zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (612 woorden)
Aanbevolen 

‘Gestopt mijn pijn in het hart, want zelf voetballen is het mooiste wat er is’

Paul-1 Wat een plaatje voor de FCDB-fans! Paul Beekmans (links) in actie tegen Anthony Lurling van FC Engelen (Foto's: Wim Kuper/ Zwaluw VFC)


DEN BOSCH|  Voormalig prof Paul Beekmans (37) , assistent- en jeugdtrainer bij FC Den Bosch, is gestopt met actief voetbal. De afgelopen twee jaar speelde hij 'met heel veel plezier' bij derdeklasser Zwaluw VFC uit Vught , de club waar hij ooit als pupil begon. ,,Mijn werkzaamheden bij Den Bosch en een gezin met twee jonge kinderen zijn gewoonweg niet meer te combineren met trainen en voetballen bij Zwaluw", verklaart Beekmans. ,,De beslissing om te stoppen als speler heb ik echter wel met pijn in mijn hart genomen. Ik zal het echt gaan missen. Want zelf voetballen blijft toch het mooiste wat er is op sportgebied".

door Kees van der Zandt 

Ze waren in de zomer van 2017 maar wat blij bij derdeklasser Zwaluw VFC met de terugkeer van 'verloren zoon' Paul Beekmans bij de club uit Vught. Na 363 wedstrijden en 33 goals in het betaald voetbal bij FC Den Bosch, in twee periodes, Cambuur Leeuwarden, Gold Coast United (Australie), Almere City, FC Eindhoven en een jaartje bij de amateurs van Nooit Gedacht uit Geffen keerde Beekmans terug bij Zwaluw in zijn geboorteplaats , de club waar hij als 5-jarige pupil met voetballen was begonnen. Beekmans was de afgelopen twee jaar met zijn ervaring en inzicht ontzettend belangrijk voor het jonge Vughtse team, dat na jaren vol degradatiezorgen plots in het linkerrijtje van de ranglijst stond. Trainer John Laponder had in de ervaren oud-prof een verlengstuk van hem in het veld. Beekmans had er zelf ook veel plezier in om te spelen bij Zwaluw. Hij genoot van de omgang met zijn jonge en leergierige medespelers en vond het 'hartstikke leuk' om ondermeer wedstrijden te spelen tegen bijvoorbeeld FC Engelen, waar zijn voormalige ploeggenoot van FC Den Bosch Anthony Lurling voetbalde. Paul Beekmans trad met het voetballen in het eerste elftal van Zwaluw in de voetbal in de voetsporen van zijn vader Henk, die jarenlang in de hoofdmacht van Zwaluw speelde. ,,Mijn vader, die zeven jaar geleden overleed, was weliswaar trots dat ik het betaald voetbal had gehaald, maar zei altijd lachend dat ik in tegenstelling tot hem nooit in het eerste van Zwaluw had gespeeld", herinnert Beekmans zich lachend. ,,Jammer dat hij dat niet meer heeft meegemaakt dat ik het ook heb gehaald. " 

Stoppen met pijn in het hart
De afgelopen twee jaar combineerde Beekmans het voetballen bij Zwaluw met het assisteren van de hoofdtrainer van FC Den Bosch en andere werkzaamheden voor de club uit de eerste divisie. Onlangs nam hij het besluit om te stoppen met actief voetbal bij Zwaluw. ,,Het wordt me allemaal een beetje teveel. Mijn werkzaamheden bij Den Bosch, waar ik behalve assistent bij het eerste en ook de JO-19 trainer, en een gezin met twee jonge kinderen zijn eenvoudigweg niet meer te combineren met het voetballen bij Zwaluw. Ik moest keuzes maken.", laat Beekmans na de ochtendtraining van de Bossche FC in De Vliert weten. ,,Maar de beslissing om te stoppen met actief voetbal heb ik echter wel met pijn in mijn hart genomen hoor. Ik weet nu al zeker dat ik het ga missen. Want zelf voetballen blijf natuurlijk het mooiste en leukste om te doen op sportgebied. Ik blijf wel lid van Zwaluw. Misschien dat ik in uiterste noodgevallen, met heel veel blessures, nog een keer meespeel dit seizoen. Maar dat is niet de opzet en pin me daar niet op vast hoor. "
Beekmans kijkt met veel plezier terug op de afgelopen drie jaar met het voetballers bij de amateurs. ,,Zwaluw en Nooit Gedacht zijn prachtige clubs, waar ik een geweldige tijd heb meegemaakt. Het zou mooi zijn daar nog eens ooit trainer te worden", neemt Beekmans een mogelijk voorschot op de toekomst. ,
Blauw Geel'38 vergeet trekker over te halen in Gem...
Reinald Boeren kijkt uit naar zaterdag: "De bekend...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)