4 minuten leestijd (751 woorden)
Aanbevolen 

"Goed besluit dat ik gestopt ben als trainer"

chris Chris van den Dungen (rechts) op de foto met Toeter Jan

Chris van den Dungen is gestopt als trainer. De 60-jarige voormalige profvoetballer van ondermeer FC Den Bosch , TOP OSS en AZ, trainde vorig seizoen als laatste club eersteklasser SV TOP uit Oss. ,,Het was een goed besluit dat ik ben gestopt en mis het helemaal niet hoor. Het is mooi geweest Ik kom nu aan leuke dingen toe, zoals onlangs met mijn vriendin een rondreis gemaakt van een maand door Vietnam, waar ik als trainer nooit de tijd en gelegenheid voor had.".

door Kees van der Zandt

"Die zal binnen een paar maanden wel op zijn besluit terug komen en weer ergens aan de slag gaan als trainer. Chris is een echte voetbalman en kan dat nog niet missen". Het was vorig seizoen een veelgehoorde opmerking in het regionale voetbalwereldje toen Chris van den Dungen vorig seizoen bekend maakte dat hij ging stoppen als trainer. Maar niets blijkt minder waar. De makkelijke pratende Bosschenaar zegt dat hij dit seizoen het trainen nog geen moment heeft gemist. ,,Het was een weloverwogen besluit van me om te stoppen. Nadat ik als betaald voetballer ben gestopt ben ik bijna 25 jaar geleden meteen het trainersvak in gestapt. Eerst als jeugdtrainer bij FC Den Bosch en daarna als hoofdtrainer bij ondermeer Sint-Michelsgestel, RKDVC, Meerkerk, UDI'19 en als als laatste bij SV TOP" ", blikt hij terug. ,,Met uitzondering van RKDVC , waarmee ik geen klikh ad, heb ik overal met heel veel plezier gewerkt. Maar ik vond het na zoveel jaar gewoon mooi geweest als trainer. Ik wilde ook weleens andere leuke dingen doen dan een paar keer per week op een voetbalveld staan. Bovendien kreeg ik het op mijn werk in het onroerend goed steeds drukker ook in de avonduren. Nu ik geen trainer meer ben ik er na een half jaar dan ook achter dat het de juiste beslissing was om te stoppen."

Vietnam

Van den Dungen doet nu volop leuke dingen waar hij als trainer eenvoudigweg geen tijd voor had. Zo maakte hij in december met zijn vriendin Ilse een rondreis van een maand door Vietnam. ,,Dat was echt een schitterende ervaring om mee te maken", blikt hij met hoorbaar plezier terug. Toch kruipt het bloed bij hem ook weer waar het niet gaan kan. Want hij is bij eersteklasser SV TOP uit Oss, waar hij tot vorig seizoen nog trainer was, nauw betrokken bij de samenstelling van de staf en de selectie van het eerste elftal. Zo is zijn vriend en vroegere ploegmaat Bas Gösgens mede door hem nu trainer van de Osse hoofdmacht. ,,Ik heb op het eind van mijn betaald voetballoopbaan, bijna dertig jaar gleden, drie jaar met veel plezier bij TOP Oss in de eerste divisie gevoetbald en heb me als Bosschenaar altijd prima thuis gevoeld in Oss. Bij SV TOP lopen nu mensen rond, zoals fysiotherapeut Rob den Dikken, die ook al actief waren in de eerste jaren van het betaald voetbal in Oss, dat is hartstikke leuk om mee te maken. Bovendien kan ik achter de schermen mijn stempel op het beleid drukken van de club. SV TOP trok vroeger veel spelers van buitenaf aan. Maar ik heb er als trainer al op gehamerd om veel meer jongens uit eigen gelederen de kans te geven in het eerste elftal. Gelukkig gebeurt dat nu steeds meer en dat vind ik mooi om mee te maken." Van den Dungen heeft een naam hoog te houden als iemand die jonge talenten volop de kans geeft. Zo liet hij Sten van Vessem,die tien jaar bij Blauw Geel op hoog amateurniveau speelde, als 15-jarige dreumes debuteren in de hoofdmacht van zijn toenmalige club Sint-Michielsgestel.


Liever borrel op vrijdagavond

Wedstrijden bezoeken in het betaald voetbal doet Van den Dungen bijna niet meer de laatste jaren.Ook niet bij FC Den Bosch of TOP Oss, de clubs waar hij zijn profcarrière begon en eindigde en de meeste binding mee heeft.,,Ik vind die vrijdagavond helemaal niks om naar het voetballen te gaan. We pakken vrijdag met het werk meestal gezellig samen een borrel in de stad of gaan wat eten. Dan komt het er meestal niet van om nog naar een wedstrijd te gaan." Vorig jaar bezocht hij wel het nacompetitie-duel van TOP Oss tegen Sparta. ,,Maar toen ben ik met de rust zwaar teleurgesteld naar huis gegaan. Het was gewoonweg niet om aan te zien zo negatief en verdedigend als TOP Oss toen speelde.Met alle respect voor de prestaties van de club. Maar Ik ben voetballiefhebber en wil als toeschouwer wel vermaakt worden natuurlijk. 

Altijd al coach willen zijn van een leuke groep vo...
Dennis Koenders: jongensboekscenario bij Feyenoord...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)