zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (601 woorden)
Aanbevolen 

Hazem Ben Rouba over zijn stormachtige debuut bij Gemert: 'Gelijk er een showtje van maken!'

cfe9a897-4dee-4f8b-8ef0-61ad2861106c Hazem Ben Rouba gaat hIer zijn eerste minuten in Gemert 1 maken.

GEMERT| Hazem Ben Rouba (18) maakte onlangs zijn entree in het eerste team van Gemert. De zelf opgeleide aanvaller liet meteen zijn trademark achter door met brutale acties de fans te laten opveren. En hij had een behoorlijk aandeel in het ombuigen van een 1-2 achterstand in een 3-2 zege.

Door: Willy Rooyakkers

Het is altijd leuk als er een eigen jongen aan de kant van het veld staat om te gaan debuteren in het eerste elftal. En het is helemaal top als het dan ook nog een speler is die creativiteit, flair en aanvallende skills in de benen heeft. Hazem Ben Rouba is zo iemand. Nadat hij dit jaar in de 019 aardige dingen liet zien kreeg de aanvallende middenvelder het bericht dat hij met het eerste mocht meetrainen. Ben Rouba: "Samen met nog drie spelers uit de 019 trainden we één keer in de week mee. Op een gegeven moment bleef ik van dit groepje over, de andere drie moesten met het 2e mee gaan trainen. Blijkbaar deed ik iets goed, liet ik zien wat ze zochten." Het duurde niet lang voordat trainer Reinald Boeren hem meenam als lid van de wedstrijdselectie waarna op 29 september in het duel met Quick, bij een 1-2 achterstand, zijn grote kans kwam. "Al vanaf de 55e minuut moesten Ralf Kemper en ik warmlopen en even later kwamen we er in. Ja, het ging gelijk goed. Ik kon laten zien wat ik kon. Gelijk er een showtje van maken." Zijn frisse acties vanaf de linkerkant deden Quick kraken en uit één van die dribbels, afgesloten met een voorzet, ontstond een strafschop omdat Thijs van Pol werd gevloerd. "Man, dat was een heerlijk gevoel!" Gemert won alsnog met 3-2 en Hazem Ben Rouba vormde het gesprek van de dag. "Ik moest daarna meteen gaan werken maar later kreeg ik wel veel complimenten, dat was erg leuk."

Tunesië

De naam Hazem Ben Rouba doet lichtjes vermoeden dat we deze keer niet te maken hebben met een Gemert-talent dat familiebanden heeft met bijvoorbeeld de Van Dijkjes of een aftakking vormt van andere veelvoorkomende bloedlijnen op Sportpark Molenbroek. "Mijn ouders komen allebei uit Tunesië. Mijn moeder is hier geboren maar ging al op 3-jarige leeftijd weer terug. Toen ze daar met mijn vader trouwde kwam ze samen met hem weer hier, mijn Opa woonde nog in Gemert. Zelf ben ik in Helmond geboren maar in Gemert opgegroeid." Elk jaar gaat het gezin terug naar de roots. "Ja, op een enkeling na woont de hele familie nog daar. Het is altijd fijn om in Tunesië te zijn."

Doorpakken

Gevraagd naar zijn positieve kwaliteiten en daartegenover aspecten die beter moeten denkt de jonge voetballer, volgens eigen zeggen eigenlijk een nummer tien, even goed na. "Ik ben goed in de omschakeling, zet bij balverlies meteen volle druk. Ook heb ik inzicht, en ben sterk in de één tegen één. Wat beter kan is de zuiverheid van passen in de eindfase en misschien het koppen." Ondanks  stages bij FC Eindhoven, Helmond Sport, FC Den Bosch en PSV zit Ben Rouba nog steeds bij Gemert. "Ja, maar ik heb zeker nog ambities. Ik zou het top vinden om bij een BVO te mogen voetballen. Op dit moment moet ik echter doorpakken, deze lijn doorzetten. Ervoor zorgen dat ik straks echt vast in het eerste van Gemert kom." Voorlopig bleef het bij die stormachtige eerste minuten tegen Quick en een tweede invalbeurt, een week later bij HSC'21. Tussendoor maakte Ben Rouba wel in een oefenduel met Juliana'31 zijn eerste twee goals voor het vaandelteam. Ondertussen speelt hij ook nog in de 019. "Ik blijf hard werken, dan gaat het goed komen."
Hazem Ben Rouba: "Gelijk er een showtje van maken."
Zaalvoetbalicoon Pascal Langenhuijsen traint voort...
Trainerscarrousel draait vroeger dan ooit

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)