zaterdag 27 november 2021
3 minuten leestijd (595 woorden)
Aanbevolen 

Hans Lathouwers gaat na 20 jaar eindelijk eersteklasser trainen

hanslathouwers1

ST OEDENRODEHans Lathouwers (57), geboren in Amsterdam maar getogen in Den Bosch, wordt komend seizoen trainer van eersteklasser Rhode uit Sint-Oedenrode. ,,Ik sta te popelen om bij deze mooie en grote dorpse club aan de slag te gaan", blikt de ervaren coach met hoorbaar plezier vooruit.

door Kees van der Zandt

De trainerscaroussel in de hogere regionen van het amateurvoetbal in de regio's Den Bosch en Oss, Uden Veghel draaide dit jaar een stuk minder hard dan de voorgaande jaren. Bij de meeste clubs zoals OSS'20, Blauw Geel, Gemert, OJC Rosmalen, UDI'19, Nemelaer,SV TOP en HVCH staan de komende voetbaljaargang namelijk dezelfde trainers voor de groep.

Eersteklasser Rhode uit Sint-Oedenrode heeft komend seizoen met Hans Lathouwers echter wel een nieuwe trainer. Rhode had het contract met de zittende trainer John Meijs halverwege het afgelopen en voortijdig afgebroken seizoen nog wel verlengd.Maar het bestuur koos er bij nader inzien toch voor om in maart, een week voor het stoppen van de competitie vanwege het Corona virus, om afscheid te nemen van Meijs. Omdat Rhode eerste klasse speelt was de club verplicht om een nieuwe trainer te contracteren die in het bezit is van het het hoogste diploma in het amateurvoetbal:Oefenmeester 1. Uiteindelijk viel de keus van het bestuur van Rhode als trainer op de ervaren Hans Lathouwers uit Den Bosch. Lathouwers voetbalde in de jeugd van Go Ahead Eagles, Maar tot een doorbraak in het betaald voetbal kwam het niet voor hem. Wel speelde hij bij UDI en het Bossche BVV zo;n dertig jaar geleden voetbal op hoog amateurniveau. Na zijn actieve voetballoopbaan werd hij trainer met behoorlijk succes bij ondermeer Alem, BMC, BVV, Haarsteeg, Emplina, Schijndel, RKDVC, weer BVV en afgelopen seizoen DVG uit Liempde.Hoewel Lathouwers al in 2000 het papiertje Oefenmeester 1 behaalde traint hij komend seizoen voor het eerst een club voor wie het hoogste amateurtrainersdiploma nodig is om er als coach aan de slag te mogen.,,Toch heb ik de afgelopen twintig jaar wel gesollicteerd bij clubs die eerste klasse of hoger speelden hoor, zoals DESK, Dongen en UDI. Maar die clubs kozen steevast voor bekende trainers uit het bestaande circuit, die al jaren de dienst uitmaken op het hoogste amateurniveau."

'Ik zal nooit meer een stadsclub trainen'

Lathouwers betwijfelt trouwens of hij wel geschikt is om hoogspelende clubs , die alleen maar spelers halen en betalen, te trainen. ,,Bij Haarsteeg en Emplina heb ik jonge gastjes met succes klaargestoomd voor het eerste elftal en dat is dankbaar om te doen." De Bosschenaar denkt en verwacht dat ook bij Rhode te kunnen gaan doen komend seizoen. ,,Ik sta te popelen en heb er ontzettend veel zin in om te beginnen bij deze mooie en grote dorpse club. Op een dorp is het voor een trainer heerlijk werken. Er is nauwelijks verloop, spelers zijn altijd gemotiveerd en lopen er niet voor vijftig euro weg naar een andere club, wat in de stad wel regelmatig gebeurt. Met dat gehop van club naar club ben ik inmiddels helemaal klaar. Ik zal daarom dan ook nooit meer een stadsclub trainen. ". Lathouwers komt volgend seizoen in de eerste klasse veel bekende trainers tegen. Zoals oud-OJC trainer Dennis Dekkers die nu Best Vooruit coacht, voormalig OJC spits Theo van Geffen die trainer van Nemelaer is ,trainer Piet Drijvers die nu actief bij Oirschot Vooruit, oud-OJC- verdediger Bas Gosgens, die momenteel SV TOP traint. ,,Hartstikke leuk en gezellig om die gasten weer te zien. Maar ik voel me, als nieuweling in de eerste klasse, helemaal niet te groot om ze inlichtingen te vragen over teams en spelers uit deze klasse", besluit hij.

RKVV Keldonk markeert ambities met komst van Duane...
FC Uden hengelt met Jordy van Horrik mooie aanwins...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)