3 minuten leestijd (533 woorden)
Aanbevolen 

Gemert mikt op kleinere selectie en wil graag weer beginnen 'Je wil over voetbal praten maar er is niets om het over te hebben'

GEMERT| Ondanks dat het amateurvoetbal eigenlijk al zo ongeveer een jaar stilligt, met een korte fase tussendoor dat er wel even gespeeld werd, zit men bijvoorbeeld op de burelen van Gemert zeker niet stil. Er moet zoals tijd getimmerd worden aan de nieuwe selectie.

Door: Willy Rooyakkers

We bellen Anthony Geurts van de technische commissie, zoals altijd is hij bereid ons keurig te woord te staan. "Je praat liever over voetbal in de zin van gebeurtenissen op het veld", zegt hij, "Maar door de situatie van nu is er niets om over te hebben. Dat is wel heel apart. Tegelijkertijd moeten we toch vooruit kijken natuurlijk."

Gemert heeft er voor gekozen om een toch iets andere weg in te slaan. Eén en ander heeft vooral ook te maken met het nieuwe 023 team en de zo vurig gewenste doorstroming van eigen jeugd naar het eerste elftal. Geurts: "We maken de selectie daarom bewust wat kleiner zodat er vanuit de 023 nog meer kansen ontstaan voor talenten om zich te laten zien. Door de omstandigheden van dit seizoen heeft de 023 weinig kunnen spelen en dat is ontzettend jammer natuurlijk. Wij willen als technische commissie er alles aan doen om te faciliteren dat die brug naar Gemert 1 geslagen kan worden."

Band met de club

Tegelijkertijd moet het eerste elftal ook nog op een bepaald niveau blijven presteren. Dat doen de Molenbroekers veelal door eventuele externe spelers in de directe regio te zoeken en oude bekenden terug te vragen, jongens dus die al aantoonbaar een band met de club hebben. Het is dan ook niet voor niets dat Jorzolino Falkenstein, Ralf Kemper en Erwin van den Broek weer terugkeren in Gemert. De enige echte nieuweling is in feite dan ook Joris Janssen, een zeer ervaren rechtercentrale verdediger die veel in de tweede divisie heeft gespeeld. Hij komt omdat Mark Westerlaken aangaf te willen vertrekken.

Zo zijn er nog meer voetballers vertrokken bij Gemert. Geurts: "We hebben een bepaald plan zodra we de gesprekken starten met de huidige spelers en soms kom je tot de conclusie dat je niet op één lijn zit met elkaar. Dat zijn vaak uiteenlopende redenen."

Een voorbeeld daarvan is Bram Zwanen. "We hebben er op onze manier alles aan gedaan om hem hier te houden, collega Theo van den Boogaard vooral. Bram gaat echter bij De Treffers aan de slag, dit vanwege sportieve maar ook privé omstandigheden. Aan de andere kant slaagden we er wél in bijvoorbeeld Willem den Dekker hier te houden terwijl er toch aan hem werd getrokken. Met Willem heb ik een paar goede gesprekken gehad en samen met Reinald (trainer Boeren – red) een plan met hem gemaakt. Willem is een ervaren speler binnen onze groep geworden en er wordt dus meer van verwacht komende jaren haha.."

Het werk achter de tafel zit er eigenlijk weer op voor de TC, nu mag er eindelijk weer eens gevoetbald worden. Daar snakt iedereen naar . Anthony Geurts: "Zegt dat wel."

Jorzolino Falkenstein (32) is na acht jaar weer in Gemert te bewonderen
Erwijn van den Broek gaat weer voor Gemert spelen
Bosschenaar Buitenkamp hoopt op winst TOP Oss in d...
Pieter Tuns weer in De Vliert: ' Terugkeer voelt a...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)