 0-1 goed opstoomde langs de zijlijn, een prima bal meekreeg, en zeer beheerst het overzicht behield om vervolgens net op tijd (niet te laat of te vroeg) terug te leggen op de even inhoudende Thijs van Pol die daardoor met rechts in een leeg doel kon schuiven: 1-1. Vervolgens brak de leukste periode van de wedstrijd aan. Staphorst bleef maar pompen met lange ballen terwijl Gemert er telkens geweldig snel uitkwam. Van een middenveld was hierdoor van twee kanten geen sprake maar er was wel veel actie. Linkerspits Sander Vereijken zakte telkens wat in en werd dan aangespeeld in het derde kwart van het veld, tussen de linies, waarna hij met het gezicht naar het vijandelijke doel kon gaan dribbelen en speuren naar diepte achter de defensie. Op deze manier werden telkens Thijs van Pol en Ralf Kemper aan het werk gezet en kreeg Staphorst geen enkele grip op dit levensgevaarlijke duo. Van Pol (op doelman René Oosterhof na heerlijk balletje Vereijken) en Kemper (paal) kregen goede kansen maar het bleef lang 1-1. Aan de andere kant moesten de Molenbroekers een bal van de lijn halen want de defensie bleef het lastig houden met vooral hoge ballen. 

Doelpunt

Zeven minuten voor rust dan toch de verdiende 2-1. Een subliem aangesneden voorzet van linksachter Erwin van den Broek belandde op het hoofd van Kemper die bij de tweede paal de uitstekende keeper René Oosterhof kansloos liet. Even later kreeg Van Pol op de rand van de zestien de kans om de volledig vrijstaande Willem den Dekker alleen voor de keeper te zetten maar de aanvalsleider koos voor de andere kant waar Kemper net wat minder ruimte genoot. Gemert ging dus echter toch met een voorsprong rusten maar kwam na de pauze onherkenbaar terug op het veld. Alle energie leek uit het team verdwenen, er werd niet meer aangesloten, lange tijd kwam men amper over de middenlijn. Staphorst kreeg veel meer grip en werd ook dreigend maar de kansen op kansen werden niet echt intelligent uitgespeeld. Bij de thuisploeg liepen Justin Houwers en Jasper Lalisang zowat de gehele tweede helft warm maar alleen Lalisang kwam er vijf minuten voor tijd in toen de volledig leeggespeelde Van Pol naar de kant werd gehaald. Boeren: "Achteraf gezien hadden we misschien iets eerder moeten wisselen maar je weet dat Thijs en Ralf altijd vanuit een halve kans kunnen scoren, die wissel je niet snel. We hadden tijdens de rust afspraken gemaakt maar dat kwam er niet echt uit vervolgens. Dat was zonde." 

Lalisang

In de absolute slotfase was invaller Lalisang toch nog drie keer retegevaarlijk. Ook Willem den Dekker, keihard werkend, probeerde het nog middels zijn tandvlees. Twee keer stuitte Lalisang op Oosterhof (zie filmpje linksboven) en daarna werd hij op de rand van de zestien hard onderuit gehaald. Aan de andere kant kreeg Reuvers nog twee dikke kansen en kwam Jens Leijten goed weg dat hij geen rood kreeg na een bewuste charge van achteren. Overigens floot scheidsrechter Thijs prima. De stand bleef bij 2-1 en daar viel mee te leven . Zaterdag gaat de beslissing vallen. 

GEMERT| Barten, Leijten, Brugmans, Jacobs, Van den Broek, Brouwers, Habraken, Den Dekker, Vereijken, Van Pol (85. Lalisang), Kemper


(MET COMPILATIE FILMPJE) Gemert doet het in Stapho...
Sander Vereijken wil Gemert verlaten met promotie:...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 01 april 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)