woensdag 04 augustus 2021
4 minuten leestijd (866 woorden)
Aanbevolen 

Gemert komt voor tweede keer terug bij Erik van Loon: “Ben trots bij Gemert te mogen voetballen”

erikvlooneigenfoto Erik van Loon (eigen foto)

GEMERT| Het voetballen mag dan momenteel wel stilliggen maar dat wil nog niet zeggen dat de technische commissie van Gemert ook alleen maar zit te 'Netflixen.' De club maakte alvast bekend dat Moreno Koenders, Jeremy Raaijmakers, Gregory Lammers, Stefan Tielemans en Erik van Loon komende zomer de gelederen komen versterken. Laatstgenoemde linksbenige verdediger stond al eerder op de nominatie naar Sportpark Molenbroek te verkassen maar koos toen voor Blauw Geel. Nu is de tijd wél rijp. Van Loon: "Ik speelde niet bij Blauw Geel en als dan Gemert je belt dan ben je daar blij mee."

Door: Willy Rooyakkers

Erik van Loon is nog maar 28 jaar oud maar overwoog toch al serieus om 'lager' te gaan spelen. "Bij Blauw Geel kwam ik dit seizoen helemaal niet meer aan spelen toe: een keer invallen, dat was het dan. Voornamelijk zat ik op de bank. Vorig jaar brak ik tot twee keer toe een middenvoetsbeentje maar nu was ik topfit. Als je dan totaal geen minuten krijgt is dat heel teleurstellend. Altijd maar trainen en nooit spelen is moeilijk om vol te houden." Waarom trainer Niels van Casteren geen beroep op hem deed blijft gissen. "De communicatie was niet helemaal wat het moest zijn. Het doet er niet veel toe, het is zo gelopen." De in Keldonk opgegroeide Van Loon, in de loop der jaren echter uitgegroeid tot een Blauw Geler, kiest zijn woorden zorgvuldig maar tussen de regels door klinkt toch enige teleurstelling. "Natuurlijk, je wil spelen. Ik denk dat we er beiden van geleerd hebben."

Tweede keer

Erik van Loon was als jeugdspeler via Keldonk bij Helmond Sport terechtgekomen voordat hij bij Blauw Geel in de A-junioren kwam te voetballen. "Dat was een mooie tijd, we werden kampioen en wonnen de beker." Daarna volgde de stap naar het 1e elftal. "Francois Gesthuizen liet me debuteren als linksback en later kwam ik links centraal te staan." Van Loon maakte in die tijd indruk als kopsterke linksbenige centrale verdediger die daarnaast aan de bal ook beschikte over een vaste trap in het linkerbeen. Zoals een beetje insider wel weet zijn dat soort types moeilijk te vinden, helemaal linksbenige. Het gevolg was dat JVC Cuijk, op dat moment een stapje hogerop, belangstelling toonde. Van Loon speelde zich in de basis als LCV maar toen Arno Arts trainer werd pakten de donkere wolken zich samen. "Ja onder Arts was het minder waardoor ik maar twee jaar in Cuijk bleef uiteindelijk. Wat meespeelde ook was dat destijds al duidelijk werd dat Hofmans ging stoppen als sponsor."

Voorwaarden

Erik van Loon kon toen naar Gemert of terug naar Blauw Geel. Na een goed gesprek rekende men zich op Molenbroek al rijk maar de verdediger koos alsnog voor een rentree in Veghel. "De voorwaarden waren daar wat beter en ik kende de club natuurlijk goed." Maar nu komt het er dus alsnog van. Had hij verwacht dat Gemert zich opnieuw zou melden?"Verwacht misschien niet maar ik hoopte er wel op. Ze kwamen dus alsnog, een beetje laat misschien maar dat heeft ook te maken met de huidige situatie. Twee weken terug kwam het telefoontje en nu is het al rond." Ondanks de vlinders in zijn buik vanwege het telefoontje van Theo van den Boogaard (namens de TC) moest hij toch nog even nadenken. "Ze trainen in Gemert vijf keer in de twee weken, dat was een dingetje. Maar uiteindelijk kon ik deze mooie kans niet laten schieten."

"We keken tegen Gemert op"

Het gevoel wat zich nu meester heeft gemaakt van Erik van Loon valt het beste te omschrijven als 'trots'. "Ja, ik ben er trots op om bij Gemert te gaan voetballen. Ik kom hierdoor toch op hetzelfde niveau te spelen als Blauw Geel. Vroeger was Gemert groter maar nu is het denk ik vergelijkbaar. Daarnaast kom ik uit Keldonk en daar keek men altijd al op tegen de club Gemert. Het is een club met een grote uitstraling naar de mensen in Keldonk toe. Dus ja: ik heb er zeker zin in. Wanneer we gaan beginnen? Er staat een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport gepland half juli en dus zouden we daarvoor gaan beginnen normaal gezien."Erik van Loon wordt in eerste instantie binnengehaald als linksback. "Ja, dat is zo besproken. Ik kan natuurlijk in het centrum spelen en aan de linkerkant. We zien wel hoe het loopt, ik speel waar de trainer me neerzet." Geruchten als dat hij 'zeker' naar RKVV Erp zou gaan kunnen hiermee definitief de ijskast in. In Erp spelen namelijk maatjes als Yoeri Vissers en Emiel van der Sanden terwijl ook de familiebanden gedeeltelijk daar liggen. "Ja, dat was misschien een optie maar is nooit serieus aan de orde geweest. Rhode had gekund en anders de zaterdagafdeling van Blauw Geel maar dan zou ik wel echt lager zijn gaan spelen." En met zijn 28 jaar is het toch veel leuker om nog bij Gemert te gaan voetballen. "Zo is het inderdaad. Ik moet aan mezelf denken, ik kan nu nog voetballen en ben blij dat Gemert mij die kans biedt op een mooi niveau."

Erik van Loon aan de bal als speler van JVC Cuijk (eigen foto)
Coronacrisis maakt voetbalclubs creatief
Reacties uit Den Bosch op overlijden Lambert Kreek...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)