5 minuten leestijd (920 woorden)
Aanbevolen 

Jeremy Raaijmakers geeft in Gemert visitekaartje af, Helmond Sport moet 1-1 toestaan

IMG_0132 Moreno Koenders (9) werkte keihard

GEMERT| De (bijna) jaarlijkse oefenwedstrijd tussen Gemert en Helmond Sport was al heel lang aan het doodbloeden en leek te gaan eindigen in een nipte 0-1 zege voor het testspelerslegioen uit Helmond totdat drie minuten voor tijd Jeremy Raaijmakers ineens zijn zo kenmerkende bravoure toonde. De van Sparta'25 overgekomen aanvaller kreeg een bal aangespeeld op twintig meter van de goal, stuurde een mannetje het virtuele woud in en streepte vervolgens heerlijk diagonaal richting de verre hoek: 1-1. Leuk voor new kid on the block Raaijmakers en ook een opsteker voor de zwart-witten die nog nadrukkelijk aan het zoeken lijken naar de ideale formatie.

Door: Willy Rooyakkers

Er mochten 550 toeschouwers het terrein op, zo was vooraf bekendgemaakt. Dit uiteraard in verband met dat vervelende Covid-19. Uiteindelijk hoefde niemand de toegang ontzegt te worden want er kwamen naar schatting zo'n 400 belangstellenden opdraven. Onder benauwende omstandigheden stuurde Helmond Sport-trainer Wil Boessen vooral heel veel testspelers de plastic wei op. De BVO's hebben momenteel de spelers voor het uitzoeken, ook zeker vanuit België. Het gevolg is een hausse aan gelukzoekers waar overigens regelmatig best wel iets bruikbaars tussen zit. Maar goed, we concentreren ons deze keer vooral op Gemert. De club kwam een aantal maanden geleden terug ineens voor de ondoenlijke taak te staan om het aanvalsduo Thijs van Pol en Ralf Kemper te vervangen. En dat met een praktisch lege beurs. Ga er maar aanstaan. Omdat er vanuit eigen gelederen weinig aanvallend talent doorkomt moest de markt worden afgestroopt maar de Molenbroekers hebben wat dat betreft best een aardige reputatie hoog te houden.

Knokken

Tegen Helmond Sport begonnen in de voorhoede Moreno Koenders en Johan van Lierop in de basis. Koenders was aan het buffelen en knokken als nummer negen in een lastige wedstijd tegen een sterkere tegenstander. Toch deed de van Brabantia overgekomen lange slungel het niet eens onverdienstelijk. Echt gevaarlijk worden zat er niet in maar bij vlagen wist hij toch een bal af te schermen, de duels stevig in te gaan en het mensen lastig te maken. Ook bediende hij Willem den Dekker een keer op maat maar de Erpenaar kon net niet scoren. Hij is er nog niet, Koenders, maar zo te zien zit er wel rek in. Na een uur was de batterij op bij de Eindhovenaar, met krampverschijnselen verdween hij naar de kant. Johan van Lierop komt vanuit de lagere regionen in het Helmondse amateurvoetbal. Hij is een brutale verschijning die misschien qua motoriek en ongecompliceerde stijl wel in de verte iets weg heeft van Luis Suarez. Van Lierop kreeg meteen een goede kans en liet daarna in ieder geval zien dat hij in de zomer conditioneel niet heeft stilgezeten. Ook voor hem was het werken en afzien geblazen vandaag, we gaan de komende tijd zien hoe hij zich verder ontwikkelt. Op het middenveld kreeg Gregory Lammers een kans in de controle naast aanvoerder Joost Habraken. Coen Brouwers speelde daarom linksback, wat hij overigens aardig deed. Ook aan de bal betekende Brouwers vaak het begin van een redelijke tegenstoot. Lammers had vlak voor rust Van Lierop alleen door moeten steken maar zijn toch makkelijk te geven passje was helaas te hard. Achterin stond Erik van Loon in de basis als linkercentrale naast Mark Westerlaken (getooid met trendy knotje/ wat heeft die jongen een heerlijke traptechniek over middellange afstand). Van Loon speelde een onopvallende maar redelijk soevereine wedstrijd en lijkt een speler die trainer Boeren zonder enige schroom om een boodschap kan sturen.

Tegengoal

  • Gemert was na ruim een kwartier op achterstand gekomen toen Adriano Bertaccini geheel ongedekt vanuit een corner kon binnenkoppen: 0-1. Daarna speelden de gasten veel makkelijker dan de gastheren die toch wel wat diepte ontbeerden. Robert Mutzers, bekend ook van Dongen, liet bij de bezoekers vanaf de rechterkant een handvol lekkere acties zien maar echt gevaarlijk werd het zelden. Na de pauze begon het bekende wisselfestijn. Het was bijna niet meer bij te houden, zelfs niet voor de journalisten van het Eindhovens Dagblad, toch allemaal bewapend met een indrukwekkende laptop. Helmond Sport begon op een gegeven moment steeds meer ruimte weg te geven, bij vlagen leek het nergens meer op. Bij Gemert kwamen spelers als Kees Brugmans, doelman Stefan Tielemans (pakte een paar keer erg soeverein een hoge bal klem), Hazem Ben Rouba, Stijn van de Broek, Cas Jansen en Jeremy Raaijmakers binnen de lijnen. Laatstgenoemde mocht niet vanaf zijn geliefde linkerkant acteren maar was toch meteen nadrukkelijk aanwezig. Overigens had hij wel moeten scoren toen Willem den Dekker (één van de beteren weer vandaag) krachtig doorging op links en panklaar teruglegde maar Raaijmakers besloot vanaf een meter of elf hoog over. De blonde Beek en Donker had echter nog iets veel mooiers in petto, zo bleek enige tijd later. Met een typische actie, hierboven al uitgebreid beschreven, zette hij zijn karakteristieke handtekening onder de fraaie 1-1. "Hier ben ik dan Gemert, Jeremy Raaijmakers. Aangenaam."

Beginopstelling Gemert: Barten, Leijten, Westerlaken, Van Loon, Brouwers, Lammers, Habraken, Den Dekker, Daniëls.

Ingevallen: Tielemans, Raaijmakers, Ben Rouba, Jansen, Van de Broek, Brugmans. 

Johan van Lierop
Willem den Dekker was één van de beteren
Robert Mutzers (7)
Jeremy Raaijmakers (rechts) en Kees Brugmans gaan invallen
Moreno Koenders is leeg
Gemert viert de 1-1 van vlak voor tijd
Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...
Ronnie Buitenkamp aan de slag als keeperstrainer b...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)