3 minuten leestijd (658 woorden)
Aanbevolen 

Iedereen gunt Van Overbeek deze kans

William van Overbeek (45) is sinds deze week, samen met oud-international Paul Verhaegh, interim-trainer bij FC Den Bosch als opvolger van de vetrokken Eric van de Ven. Morgen maakt hij zijn debuut op de Bossche bank

door Kees van der Zandt

Van Overbeek is al jarenlang jeugdtrainer bij de Bossche FC en van diverse amateurclubs. Hij was bij Den Bosch trainer van ondermeer international Patrick van Aanholt, Tom van Weert, Danny Verbeek en een deel van de huidige spelersgroep van het eerste elftal. Bij de amateurs trainde hij Wilhelmina, VOAB, BMC en HVCH. Momenteel is hij met succes trainer van Emplina. Als voetballer was de geboren en getogen Bosschenaar, die vanwege de liefde naar Uden verhuisde, actief voor Wilhelmina en het belofetneam van FC Den Bosch. Opvallend is dat iedereen die met Van Overbeekheeft samengewerkt unaniem positief is over hem als trainer en als mens.

Zelfs spelers die bij FC Den Bosch niet doorbraken zul je geen kwaad woord horen zeggen over hun voormalige trainer. ,,De beste trainer die ik ooit heb meegenaakten daarnaast is een geweldig mens", zegt verdediger Thijs van Rooij van Zwaluw VFC, die als jeugdspeler onder Van Overbeek speelde, maar niet doorbrak bij Den Bosch. Op social media wordt de gedreven trainer momenteel massaal gefeliciteerd door collega-trainers, spelers van veel clubs uit de regio, vrienden en kennissen met de kans die hij nu krijgt als tijdelijk hoofdtrainer van FC Den Bosch. ''De spelers moeten voor jou tegen NAC maar eens extra hun best doen", meldt Hans van der Pluijm, oud-trainer en voormalig keeper en clubicoon van de Bossche FC, op Facebook vanuit Ghana. Coen van Overbeek, trainer van Wilhelmina, zegt vooral trots te zijn op zijn oudere broer, dat hij die kans nu krijgt als hoofdtrainer.

"Zou prachtig zijn om te kunnen beginnen met een overwinning op NAC Breda"

Van Overbeek zegt 'blij 'te zijn dat hij het eerste elftal van FC Den Bosch mag begeleiden. ,,Ik deed dat al sinds eind vorig jaar als hulptrainer toen assistent-trainer Paul Beekmans zich ziek meldde en Eric van de Ven nog actief was als hoofdtrainer" laat hij weten. ,,Maar dat ik Eric al op zo korte termijn tijdelijk op zou mogen volgen had ik natuurlijk niet verwacht. " Van Overbeek geeft toe dat er bij het trainen van eerste elftal van een profclub veel meer komt kijken dan hetzelfde doen bij de amateurs of een jeugdteam. Zo moest hij na de besloten donderdagtraining van FC Den Bosch de landelijke en regionale pers voor snorrende camera's te woord staan. Wat hij overigens heel relaxed en met aangename aangename dictie deed. ,,Bij een amateurclub heb je die persmomenten natuurlijk niet maar qua voetbal komt de voorbereiding overal en op alle niveaus toch op hetzelfde neer", liet Van Overbeek meteen na de training weten. Als FC Den Bosch een trainer heeft gevonden met het diploma Coach betaald voetbal moet hij echter weer plaats maken en de jeugd weer gaan trainen. "Dat weet ik en ga ik dan weer met veel plezier doen hoor ", verzekert hij. Toch ambieert Van Overbeek om ooit de hoofdmacht van een profclub te gaan trainen, Voetbal is zijn grote passie. Daarom gaf de Udenaar vorig jaar ook zijn inbreng in het familiebedrijf op om fulltime met voetbal bezig te kunnen zijn. ,,Ik ben best ambitieus en wil ook het diploma Coach betaald voetbal gaan halen. Om nu tijdelijk hoofdtrainer van FC Den Bosch te mogen zijn is een geweldige leerschool. Paul Verhaegh met zijn ervaring als speler in de Eredivisie en Bundedsliga en ik, die veel spelers van de club al jarenlang kent, vullen elkaar volgens mij prima aan als trainersduo op de bank. Het zou natuurlijk fantastisch voor de club zijn als ik morgen zou kunnen beginnen met een overwinning op NAC Breda."

William van Overbeek (Bovenaan links) op de foto als jeugdtrainer bij FC Den Bosch. De aanvoerder van dit team is Patrick van Aanholt.
'El Buitre' na 30 jaar terug in De Vliert
TMV op zoek naar de ziel, deel 18: Sir Alex en het...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)