zaterdag 04 juli 2020
5 minuten leestijd (920 woorden)
Aanbevolen 

Hoofdklasse B: Een blik op de kansen van Gemert en de gevaren voor UDI'19

IMG_3818

GEMERT/UDEN| In de lopende Hoofdklasse B hebben zowel Gemert als UDI'19 nog zeven reguliere wedstrijden af te werken. De clubs zijn onderling redelijk vergelijkbaar qua mogelijkheden en komen min of meer uit dezelfde regio. Wat zit er nog voor ze in het vat dit seizoen?

Het is duidelijk dat ze op Sportpark Molenbroek in Gemert momenteel de sportieve zaakjes beter voor elkaar hebben dan in Uden. Wie vaak met betrokkenen spreekt, nu en in het verleden, weet ook dat de financiële middelen in Gemert daarbij ook nog eens beperkter zijn. Toch krijgen ze het telkens voor elkaar om leuke spelers aan de club te binden. Zo is dit seizoen Sander Vereijken vanuit Mierlo Hout de gelederen komen versterken en ook hij blijkt weer een schot in de roos te zijn. De kunst is om voetballers vanuit de lagere klassen te halen die dan ook nog eens wat toevoegen. Natuurlijk heeft men het 'geluk' dat Thijs van Pol dit jaar teruggekomen is terwijl hij ook voor veel meer poen had kunnen kiezen. De gehele top van het amateurvoetbal wilde hem namelijk zo ongeveer een blanco cheque onder de neus wrijven. Gemert mag dus blij zijn dat hij weer in het zwart-wit actief is maar dat heeft men natuurlijk ook aan zichzelf te danken want anders had de topscorer uit Asten hier natuurlijk nooit voor gekozen.

Kampioen?

Ook onder de nieuwe trainer Reinald Boeren, opvolger van Dennis Dekkers, draaiden de Molenbroekers dit seizoen van meet af aan bovenin mee. Wat vooral opvalt is dat men enorm makkelijk scoort. Naast Van Pol staat ook Ralf Kemper dit seizoen nadrukkelijk aan het kanon. Tussendoor liepen de Gemertenaren echter een paar keer tegen een zeperd aan. En dan vooral op momenten dat er iets te winnen viel of dat de wedstrijd cruciaal was. Zo kon men de periode pakken en bleek ineens UDI'19 te sterk. En de belangrijke topper op eigen veld tegen Baronie ging ook verloren. Ondertussen zijn de Gemertenaren toch weer terug in de titelrace. Sterker nog: gezien het feit dat er nog tegen Baronie gevoetbald moet worden hebben de mannen van Boeren zelfs alles in eigen hand momenteel. Die wedstrijd tegen Baronie staat gepland op de laatste speeldag, in Breda. Thijs van Pol zei het laatst al tegen ons: "We moeten ervoor zorgen dat ze dan druk voelen, dat wij ook nog kans hebben om kampioen te worden tegen die tijd." Op het moment dat hij dit zei stond Baronie nog verder weg maar inmiddels is dat dus veranderd. Ondertussen heeft Gemert ook al weer gericht twee versterkingen gehaald. Wie het team ziet voetballen kan zelf concluderen dat men behoefte heeft aan wat creativiteit en scorend vermogen 'achter de spitsen'. Daar lijkt tot nu toe op te zijn geanticipeerd. Het worden in ieder geval nog een aantal spannende, en hopelijk leuke, weken voor de Gemertenaren.

Niet het gewenste eeuwfeest qua eerste team voor UDI'19 

Het is inmiddels 2019, het jaar waar op Sportpark Parkzicht al zo lang naar werd uitgekeken. De club bestaat namelijk precies een eeuw en dat wordt op grootse wijze gevierd. Natuurlijk is de megavereniging UDI'19 veel en veel meer dan alleen het vaandelteam maar men had toch gehoopt om op dit moment in de derde divisie te spelen. Dat werd jaren terug al door toenmalig voorzitter Paul Rüpp uitgesproken: "Bij het honderd jarig bestaan willen we in de derde divisie actief zijn." Helaas correspondeerde het daarvoor benodigde technische beleid totaal niet met deze wens. Niet zozeer de beschikbare gelden als wel de 'kunde' ontbrak. En dat terwijl de club al in 2016 promotie naar die derde divisie zo ongeveer in de schoot kreeg geworpen. Via een 'pret-nacompetitie' promoveerde men en de wereld lachte de Udenaren toe. Maar goed, het liep verkeerd en dat zagen velen reeds lang en breed aankomen. Het is niet anders, de club moet weer verder. Momenteel is UDI'19 afgezakt naar een redelijk zorgwekkende positie in de Hoofdklasse B, men moet zelfs een paar zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen qua degradatie. Met een voorsprong van vijf punten op de 13e plaats (nacompetitie) en een wedstrijd minder gespeeld mag dat echter geen groot probleem worden. Voorafgaande aan dit seizoen sprak men nog uit dat er uit 'dezelfde selectie dertig procent meer viel te halen' maar dat bleek dus een voorbarige conclusie. Sterker nog: men presteert zelfs minder. Het elftal blijkt nog steeds heel veel moeite te hebben om zelf het spel te maken waardoor juist tegen de mindere goden veel punten worden verspeeld. Tegen de teams die bovenin spelen presteert men juist beter omdat er dan 'vanuit de tegenstander' kan worden geacteerd. Het goede nieuws is echter dat er nu achter de schermen wel hard gewerkt wordt om de selectie voor volgend jaar te versterken. Het gebeurt nu gericht, er wordt ook gekeken naar de langere termijn. Men wil weer een nieuw team opbouwen en dat kost wat tijd. Wat dat betreft lijkt men nu toch echt eindelijk weer de goede weg ingeslagen. De verwachtingen worden nu ook meer getemperd dan voorheen en dat is verstandig. Gezien de mogelijkheden mag het echter niet zo zijn dat een club als UDI'19 niet op zijn minst in de huidige, danig uitgeklede, Hoofdklasse B bovenin meespeelt. UDI'19 ontvangt zondag Halsteren terwijl Gemert op bezoek gaat bij het sterke Unitas in Gorinchem. Beide clubs mogen niet morsen, ze komen dan beiden om uiteenlopende redenen toch weer in de problemen.

UDI'19 presenteert aanwinst Willem Tieben van UNA. Links Richard van den Boogaard (TC)
Joop Daniëls is de man die bij Gemert achter de spitsen de kans gaat krijgen
[Met mooie video's!) Sparta'25 doet erg goede zake...
[+video's]TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 7: Crysta...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)