zondag 05 juli 2020
2 minuten leestijd (434 woorden)
Aanbevolen 

Giovanni Henskens denkt aan vertrek bij Dongen maar wil 'nog wel een paar jaar flink gas geven'

giohenskens Giovanni Henskens (links) verwikkeld in een fel duel (eigen foto)

DONGEN| Bosschenaar Giovanni Henskens is 'nog maar' 31 jaar oud maar heeft toch al een mooie loopbaan achter de rug. De linksbenige verdediger speelde bij OJC Rosmalen, Blauw Geel'38, UDI'19 en Dongen. En overal meerdere seizoenen. Henskens: "Ja, dat is een mooi rijtje he? Daar ben ik ook zeker trots op maar voor mij stopt het nu nog niet. Ik wil graag nog een paar jaar flink gas geven. Ik ben namelijk topfit."

Dat hij bij Dongen inmiddels denkt aan een vertrek heeft niets te maken met de club op zich, maar eerder met het sportieve perspectief. "Ik heb hier een geweldige tijd en voel me ontzettend gewaardeerd. Daarbij is Dongen echt een fantastische club. In mijn eerste jaar werden we kampioen in de Hoofdklasse en daarna derde en vierde in de derde divisie. Afgelopen zomer stopten er echter vier sterkhouders waarna het team niet werd versterkt. Nu zal ook Remon Koenen, onze belangrijkste aanvaller, ermee ophouden en ook deze keer wordt dat niet opgevangen. Voor mij is dit het signaal dat het enorm lastig gaat worden." 

Deur open

Gezien zijn leeftijd denkt Giovanni Henskens momenteel steeds vaker aan een vertrek. "Ik zie dat niet zitten om op deze manier mijn laatste jaren op het veld te gaan slijten. Ik wil zeker nog een paar jaar door maar dan wel bij een team dat ambities heeft om zich omhoog te ontwikkelen." Op wat voor een niveau? "Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk spelen maar ook voor een ambitieuze hoofdklasser loop ik zeker niet weg. OJC? Ik denk dat die ook momenteel een beetje hetzelfde probleem hebben als Dongen. En de andere 'vorige' clubs? "Voor iedereen staat de deur open want ik heb overal mooie jaren gehad. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie verenigingen. Ik zie het wel of er interesse is. Ik ben echter wel toe aan een leuke nieuwe uitdaging, daar ben ik eerlijk in." 

Ruud Kaiser

Dongen verloor zondagmiddag met 1-2 van UNA en moet daardoor nog flink aan de bak om niet te degraderen. "Ja, we hebben de punten nog hard nodig maar we zullen er alles aan doen." Overigens is dit seizoen Ruud Kaiser de trainer van Henskens, nadat succescoach Ron Timmers vorig jaar vertrok. "Ik heb met Ruud een hele fijne klik, hij vindt mij zijn verlengstuk in het veld. Het is echt lekker werken met hem. Momenteel hebben we echter minder kwaliteit dan voorheen en daar heeft ook een trainer mee te maken natuurlijk." Overigens is Henskens jr ook al bezig met zijn trainersloopbaan. "Ik heb Uefa-C inmiddels binnen en mag mijn vader assisteren bij FC Den Bosch 015."


UDI'19 haalt met Willem Tieben defensieve versterk...
Schitterend filmpje VOW over terugkeer verloren zo...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)