4 minuten leestijd (801 woorden)

Gemert wint op degelijke wijze (2-0) en schuift door naar sensationele derde plek in de derde divisie

IMG_7343 Gemert viert de 1-0 van Joop Daniëls

GEMERT| Gemert won zondagmiddag met 2-0 van Westlandia en nestelde zich daardoor na zestien wedstrijden in de top 3 van de Derde Divisie B.  Het was Joop Daniëls die een kwartier na de pauze op beheerste wijze voor 1-0 zorgde waarna Thijs van Pol even later vanaf elf meter de eindcijfers vastlegde. De Molenbroekers hadden zich wat aangepast aan de tegenstander maar dat betaalde zich wel uit in drie lekkere puntjes in de pocket.

Door: Willy Rooyakkers

De eerste wedstrijd na de winterstop, zeker zo vroeg in januari, komt altijd op een soort van  verrassend moment. De feestdagen zijn net achter de rug, het nieuwe jaar net begonnen. Terwijl op de televisie het vooral schaatsen is wat de klok slaat wordt er dan alweer ineens gevoetbald. Het was ook te zien aan de publieke belangstelling (rond de 500 in getal) die voor Gemertse begrippen wat tegenviel. De gastheren hadden zich zo te zien wat aangepast aan de tegenstander want men zakte telkens in op eigen helft en liet de bal aan Westlandia. Thijs van Pol en Ralf Kemper vormden de tweemansvoorhoede terwijl daarachter een goed georganiseerd kwartet de middenlinie vormde. Opvallend was de basisplaats van Kees Brugmans als linksback. Gemert had aan die kant met Brugmans en ook Joop Daniëls twee echte rechtspoten staan wat soms de opbouw nogal vertraagde. Westlandia liet Brugmans ook regelmatig vrij. 

Kwaliteit

Sowieso waren het de gasten die het spel maakten, zonder daarbij overigens gevaarlijk te worden. De ploeg van trainer Marcel Koning staat laag op de ranglijst maar heeft toch zeker wel de nodige kwaliteit binnen het team. Middenvelder Melvin Vissers (23) doet wat denken aan Wesley Sneijder met zijn fijngevoelige wijze van trappen, lichaamsbouw en makkelijke manier van voetballen. Niet voor niets speelde hij in de jeugd van Ajax, was hij jeugdinternational en geloofde ook Sparta later in hem als profvoetballer. Helaas is hij echter ook wat te zwaar en misschien daarom uiteindelijk ook niet echt beslissend deze middag. Hetzelfde gold voor Edouard Duplan. De inmiddels 36-jarige ex-speler van FC Utrecht en Sparta kreeg wel een grote kans op 0-1 maar zag op dat moment Gemert-keeper Bono Barten fantastisch redden. Maar eigenlijk had Duplan gewoon moeten scoren. Het was eigenlijk de enige echte grote kans die Westlandia kreeg. Men had dus wel de bal in de eerste helft maar dat liet Gemert ook min of meer bewust toe. Spits Gio Serbony gaf het Gemertse centrale duo Mark Westerlaken en Bram Jacobs wel handenvol werk maar ook dat liep allemaal met een sisser af.

Kansen Gemert

Het was eigenlijk toch Gemert dat ook al voor de pauze de kansen kreeg. Meestal waren die gebaseerd op een dieptepass (Zo stonden Jens Leijten en Willem Den Dekker lekker te trappen) om dan in een paar snelle zetten gevaarlijk worden. Ondermeer miste Kemper een opgelegde kans op prima aangeven van Van Pol, de aanvaller schoot alleen voor doelman Edgar Leerdam over. Van Pol zelf, wederom hard werkend, had wat pech met een aantal zeer kansrijke schietkansen vanaf een meter of zestien. Ook Coen Brouwers mocht een keer aanleggen maar zijn schot met links miste richting en vlak voor de pauze kon een ziedende voorzet van Van Pol net niet worden binnengegleden. Na de rust  sloeg Gemert dan echter wél toe. Het spelbeeld was niet veel anders dan voorheen maar nu konden de gastheren wel klinkende munt slaan uit de kansen die werden gecreëerd. Eerst was het Joop Daniëls die alleen werd doorgestoken via een leep balletje en oog in oog met doelman Leerdam koel bleef door beheerst de lange hoek te vinden: 1-0. Op dat moment werd duidelijk waarom Westlandia, dus zoals gezegd toch vrij aardig aan de bal, zo laag staat. Er ontstond namelijk geen zichtbare reactie in het team, het leek allemaal nogal gelaten. 

Beslissing

De beslissing kwam toen Joost Habraken licht werd gehaakt door Tyrone Owusu en de bal op de stip ging. De man in het zwart, gadeslagen door Danny Makkelie, besliste dat het genoeg was voor een pingel waarna Thijs van Pol naar voren stapte en Gemert eenvoudig de 2-0 eindzege bezorgde. De mannen van trainer Reinald Boeren staan dus nu op de derde plaats, heel erg knap. De fans hadden niet kunnen genieten van een spectaculair duel en een tomeloos aanvallend Gemert maar waren wel blij met de zakelijke winst. Gemert blijft zich ontwikkelen, mooi om dit proces te blijven volgen.

GEMERT| Barten, Leijten, Westerlaken, Jacobs, Brugmans, Den Dekker, Habraken, Brouwers, Daniëls (77. Ben Rouba), Van Pol, Kemper (70. Kreekels)

WESTLANDIA| Leerdam, Batist (75. Van der Knaap), Van Vliet, De Groot (81. Van Beek), Bransen, Vissers, Anze, Owusu, Schutte, Serbony, Duplan (65. Bilgi)


Column: Pinnen in de voetbalkantine
TMV-actueel: Jean Claude van Aanholt verruilt Blau...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)