vrijdag 25 juni 2021
1 minuten leestijd (180 woorden)

Gerrie van der Heijden geeft gratis lezingen over Osse voetbalhistorie (en omliggende dorpen)

DSC_0132-1024x685 Gerrie van der Heijden (rechts) hier samen met Wim Steenis, maatjes vroeger bij TOP.

OSS| Gerrie van der Heijden heeft veel kennis en informatie over de historie van het voetbal in zijn woonplaats Oss en omliggende dorpen. Hij wil die kennis graag gratis delen met geïnteresseerde voetballiefhebbers tijdens lezingen in kantines van voetbalclubs uit die regio.

De lezingen duren, inclusief een korte pauze, ongeveer twee uur. Aan de orde komt ondermeer de geschiedenis van het voetbal in Oss vanaf 1892. Ook wordt de eerste periode van SV TOP in het betaald voetbal, van 1955- 1967, belicht. In de rubriek van A tot Z komen bekende Osse voetballers, van Kees Aarts tot Hennie Zwiers. ,,Ik vind het leuk om oudere voetballiefhebbers bij te praten over het voetbal van vroeger in Oss en omgeving. Maar ook jongeren, die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het voetbal in hun regio zijn van harte welkom", laat van der Heijden weten.,,Ik doe het gratis  maar heb voor de avond wel een beamer en vier tafeltjes voor een kleine expositie nodig."

Clubs die zijn geïnteresseerd in een lezing van de Osse voetbalhistoricus kunnen contact met hem opnemen : of 0412 -624713. 

Het adieu van Rob van Raay nadert, afscheid van ee...
Column: Pinnen in de voetbalkantine

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)