woensdag 05 augustus 2020
2 minuten leestijd (346 woorden)

John de Bever : ‘EK 2022 geweldige impuls voor Nederlandse zaalvoetbal’

Johndebever John de Bever is tegenwoordig een bekende volkszanger, vroeger was hij een sensationeel goede zaalvoetballer

ZAALVOETBAL| Het Europees Kampioenschap zaalvoetbal wordt in 2022 in ons land gehouden. "Dat EK gaat het zaalvoetbal in ons land, dat momenteel een beetje op dood spoor zit, weer een geweldige impuls geven", zegt voormalig zaalvoetbaltopper John de Bever, die tegenwoordig vooral bekend is volkszanger, "zeker te weten."

door Kees van der Zandt

In 1989 was Nederland voor het laatst gastheer van het Europees Kampioenschap zaalvoetbal. De wedstrijden werden destijds gespeeld in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. ,,Dat was in de tijd dat het zaalvoetbal nog enorm leefde bij spelers en toeschouwers ", weet oud-international John de Bever (54) uit Den Bosch nog. ,,De sporthallen zaten vol bij de topwedstrijden van clubs als ondermeer Schoeneneus, Bunga Melati , Bever Boys. Kras Boys en Trimeur. De duels op het hoogste niveau waren wekelijks in samenvatting te zien op de landelijke televisie. Bovendien beschikten we destijds met Edwin Grünholz, Joop Ludwig, Pascal Langenhuizen en ik natuurlijk over een geweldige generatie zaalvoetballers."

Anno 2019 is de interesse voor het zaalvoetbal in ons land een stuk minder. Tribunes zijn nauwelijks gevuld bij wedstrijden in de eredivisie, de televisie toont geen interesse meer voor de duels en ook de aandacht van de regionale media voor het zaalvoetbal is een stuk minder dan in de gouden jaren tachtig en negentig. ,,Het zaalvoetbal zit inderdaad momenteel behoorlijk op een dood spoor", geeft De Bever, die als populaire volkszanger momenteel op handen wordt gedragen, toe. ,,Maar ik weet zeker dat zo'n EK een geweldige impuls aan de populariteit van de sport gaat geven."

Volgens De Bever kan het zaalvoetbal zich spiegelen aan het EK voor vrouwen dat in 2017 in ons land werd gehouden. ,,Door de voorbeeldfunctie en de successen van Oranje zijn sinds die tijd heel veel meisjes en vrouwen gaan voetballen. Als het in 2022 een beetje gaat draaien met Oranje in de zaal verwacht ik dat veel jongens en meisjes weer gaan zaalvoetballen. Dat zou heel mooi zijn, want zaalvoetballen blijft natuurlijk een schitterende sport. Ik doe het ook nog wekelijks met veel plezier, weliswaar niet meer op het hoogste niveau, maar dat maakt niet uit."
‘Derby’s tegen TOP Oss zijn voor mij de mooiste we...
'Sander Egmond heeft het goed naar zijn zin, gaat ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)