2 minuten leestijd (425 woorden)
Aanbevolen 

'Handhaven zonder nacompetitie zou topprestatie zijn'

Nemelaer liep amper vier maanden geleden promotie naar de vierde divisie nipt mis.In een zinderende nacompetitiewedstrijd tegen Longa'30 uit Lichtenvoorde stond de hechte dorpsclub uit Haaren met 3-0en 5-3 voor om uiteindelijk in de verlenging met 8-5 onderuit te gaan. Vanwege het stoppen van een aantal bepalende voetballers rekent Nemelaer dit seizoen niet op zo'n succesvol seizoen'.''Als we dit seizoen ons kunnen handhaven zonder het spelen van nacompetitie zou dat al een topprestatie zijn."

door Kees van der Zandt

De eerste seizoenszege bij Sarto in Tilburg (0-1) zorgde zondag voor opluchting en vreugde bij de spelers, aanhang en trainer Theo van Geffen van Nemelaer. De Haarense ploeg speelt al bijna tien jaar onafgebroken in de eerste klasse met behoorlijk succes.Een geweldige prestatie voor een club, die het bijna louter doet met zelfopgeleide spelers Maar dit seizoen zijn de verwachtingen en doelstellingen toch wat anders bij de Haarense club. Zes selectiespelers zijn ermee gestopt, waaronder spelmaker Wesley Diepens en topscorer Kevin van Kempen. De selectie heeft daardoor behoorlijk aan kracht ingeboet. ,,Want die spelers zijn samedn goed voor 10 meter meer lengte en 1000 wedstrijden in Nemelaer 1", laat trainer Theo van Geffen weten. ,,Bovendien misten we in de eerste twee wedstrijden ook nog eens vier basisspelers van vorig seizoen, waaronder Luuk Vermeer en Gijs van Baast. Logisch dat de prestaties dan minder zijn als vorig jaar."

Door het stoppen en blessures van een aantal sterkmakers is er volgens voor Van Geffen 'een nieuw tijdperk' aangebroken voor Nemelaer. ,,De afgelopen jaren konden we door die gouden generatie steeds goed meedraaien in de competitie en zelfs strijden om promotie. Maar hun huidige vervangers speelden vorig seizoen nog in het tweede of in de jeugd. Want dezeclub haalt en betaalt geen spelers. Je kunt van deze jongens, die allemaal hun stinkende best doen, ook nog geen wonderen verwachten. Bovendien is deze competitie met volop tegenstanders die hun spelers uit alle windstreken halen veel sterker als vorig seizoen. Dit team is gewoonweg niet te vergelijken met dat van vorig seizoen. Het zou daarom een topprestatiezijn als we ons dit seizoen zouden kunnen handhaven zonder het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud. Want met de versterkte degradatieregeling moet je namelijk daarvoor vijf ploegen onder je houden "

Denk echter niet dat Van Geffen door zijn veranderde formatie een teleurgestelde of gefrustreerde trainer is. ,,Nee hoor. We blijven gewoon ons ding doen en dat is voor de lange termijn ook het beste voor deze mooie club. Bovendien werkt iedereen keihard en dat is ook een heel belangrijke factor om resultaat te boeken." 

Pierre van Berkel 'trots en blij' dat hij eindelij...
'Wilhelmina wil de oudste voetbalclub van Den Bosc...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)