3 minuten leestijd (607 woorden)
Aanbevolen 

'Helmond Sport en hoofd jeugdopleiding BVV een prima combinatie'

Jordy Thomassen is een druk baasje. De Bosschenaar is contractspeler bij Helmond Sport en hoofd jeugdopleiding bij BVV, de amateurclub uit zijn woonplaats. ,,Het is goed te combineren is en bevalt me prima."

door Kees van der Zandt

Helmond Sport gaat het momenteel sportief gezien voor de wind. De ploeg die de afgelopen jaren steevast in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeerde staat nu op een fraaie negende plaats,en is zowaar koploper in de vierde periode.,,Het draait inderdaad heel lekker op dit moment bij ons ", erkent spits Jordy Thomassen, geboren en getogen in Den Bosch en momenteel woonachtig in Berlicum,,,Alles valt op voor ons zijn plaats dit seizoen en we hebben veel vertrouwen op dit moment.Natuurlijk is een periodetitel nog ver weg. Bovendien hebben we een nog een zwaar programma. Maar het winnen van de periode is wel de enige manier voor ons om de nacompetitie om promotie te bereiken. Want in de reguliere competitiestand is onze achterstand op Roda JC daarvoor te groot. "

De bijna 28-jarige Thomassen , die eerder speelde voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en De Graafschap, is momenteel wisselspeler bij desuccesvolle Helmonders. Vorige week viel hij in tegen Excelsior en scoorde eenmaal in de met 0-3 gewonnen wedstrijd in Rotterdam. Afgelopen vrijdag viel de lange Bosschenaar halverwege de tweede helft met succes in voor Helmond Sport in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, die met 2-0 werd gewonnen.,,Ik vind dat Jordy onderhand weer een kans in de basis verdient", laat Chris Ottens, namens het Eindhovens Dagblad clubwatcher van Helmond Sport, weten. ,,Natuurlijk speel ik ook liever dan dat ik op de bank zit", geeft Thomassen toe. ,,Ik kan me ergens wel voorstellen dat de trainer kiest voor het team dat de laatste tijd zoveel punten haalde. Maar k blijf natuurlijk wel keihard werken om clubmaznmijn plek in de basis van Helmond weer terug te veroveren."

Thomassen combineert het voetballen bij Helmond Sport met het zich inzetten voor de jeugd van BVV, de voetbalclub uit zijn geboorteplaats waar hij als 'klein menneke' ooit met voetballen begon. Met clubman Robert Hooijmans is hij er hoofd jeugdopleidingen. Thomassen zag met lede ogen aan dat BVV, ooit de grootste en meest succesvolle amateurclub uit de gemeente Den Bosch, de laatste jaren in kwalitatief en kwanitatief opzicht steeds verder afzakte. De buurman van FC Den Bosch werd qua ledenaantal en prestaties voorbijgestreefd door clubs als Emplina en OJC Rosmalen. ,,We zijn keihard aan het werken om BVV weer de glans van vroeger te geven en zetten volledig in op de jeugd." laat Thomassen weten.,,Dat wordt ondermeer gedaan met het geven van trainingen door spelers uit het betaalde voetbal. Zoals ondermeer Danny Verbeek van De Graafschap en sinds kort Dean van der Sluijs van HelmondSport en ik sta ook regelmatig op het trainingsveld bij BVV. Onze inspanningen hebben inmiddels algeleid tot meer leden en jeugdteams bij BVV. Bovendien gaan die jeugdteams komend seizoen ook op een hoger niveau uitkomen dan nu het geval is en dat is goed voor de ontwikkeling van die spelers. "De spits is er hoorbaar trots op dat enkele jeugdtalenten van BVV momenteel proeftrainingen doen bij buurman FC Den Bosch.,,De contacten met FC zijn bijzonder goed. We hebben als BVV bijna wekelijks overleg met ze. Die contacten worden komend seizoen alleen nog maar intensiever en beter en dat is alleen maar goed voor beide clubs natuurlijk."Of Thomassen op korte termijn terugkeert als speler bij FC Den Bosch, dat in de voorbereiding op dit seizoen nog belangstelling voor hem toonde, weet de spits niet. ,,Ik heb weliswaar nog een doorlopennd contract in Helmond, maar je weet het in het voetbal natuurlijk nooit" 

Voormalig trainer Kusters mist alleen de derde hel...
Bosschenaar Buitenkamp hoopt op winst TOP Oss in d...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)