1 minuten leestijd (299 woorden)
Aanbevolen 

Hans Meeuwsen: 'Bij HVV noemden wij Berry van Aerle altijd Berry Solution omdat hij nooit een bal afgaf'

PODCAST| De derde podcast van Tismarvoetbal levert een aaneenschakeling van anekdotes en tegelijk goede informatie op. We praten met Hans Meeuwsen en Davy Manders over het wel en wee van het Helmondse voetbal. Actueel is de situatie rondom het nieuwe complex op De Braak.

Helmond Sport heeft er namelijk de stekker voorlopig uitgetrokken. Davy Manders, hoofd-opleidingen van SV De Braak: "Helmond Sport is De Braak en De Braak is Helmond Sport. Zonder Helmond Sport verliest het aan veel aanzien. Natuurlijk hebben wij als SV De Braak de keiharde garantie dat alles gewoon doorgaat, ook zonder de profs, maar het zou een enorm gemis zijn. En zaken veranderen: wij zouden bijvoorbeeld gebruik maken van ruimtes onder de tribunes."

Anekdotes

In de Podcast zijn verder veel smakelijke anekdotes te horen welke Hans Meeuwsen, de Muws, met een heerlijk Helmonds accent vertelt. Een kleine greep: "Mijn moeilijkste tegenstander was toch wel Bryan Roy. Na de wedstrijd had ik een uur later nog een hartslag van 180. Ik dacht tijdens de wedstrijd: 'en nou ga ik hem proberen te raken nondetju' maar dat lukte gewoon niet.'

(..)

"Bij HVV noemden wij Berry van Aerle altijd Berry Solution, naar dat spul waar je banden mee plekte, hij gaf namelijk nooit een bal af. Denk dat Berry bij HVV 129 goals 'makte'."

(..)

"Bij Helmond Sport was ik een zogenaamde dragende speler maar bij Willem II durfde ik in het begin nog geen scheet te laten. Totdat ik op een gegeven moment er inne in zijn kraag vatte. Toen was het afgelopen, ik beet van me af."

Voor meer van dit soort anekdotes verwijzen wij u naar de podcast. Het staat er bol van. Schitterende mens, Hans Meeuwsen. En Davy Manders geeft blijk van een enorme betrokkenheid bij het Helmondse voetbal, hij verricht enorm goed werk. 

Ook heldenstatus Aichorn en Van der Pluijm bij FC ...
RKVV Keldonk markeert ambities met komst van Duane...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)