woensdag 04 augustus 2021
2 minuten leestijd (388 woorden)
Aanbevolen 

'Hulshoff was een geweldige trainer en fantastisch mens'

Loon Marco van Loon denkt met plezier terug aan Barry Hulshoff

De voetbalwereld is geschokt door het overlijden van Barry Hulshoff. De oud-international en voormalig Ajacied was eind jaren negentig trainer van Marco van Loon (53) bij het Belgische Westerlo. De Bosschenaar denkt nog met veel plezier terug aan die tijd. ,,Hulshoff was veruit de beste trainer die ik als voetballer heb meegemaakt. Bovendien was het een uitermate fijn en fantastisch mens, waar ik heel van heb geleerd."

door Kees van der Zandt

Barry Hulshoff, die dit weekeinde op 73-jarige leeftijd overleed, zal vooral worden herinnerd als de kopsterke verdediger van Ajax en Oranje. Hij heeft een indrukwekkend cv, want hij won met Ajax drie keer de Europa Cup en een keer de wereldbeker voor clubs. Maar na zijn voetbalcarriëre werd Hulshoff vooral in België hoog gewaardeerd als trainer. Marco van Loon (53) beaamt dat volmondig. De Bossche spits werd bij Westerlo in de jaren negentig twee jaar getraind door de oud-international. ,,Hulshoff haalde me van Looy Sport, een Belgische club uit de lagere regionen waar ik topscorer was, naar Westerlo , ", weet Van Loon, die tegenwoordig trainer is bij de amateurs van Jan van Arkel uit Ammerzodem nog. ,,Met hem heb ik daar twee fantastische jaren meegemaakt bij Westerlo , met als hoogtepunt natuurlijk de promotie naar het hoogste niveau.Hulshoff leerde me als spits meer oog te hebben voor mijn medespelers als ik aan de bal was. Daar heb ik veel van geleerd en daarna heel veel baat bij gehad. Later bij de amateurs van BVV had ik met Jos Wap en John Huisman weliswaar ook heel goede trainers. Maar Hulshoff vond ik toch veruit de beste die ik ooit heb meegemaakt. Hij was taktisch sterk, bleef altijd rustig en je kon aan alles merken dat hij in de absolute top had gevoetbald en veel prijzen had gewonnen."

Geen kapsones

Behalve over de trainer is Van Loon ook zeer te spreken over Hulshoff als mens.,,Het was een uitermate fijn en fantastisch mens, zonder kapsones die altijd belangstelling voor zijn spelers had ", weet de Bosschenaar nog. ,,Toen ik vertrok bij Westerlo is het contact met hem natuurlijk verwaterd. Maar als ik hem ooit ergens tegenkwam was hij steeds belangstellend hoe het met me ging.. Ik ben blij en dankbaar dat ik met hem heb mogen werken. Ik zal hem als mens en als trainer nooit vergeten kan ik je verzekeren."

Angelo van den Heuvel zet schouders onder zaterdag...
Toine Ketelaars over de opleiding van Gemert: "We ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)