4 minuten leestijd (722 woorden)
Aanbevolen 

Gilles van Oers geniet metvolle teugen van successen Zwaluw VFC

IMG_6872 Gilles van Oers (eigen foto)

Zwaluw VFC kan het kampioenschap in de derde klasse C bijna niet meer ontgaan. De vughtse club staat met nog slechts drie competitiewedstrijden te gaan maar liefst zeven punten voor op nummer twee, Nieuwkuijk. Daarnaast speelt Zwaluw komende zondag in Breda tegen Groen Wit voor de halve finale van het bekertoernooi. Assistent-trainer Gillis van Oers (29) geniet volop van de successen van de club, waarvan hij al vanaf zijn zesde jaar lid is. ,,We hebben dit seizoen een veel bredere selectie dan de afgelopen jaren. Daarnaast is de selectie dit seizoen ook veel meer een eenheid", verklaart Van Oers, die vanwege een chronische blessure enkele jaren geleden met zelf voetballen in de hoofdmacht van Zwaluw moest stoppen.

door Kees van der Zandt

,,Goed joh , zowel persoonlijk als met de club kan het niet beter ", laat Gilles van Oers met een brede lach weten. Van Oers woont gelukkig samen met zijn vriendin in Tilburg en met Zwaluw VFC, de voetbalclub uit zijn geboorteplaats Vught, gaat het ook voorspoedig. De grootste vughtse voetbalclub staat met nog slechts drie wedstrijden te gaan met zeven punten voorsprong op nummer twee Nieuwkuijk bijna even riant voor als Feyenoord in de eredivisie. Zwaluw keert met promotie terug naar de tweede klasse, waaruit het 2012 al na een jaar degradeerde. Van Oers maakte destijds als debuterend en talentvol jeugdspeler uit van die selectie. ,,Omdat destijds dragende en ervaren krachten als Tim Rombouts, Jorg Schapendonk en Cliff de Rouw er mee stopten of vertrokken vlogen we toen na één jaar seizoen uit die tweede klasse", weet Van Oers nog. ,,Ook de eerste jaren daarna in de derde klasse wisten we ons maar nipt te handhaven. Maar de afgelopen vier jaar werd de selectie steeds beter en breder door de doorbraak van talentvolle spelers uit de jeugd en het tweede elftal. Vorig seizoen liepen we het kampioenschap nog net mis. Dit seizoen is een stuk constanter en beter. Alleen na de winterpauze hadden we een kleine inzinking met puntenverlies tegen FC Engelen, BVV en Nieuwkuijk. Maar uiteindelijk denk ik dat we dit jaar verdiend kampioen gaan worden."

Chronische blessure

Van Oers was tot vijf jaar geleden als centraal verdediger een gewaardeerd lid van de hoofdmacht van Zwaluw. Een chronische blessure maakte destijds een eind zijn actieve voetbalcarrière. Sinds die tijd is hij als assistent van hoofdtrainer John Laponder nog steeds nauw bij het eerste elftal van de club betrokken. ,,Dat is zo leuk en mooi om te doen joh. Die spelers zijn allemaal vrienden van me en de samenwerking met trainer John is geweldig." De spelersgroep van Zwaluw gaf onlangs te kennen dat ze komend seizoen dolgraag door willen met Gillis als assistent van de nieuwe trainer Pierre van Berkel. ,,Zoiets is altijd leuk om te horen. Daarom ga ik met plezier nog maar een jaartje door. Bovendien is Zwaluw toch mijn cluppie en dan ga je niet zo snel weg. " Bovendien verwacht Van Oers dat Zwaluw komend seizoen goed gaat presteren in die tweede klasse. ,,We hebben een goede en brede selectie met bijna allemaal vughtse jongens en veel voetballend vermogen. Ik weet daarom bijna zeker dat we daar een goed figuur gaan slaan. Al is het wel jammer dat Helvoirt, waar veel bekenden van ons spelen, waarschijnlijk degradeert uit de tweede klasse. Met onze echte buurman Real Lunet, waar bijna allemaal jongens van buitenaf spelen, is die binding een stuk minder moet ik bekennen."

"We zullen tot het uiterste moeten gaan"

Naast succesvol in de competitie scoort Zwaluw dit seizoen ook optimaal in het districtsbekertoernooi. Vorige week werd eersteklasser Best Vooruit nog uitgeschakeld in de kwartfinale. Zwaluw kwalificeerde zich daarmee voor het hoofdtoernooi van de KNVB , waar de profclubs in de derde ronde instromen. Zondag speelt Zwaluw de halve finale van het districtsbekertoernooi in Breda tegen collega derde klasser Groen Wit. ,,De wedstrijd leeft enorm bij de supporters. Want ik hoorde van onze voorzitter dat er vijf bussen zijn volgeboekt voor dat bekerduel. Uniek voor Zwaluw dat we zover zijn gekomen. Want bekerwedstrijden waren hier vroeger alleen oefenpotjes. En volgende week zondag kunnen we tegen DBN'22kampioen in eigen huis worden. Maar dat wordt beslist geen eitje. Want we zullen echt tot het uiterste moeten gaan om te winnen. Maar dat maakt dit competitieslot ook zo mooi en spannend. Ik kijk er dan ook echt naar uit", besluit Van Oers

UDI'19 staat volop in de steigers, zaterdag eerste...
Kampioenschap gloort voor clubs in 073-gebied

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)