woensdag 05 augustus 2020
2 minuten leestijd (496 woorden)

Jack van Raamsdonk schreef clublied FC Den Bosch op het toilet

da33fcad-09df-46bf-a9e3-09f832bbad00

De Bossche volkszanger Jack van Raamsdonk (56) zingt al bijna 20 jaar met veel passie het door hem gecomponeerde clublied ‘Met heel mijn hart' op de midddenstip van stadion de Vliert , voorafgaand aan de thuiswedstrijden van zijn favoriete club FC Den Bosch. ,,Hartstikke mooi om de supporters met dat nummer in stemming voor de wedstrijd te brengen."

door Kees van der Zandt

Feyenoord heeft Lee Towers en PSV Guus Meeuwis. Zangers die soms optreden bij hun favoriete club als er iets te vieren valt. Bijvoorbeeld bij een kampioenschap of het winnen van de beker. Maar FC Den Bosch heeft Jack van Raamsdonk. De volkszanger uit de Brabantse hoofdstad zingt al bijna 20 jaar met veel passie en enthousiasme het door hem gecomponeerde 'Met heel mijn hart', op de middenstip van stadion De Vliert, voorafgaand aan alle thuiswedstrijden van de Bossche club.

Van Raamsdonk schreef het aanstekelijke clublied in de jaren negentig van de vorige eeuw in een succesvolle periode van FC Den Bosch, toen de club met geroutineerde spelers als Fred van der Hoorn, Arnold Scholten en Harry van der Laan naar de eredivisie promoveerde.,,Ik vond het toenmalige clublied 'Nog een goaltje' van FC niet meer van deze tijd, en besloot daarom een nieuw lied te schrijven", weet de zanger nog. ,,Je zult het niet geloven, maar ik heb het destijds geschreven op het toilet. Ik heb namelijk altijd een pen en schrijfblokje bij mij om aantekeningen te maken als ik een inval krijg voor een nieuw lied." Het nieuwe clublied van FC Den Bosch 'Met heel mijn hart' door Van Raamsdonk werd uitgebracht als single-cd. Het nummer sloeg meteen aan bij de fans en de eerste persing was in no time uitverkocht. De zanger werd daarom al snel door het bestuur van Den Bosch benaderd om het clublied voortaan voor iedere thuiswedstrijd te zingen om de supporters wat op te warmen.Van Raamsdonk was zeer vereerd met die uitnodiging en zingt inmiddels al bijna 20 jaar zijn lied op de middenstip van het stadion de Vliert, voorafgaand aan de wedstrijd. ,,Het is hartstikke mooi om de supporters van je favoriete cluppie met dat nummer in stemming voor de wedstrijd te brengen."Volgens hem is de regel 'We zullen samen winnen en verliezen, maar ik zal nooit veur een ander clupke kiezen' uit zijn clublied de oorzaak dat het nummer nog steeds zo populair is. ,,Met die regel wordt omvoorwaardelijke clubtrouw bedoeld, en daar herkennen echte supporters zich in volgens mij."

De Bossche zanger kreeg de afgelopen jaren regelmatig uitnodigingen om op te treden op open dagen van voetbalclubs. ,,Maar die wijs ik steeds af, omdat ik vind dat ik dat als FC Den Bosch supporter niet kan maken. Ik heb een keer opgetreden bij PSV, omdat wat vrienden van me daar lid van de businessclub zijn. Maar dat was echt een uitzondering hoor. Want FC Den Bosch blijft mijn cluppie en ik hoop er nog lang te kunnen zingen." 

Thijs van Pol heeft onprettig nieuws voor Gemert: ...
Bossche zaalvoetbalvrienden scoren op Oeteldonkse ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)